Affiliate links

In augustus 2018 richtte ik dit blog ingebeleeft.nl op. Een blog waar ik ons verhaal, maar vooral onze reis rondom de hooggevoeligheid met jullie wil delen. Het onderhouden van dit blog, maar ook het verkrijgen van kennis in deze digitale wereld is niet gratis. Daarom heb ik gekozen om gebruik te maken van affiliate marketing. Met deze pagina wil ik voor jullie duidelijkheid scheppen waarom ik dit doe en wat het inhoud.

Affiliate links zijn links op mijn website die je brengen naar een webshop. Als je op de link in de blog klikt en overgaat tot koop bij de betreffende webshop, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag.

Betaal jij mijn commissie?

Bij de meeste webshops is de vergoeding die ik krijg niet in jouw aankoopbedrag verwerkt, maar wordt door de webshop zelf betaald. Er zijn enkele online bedrijven die de commissie wel verwerkt in het aankoopbedrag.

Gebruik je alleen maar affiliate links op je blog?

Nee, ik plaats ook gewoon een review van producten online zonder dat ik er een vergoeding voor krijg. Ik schrijf een review omdat ik mijn ervaring wil delen met jou, niet om je over te halen het echt te moeten kopen. Ik wil dit vooral zelf bepalen wat ik hier wil reviewen en niet omdat het moet. Ik laat je in mijn blog weten of er sprake is van een samenwerking met een bedrijf, affiliate links of dat ik het uit eigen beweging geschreven heb om een webshop in het zonnetje te zetten.

Wat levert zo’n linkje je nou op?

Mocht je wat kopen bij een webshop waarvan ik een affiliate link heb geplaatst en heb je dat gedaan via de link in de blog, dan krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Het gaat vaak om een percentage van 1% tot 5% van het aankoopbedrag. Ik krijg niet te zien wie wat koopt, alleen op welke link er is geklikt, wat er gekocht is en het aankoopbedrag. Jouw privé gegevens krijg ik nooit in beeld.

Waaraan besteed je de opbrengst van affiliate links?

Om mijn blog online te houden betaal ik € 250,– per jaar. Dit zit hem onder andere in de https die ik gebruik. Met de opbrengst van de affiliate links probeer ik uit de kosten te komen om te bloggen. Deze inkomsten moet ik gewoon netjes opgeven. Mocht ik er iets aan over houden, dan zijn dit inkomsten om met mijn gezin leuke dingen te doen en hier weer reviews over te schrijven.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial