Vaarwel 2021: een jaar met een zwart randje

We zijn inmiddels aangekomen bij de laatste dag van het jaar. De dag dat we hier thuis altijd even terugblikken wat het jaar ons heeft gebracht. Terugblikken doe ik ook ieder jaar hier op het blog. Lees je mee hoe ik 2021 heb ervaren?

Januari: weer volledig aan het werk

In de eerste weken van 2021 was ik bezig met de laatste uurtjes opbouwen na mijn burn-out. Eind januari zat ik dan weer aan mijn volledige uren. De kinderen waren weer thuis in januari, want we zaten in een lockdown. Scholen en kinderopvang waren allebei dicht. Daar hebben we ook gebruik van gemaakt en zijn toen nog een weekend weg geweest met de kinderen.

Februari: Positief getest

Februari is mijn verjaardagsmaand en dat hebben we klein gevierd. Kon ook niet anders met een lockdown en avondklok. Dus vierde ik het alleen met het gezin. Er zat niet zo heel veel op, want ik zag het niet zitten om 6 keer te vieren.

Net na mijn verjaardag kregen we nog een flink pak sneeuw en konden we met onze kinderen voor het eerst op natuurijs. In die periode zette we ook onze eerste stap naar een duurzamer huis. De zonnepanelen werden geplaatst.

Op maandag 8 februari gaan de scholen en kinderdagverblijf weer open.

Op 22 en 23 februari hadden we ontvingen we de ene na de andere positieve test binnen. Gelukkig met het hele zin tegelijk, zodat niemand in isolatie moest.

In de periode dat we in isolatie moesten ontvingen we ook slecht nieuws. Mijn moeder had nieuwe uitzaaiingen op een plek waar ze moeilijk behandelbaar zijn. Toch is er behandeling mogelijk. Dat je dan niet naar haar toe kan om haar bij te staan is zachtjes gezegd niet leuk.

Maart: even in rustig vaarwater

De besmetting met corona is mij niet in de koude kleren gaan zitten. Ik blijf lange tijd moe en ben weer terug bij af qua werken. Ik moet weer een stapje terug doen om mijn lijf de tijd te geven om te herstellen.

We gaan ook deze maand nog even een weekendje weg. Lekker met het gezin even genieten.

We hebben ook een nieuwe hobby, namelijk happy stones maken en zoeken! Super leuk om te doen.

Deze maand had ik mijn eerste samenwerking voor deze maand, namelijk met Strawies. Wist jij dat je kunt ontprikkelen door uit een rietje te drinken?

Heel spannend, maar ik lanceerde deze maand ook mijn nieuwsbrief.

April: gekkenhuis op de blog

Ja op 2 april ging na heel lang los te hebben gezeten de eerste wiebeltand eruit! Nummer twee volgde twee weken later.

Wauw deze maand gebeurde er iets, waar ik stiekem alleen maar van kon dromen. Ik liep met mijn gezin in de wijk toen ik op mijn telefoon zag dat ik steeds meer volgers erbij kreeg op instagram. Dat vervolgens mijn reels viraal ging was even schrikken. Die had ik niet zien aankomen. Dat deed toen heel veel met me. Maakte me bang en trots tegelijk. Helaas ging daarbij ook gepaard dat ik voor het eerst te maken kreeg met negatieve reacties.

Er was deze maand ook een tweede samenwerking voor dit jaar. Ik mocht het Dani’s super-duper-werkboek over hooggevoeligheid reviewen. En mocht er twee weggeven.

De nieuwe rubriek HSP-ers aan het woord is een feit. Studente en HSP-er Amber Jamie bijt de spits af.

Mei: Een jarige en weer een klap

Begin mei kregen we weer slecht nieuws voor onze kiezen. De behandeling bij mijn moeder sloeg niet aan en ze gingen over op plan B. Zelf was ze vol positiviteit, maar de dag voor de uitslag waren we nog bij haar en ik zag aan haar dat het niet goed ging. Nieuwe kleine uitzaaiingen erbij.

Ondertussen vierde we de verjaardag van onze middelste. Helaas kon mijn moeder daar niet bij aanwezig zijn, dus gingen we daar op bezoek. We hadden een fijne verjaardag. Een paar dagen later werd mijn moeder opgenomen in het ziekenhuis. Dat ging niet de goede kant op en is best kritiek geweest. Toch wisten ze haar daar redelijk op te lappen. Vanaf dat moment ben ik als mantelzorger aan de slag gegaan.

Juni: Blogger by nature event wordt uitgesteld

We wisten het al even, maar het Blogger by Nature event wordt uitgesteld naar begin september. Ergens was dat ook wel even oké. Het was de afgelopen tijd best wel even veel geweest. Deze maand kabbelt lekker door. Eind van deze maand krijgt onze dochter haar briefje om te mogen afzwemmen voor haar A diploma.

En hoe tof, Monique, de schrijfster van het boek “hé, wie ben jij?” kwam het boek hoogst persoonlijk langs brengen. Vorig jaar had ik dit boek hier onder de aandacht gebracht. Ik kon het niet laten om er een review over te schrijven en mocht daarbij ook een van jullie blij maken met het boek.

Juli: Afzwemmen, jarige en lekker op vakantie

3 juli mocht onze dochter na 2,5 jaar zwemlessen eindelijk afzwemmen. Deze zwemlessen waren onderbroken door een periode van flinke oorontstekingen en 2 lockdowns. We waren dan ook echt heel blij dat ze mocht afzwemmen.

Ik leerde in deze maand ook Susan van No worries lifechanging kennen. Ik deed bij haar een workshop en we deden een samenwerking.

Op de verjaardag van manlief vertrokken we naar Drenthe voor 2 weken vakantie. Onze dochter mocht tijdens deze vakantie ook nog jarig zijn. Het was een heerlijke vakantie. We hebben redelijk goede dagen gehad. Helaas hadden we de eerste dagen ook te kampen met teken. Toch was de vakantie ook best pittig. We moesten allemaal wennen aan de nieuwe omgeving.

Augustus: Blogverjaardag met win 5-daagse, fotoshoot en we stapten de rollercoaster in

De maand augustus begon met een samenwerking met Gezinnig. Ik mocht het boekje vakantieklets reviewen.

Op 15 augustus hadden we met mijn familie een fotoshoot. Mijn ouders zouden in september 40 jaar getrouwd zijn. Ze wilde heel graag een fotoshoot met het gezin als cadeau. Ze wilde eerst nog een feestje organiseren, maar de gezondheid van mijn moeder liet het niet toe. Dus besloten we een fotoshoot te doen en een dagje uit te gaan met elkaar. Ze heeft die dag met volle teugen genoten. Lieten we de fotograaf wel alvast portret foto’s van haar maken, zodat we iets hadden voor het moment dat we afscheid van haar zouden gaan nemen. Want helaas wisten we dat die tijd wel dichterbij zou zijn als we gehoopt hadden.

Op 15 augustus bestond ook Inge Beleeft 3 jaar en dat mocht ik vieren met een win 5-daagse. Prijzen werden beschikbaar gesteld door een 5-tal webshops. Wat ben ik daar dankbaar voor.

Twee dagen voor de shoot had mijn moeder weer haar scan om te zien of de kuur aansloeg. De dag na de fotoshoot kregen we te horen dat ook deze kuur niet aansloeg. Er was nog een sprankeltje hoop met plan C, maar dan moest haar bloedwaardes wel beter zijn dan nu.

Een week later kreeg mijn moeder te horen dat ze gingen stoppen met behandelen. Dat heeft nog 2 dagen geduurd voordat het hele gezin hiervan op de hoogte was. Ze had even tijd nodig om dit zelf te verwerken.

Terwijl mijn moeder hoorde dat ze uitbehandeld was zat ik bij de huisarts om mijn eigen emmertje te legen. Al die tegenslagen waren niet in de koude kleren gaan zitten. Net zo goed als de mantelzorg. Het vroeg veel van me en ik wilde niet weer omvallen. Één keer een burn-out is meer dan genoeg.

De toestand van mij moeder ging daarna heel hard achteruit. Dat we wel door hadden dat ze eind september niet meer zou halen. We hadden dan ook pittige gesprekken met elkaar te voeren.

September: Een maand die ik liever zou overslaan

De maand trapte we af met de operatie van onze jongste. Zijn neusamandel werd verwijderd.

Ook begon ik de maand met een nachtje weg in combinatie met het uitgestelde blogger by nature event. Wat een heerlijke nacht/dag had ik daar. Heb even uit de rollercoaster kunnen stappen. Bij thuiskomst belde ik nog even met mijn ouders. Het was stabiel daar.

De volgende ochtend kreeg ik al vroeg het telefoontje dat haar toestand verslechterde. De rollercoaster denderde kei hard. Diezelfde dag overleed mijn moeder.

Ze werd op vrijdag begraven en hebben er met elkaar een mooi afscheid van gemaakt. Net na het afscheid van mijn moeder werd hier er in onze schuur ingebroken. Ook probeerde ze het woonhuis in te komen. Dat kon er ook nog wel bij.

We besloten deze maand ook nog even naar een pretpark te gaan en we gingen samen met de kinderen naar Drievliet.

Oktober: Ja weer afzwemmen en op vakantie

Manlief en ik hadden al besproken dat we graag even er tussenuit wilde als mijn moeder was overleden. Dus wilde we in de herfstvakantie er even tussenuit. Focus op het gezin, want de kinderen hebben best wat meegekregen van alles. Er was weinig rust in huis. Daarom besloten we lekker naar de Molenwaard te gaan. Dat hadden we echt even nodig. En voordat we weg gingen kreeg onze oudste nog een briefje mee dat ze mocht afzwemmen voor haar B diploma.

Ook gingen we met elkaar de eerste spulletjes van mijn moeder opruimen. Dat werd een dag met een lach en een traan.

November: Sinterklaas en bloghop

November, de maand waarin Sinterklaas aankomt. Die begonnen we uiteraard eerst met aftellen naar de intocht. Daar gebruiken we nu voor het tweede jaar de aftelkalenders van Suede Design voor. Zonder de verhaallijn te kennen vooraf hadden we twee momenten waarop het leek dat ik wist wat er ging gebeuren. De eerste keer waren de kinderen helemaal in spanning dat Sinterklaas niet op de boot was, waarop ik reageerde dat hij vast en zeker al in Nederland was. Twee dagen later vertelde ze in het Sinterklaas journaal dat hij al in Nederland was. De tweede keer vonden de kinderen (een deel van) de Sinterklaascadeaus op de verstopplek. Toen vertelde ik tegen de middelste dat dit vast de vergis Piet was geweest die de cadeaus verkeerd had bezorgd. En wat gebeurt er een paar dagen later, vergis Piet was bij meneer Schoen geweest.

In deze Sinterklaasperiode deed ik voor de tweede keer mee met de Sinterklaas Blog hop. Een mooie manier om andere bloggers te leren kennen.

Ook mocht ik deze periode samenwerken met Video van Sint. Wij gebruiken deze al een aantal jaar voor onze kinderen. Een geweldige manier om ze toch die persoonlijke aandacht van de Sint te geven zonder dat er de spanning in huis is. Het was daarom heel tof toen ik deze aanvraag binnen kreeg om samen te werken.

December een maand waarin het verlies extra voelbaar is

Dan zijn we alweer in de laatste maand van het jaar aangekomen. Een maand waarin het verlies extra voelbaar is. De maand waarin mijn moeder jarig was. Samen met mijn gezin hebben we dit ‘gevierd’ door happy stones voor haar te maken en op het graf te leggen.

Ook vierde we de verjaardag van onze jongste telg. Die mocht alweer 3 jaar worden en aansluitend vierde we wederom kerst in lockdown.

Voor 2022 hoop ik op een jaar met iets minder zorgen. Gewoon even wat rustiger vaarwater. Dat zou wel even fijn zijn om weer op adem te komen. Lees zondag mijn plannen voor 2022 zowel privé als voor Inge Beleeft.

Wil ik jullie via deze weg een fijne jaarwisseling toewensen. En voor 2022 veel liefde, gezondheid, geluk en mooie momenten.

Veel liefs,

Inge

Please follow and like us:

4 gedachten over “Vaarwel 2021: een jaar met een zwart randje”

  1. Lieve Inge, wat een heftig jaar! Maar ook zo veel mooie dingen op je blog. Ik vind het knap hoe je het allemaal doet. Bedankt dat je mijn lieve online vriendin bent. Ik hoop je snel eens te ontmoeten.

    Beantwoorden
  2. Lieve meid, wat een heftig jaar. Lijkt me heel lastig. Ik hoop voor jou dat het dit jaar inderdaad een veel beter en rustiger jaar mag worden. Dit verdien je echt. Veel moed en een dikke knuffel!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial