15x het ideale cadeau voor hoogsensitieve personen

Ben jij op zoek naar het cadeau voor hoogsensitieve personen? Of zoek je zelf als hoogsensitief persoon naar een geschikt cadeau voor jezelf? Met de nodige ervaring op hoogsensitief gebied maakte ik dit lijstje voor jong en oud. Lees mee waarom deze cadeaus perfect zijn.

1. Een herinnering cadeau geven

Geef een hoogsensitief persoon een herinnering cadeau. Dit kan in de vorm van een leuke creatieve workshop. Ook een high tea of een etentje zijn ideale cadeaus voor hoogsensitieve personen. Hoewel een weekendje weg heel leuk bedacht is, houdt niet iedere hoogsensitieve persoon van ergens anders logeren. En ja een vol restaurant geeft prikkels, maar een goed gesprek onder het genot van goed eten of high tea is de overprikkeling meer dan waard.

Lees ook: Hoe ga ik als hoogsensitief persoon relaxt op vakantie?

2. Een voetenbad (met zout)

Wist je dat je met een voetenbad kan ontladen? En dat in combinatie met (Epson) zout het een extra goede werking geeft? Gewoon een wellness momentje voor jezelf terwijl je een goed boek leest of lekker een serie of film kijkt. Ook daarom een goed cadeau voor een hoogsensitief persoon is, zowel jong als oud.

Epson zout kan je bijvoorbeeld kopen bij Holland & Barrett, Natural Heroes en Kruidvat.

3. Een planner, maandkalender of een bullet journal

Een planner, een goede maandkalender of een bullet journal kan een hoogsensitief persoon helpen om inzichten te geven. Inzicht in hoe druk de week is en waar de momenten om te ontladen zijn. Maar opschrijven helpt ook om dingen uit het hoofd te halen. Je krijgt letterlijk en figuurlijk ruimte in je hoofd.

Voetenbad is een goed cadeau voor hoogsensitieve personen.

4. Een (noise canceleling) koptelefoon of gehoorbeschermer

Dit cadeau mag niet ontbreken in een lijst met cadeaus voor hoogsensitieve personen. Want een (noise canceling) koptelefoon of gehoorbeschermers helpt om het geluid te dempen. Geluiden van een drukke stad, pretpark, dierentuin of gewoon de drukte van de klas, kantoortuin of het openbaar vervoer. Het is maar net wat jij fijn vind. Zelf gebruik ik een koptelefoon waar ik muziek op kan luisteren. Heerlijk om even niet dat nare geluid van de stofzuiger of de afzuigkap te horen.

Ook interessant: Waarom een koptelefoon fijn is voor een HSP

5. Een reiki healing

Zelf nog nooit gedaan, maar dit lijkt mij dus echt waanzinnig bijzonder. Het kan op afstand maar ook fysiek en reiki healing. Reiki is geen wondermiddel, maar door middel van energieën je energiehuishouding weer in balans brengen. Blokkades opheffen. Sta jij hier voor open, dan kan ik dit een heel bijzondere ervaring zijn.

6. Edelstenen als cadeau voor hoogsensitieve personen

Edelstenen staan ook op mijn verlanglijstje om aan te schaffen. Net als reiki hebben edelstenen ook met energieën van de mens te maken. Hoogsensitieve personen zijn net edelstenen. Die nemen ook energieën, dan wel positief of negatief van anderen op. Hoe mooi is het dat je met de edelstenen deze energieën weer kan afstaan. Een perfect cadeau voor hoogsensitieve personen.

Zelf gebruik ik momenteel een barnsteen ketting. Ik vind hem fijn om te dragen en met volle maan probeer ik hem vaak in een bakje water te leggen in het licht van de maan om de negatieve energie eraf te halen. Je hebt ze ook in kindermaat en babymaat. Of in een vorm van een armbandje. Ik kocht mijn barnsteenketting bij Ziloen. Het heeft een pijnstillende werking (bij doorkomende tandjes) en eigenlijk is het geen (edel)steen.

Een schaaltje edelstenen cadeau geven.

7. Essentiele oliën

Al een paar jaar gebruik ik essentiële oliën. En ik ben daarin geen verzamelaar van oliën. Een aantal vind ik fijn en die gebruik ik meestal. Bij de Groene Linde heb je een speciale HSP lijn. Ook kan je bij diverse aanbieders goede oliën kopen. Je kunt hierbij denken aan geurwolkje, aromalifestyle, of via de multi level marketingbedrijven als young living en do terra. Naast dat essentiële oliën verstuiven via een diffuser lekker ruikt kan het je ook helpen om beter te slapen, nare geurtjes uit huis te halen. Maar wees wel voorzichtig met essentiële oliën.

Meer informatie over aankoop essentiële oliën: Multi-Level Marketing veel te vinden via Instagram

8. Verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken helpt veel hoogsensitieve personen om tijdens de nacht meer te ontspannen, beter te slapen en dus beter de prikkels te verwerken. Wat wel belangrijk is om te weten is dat je lichaam moet wennen aan het gewicht. Het huren van een proefslaappakket is wel een echte must. Sommige bedrijven bieden dit ook aan.

Uitgebreide informatie: Kan een verzwaringsdeken HSP-ers helpen?

9. Een minimaliseer workshop

Minimaliseren is een heel goed idee voor hoogsensitieve mensen. Ze zijn gevoelig voor rommel, maar ook snel moe. Dan is opruimen echt het laatste waar ze aan denken. Als je minimaliseert heb je ook minder op te ruimen. Daarnaast zijn hoogsensitieve mensen ook gevoelig om alles te bewaren. Hoe tof is het om geïnspireerd te raken om te minimaliseren door iemand die zelf ook hoogsensitief is?

En dat niet alleen, een opgeruimd huis is een opgeruimd huis. Daarom is een minimaliseer workshop een goed cadeau voor een hoogsensitief persoon.

Een diffuser met essentiële oliën als cadeau voor hoogsensitieve personen.

10. Sensorisch speelgoed

Sensorisch speelgoed is heel fijn voor de prikkelgevoelige kinderen. Het is goed voor de zintuiglijke prikkelverwerking van kinderen. Ook dragen de producten bij aan het reguleren en toedienen van prikkels. Sensorisch speelgoed is er in vele vormen en maten. Is steeds meer te koop in online winkels zoals SpelerijST, Kauwsieraden en meer en Educadora.

Lees meer over speelgoed en HSP in: Invloed van speelgoed op hoogsensitieve kinderen

11. MP3 speler

Zeker voor de jongere kinderen zonder telefoon is een MP3 speler een goed alternatief om muziek te luisteren voor de fijne prikkels. Maar je kan op de MP3 speler ook breintrainingen of meditatie zetten of een leuk luisterboek. En niet alleen fijn voor kinderen, ook voor volwassenen.

12. Iets creatiefs

Hoogensitieve mensen zijn op ieder zijn/haar eigen manier creatief. Vaak ken je jezelf of de hoogsensitief persoon in kwestie redelijk goed. Wat vindt hij of zij nou echt leuk om te doen? Geef dat cadeau. Er zijn ook hoogsensitieve personen die vaak heel veel dingen leuk vinden, maar ook snel er op uit zijn gekeken. Dan verwijs ik je naar de eerste tip. Geef ze dan een eenmalige workshop cadeau van iets wat ze leuk vinden om te doen. Dan hoeven de spullen niet eerst aangeschaft te worden om ze later weer weg te doen. Voor kinderen is bijvoorbeeld een knutselbox van little creations iets leuks om te geven.

Een handoplegging.

13. Een e-reader

Het is geen goedkoop cadeau, maar wel een top cadeau. Lezen is een geweldige manier van ontspanning. Ooit dacht ik dat ik nooit kon wennen aan een e-reader. Ik wilde een echt boek voelen. Toch ben ik sinds 2016 helemaal om. Ik kan niet meer zonder mijn e-reader. Dan kan ik zelfs op vakantie mijn hele boekenkast meenemen. Lezen in het donker zonder licht aan, in de zon lezen zonder dat je ogen zeer doen van de weerkaatsing op het blad. En ik ben nog steeds met mijn eerste e-reader bezig. En het bijkomend voordeel is ook dat het ook ruimtebesparend is in huis. Dus nogmaals geen goedkoop cadeau, maar ik doe er al 6 jaar mee en het heeft zijn geld al opgebracht.

Lees ook: Magazines die interessant zijn voor HSP-ers

14. Een hangmat of swing hangstoel

Heerlijk om in een eigen cocon te duiken en even weg te dommelen. Hoewel de hangmat hier ook weleens als een soort schommel gebruikt. Het is dan net even de prikkel die de kinderen nodig hebben om te ontspannen. Hoog schommelen kunnen ze er niet mee, het is meer het wiebelen dat ze helpt om te ontladen. Wij kochten de hangmat met standaard bij Vakantie Veilingen. Ook voor een leuke prijs verkrijgbaar bij Actie van de Dag. Vergelijkbaar met de hangmat is de Swing hangstoel en mag dan ook niet in dit rijtje ontbreken. Je kan deze kopen bij de Xenos.

15. iELM buitenkleding

Ideaal voor de kinderen de iELM – Buitenkleding. Hoogsensitieve kinderen vinden het vaak vervelend dat hun kleding vies wordt. De buitenpakken van iELM zijn wind- en waterdicht. Je eigen kleding blijft schoon. Een win-win situatie voor ieder kind. Niet alleen de hoogsensitieve kinderen. En er is altijd wel een iELM – Uitverkoop.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial