Dé tofste adventskalenders van 2021 voor alle leeftijden

Een onderwerp dat je niet snel met hooggevoeligheid zou linken zijn de adventskalenders. Het klinkt misschien gek, toch hebben adventskalenders en hooggevoeligheid met elkaar te maken. Waarom? Veel hooggevoelige kinderen zijn beelddenkers. Daarom werkt het voor hun heel goed om te zien hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen voordat het bijvoorbeeld kerstmis is. Daarnaast heeft onze middelste lactose intolerantie en zocht ik vorig jaar naar een alternatief voor de chocolade adventskalender. Die zoektocht vond ik zo leuk, dat dit een jaarlijks terugkerend item wordt op mijn blog. Deze lijst zal ik ieder jaar gaan updaten met de leukste en nieuwste kalenders.

Wat is een adventskalender eigenlijk?

Volgens Wikipedia als volgt. Het gebruik van een adventskalender is een traditie die stamt uit de 19e eeuw. Het is een hulpmiddel om in de adventstijd in huiselijke kring toe te leven naar Kerstmis. De adventskalendertraditie is van oudsher in Duitsland en Oostenrijk het sterkst aanwezig. De kalenders worden geproduceerd in verschillende vormen en maten. Ze bevatten luikjes waarvan er elke dag een, of in uitzonderlijke gevallen meerdere, wordt geopend. Meestal kan er in de vakjes wat Chocolade of een andere lekkernij worden gevonden voor kinderen. Er zijn ook kalenders die zich meer op volwassen richten, die vakjes zijn dan vaak voorzien van spreuken of foto’s. Tegenwoordig zie je ze steeds meer met cadeautjes. Alle uitvoeringen hebben gemeen dat ze de resterende dagen tot Kerstmis aftellen, meestal zijn dat er 24.

Adventskalenders voor kinderen

De oorsprong van dit lijstje is dus omdat ik op zoek ging voor een van de kinderen naar een alternatieve adventskalender. Hieronder dus een aantal toffe adventskalenders speciaal voor kinderen.

Lekker plakken met de adventskalender van Suede Design

Veel adventskalenders hebben lekkernijen of ‘prulletjes’. Suede Design heeft een gezonde variant. Het is er namelijk een waarbij je stickers kan plakken. Het december aftelkalenderpakket is een mooi pakket om samen met de kinderen af te tellen. Niet alleen naar Kerst, maar ook naar oud en nieuw.

Adventskalenders met kleine speelgoedcadeautjes

Kleine speelgoedcadeautjes zie je steeds vaker in adventskalenders. Tot een paar jaar terug had ik ze nog nooit gezien in deze variant. In 2019 startte ik mijn zoektocht naar adventskalenders en ging er een wereld voor me open. Voorbeelden te boven van deze kalenders. Hieronder volgen er een aantal.

  • Friemelspeelgoed doet het goed bij hoogsensitieve kinderen. Dit jaar zie ik deze voor het eerst de Kess® adventskalender Fidget toys.
  • Lego heeft heel veel verschillende adventskalenders voor jongens en meisjes.
  • Ook Playmobile heeft diverse soorten adventskalenders voor jongens en meisjes.
  • Voor de creatieve kinderen heeft little creations een heel toffe adventskalender.

Sint 2021Sint 2021

De alom bekende chocolade adventskalenders voor kinderen

Diverse winkels verkopen de alom bekende adventskalenders met chocolade. Je kunt hierbij denken aan de winkels als Action, Albert Heijn, de Bijenkorf of voor de echte Tony Chocolonely fans.

Adventskalenders voor volwassenen

De adventskalenders zijn er niet alleen meer voor de kinderen, maar ook voor de volwassen is er heel veel leuks te vinden. Dus vergeet ook jezelf niet te verwennen met een adventskalender naar keuze. Die keuze is overigens reuze, dus bekijk eens wat er allemaal is.

adventskalender zakjes diy

Voor de post- en fröbelliefhebbers

Ook voor de postliefhebbers vond ik in twee leuke webshops adventskalenders, namelijk:

Edelstenen

Ik werd onlangs door iemand erop gewezen dat er een adventskalender is met edelstenen. Edelstenen hebben net als essentiële oliën een bijzondere werking. Veel hoogsensitieve mensen hebben baat bij edelstenen. Dit is dus een heel laagdrempelige manier om kennis te maken met diverse edelstenen.

Tijd voor mama adventskalender

Anders dan vorig jaar, is dit jaar de Tijd voor mama adventskalender digitaal. Achter elke deur vind je een liefdevolle reminder over aandacht voor jezelf en elkaar. Toffe printables en kleine opdrachten om zonder stress naar kerst toe te leven. Hier en daar zul je ook cadeautjes ontvangen in de vorm van korting en gratis verzending bij MultiMama. Als je Mary-Lou een beetje kent, dan weet je dat het een feestje wordt in je digitale brievenbus. Deze vind ik echt perfect voor de (hoogsensitieve) moeder.

Adventskalenders met wat lekkers voor de volwassenen

Je kan het zo gek niet bedenken of het is er tegenwoordig in de vorm van een adventskalender. Van ‘speeltjes voor volwassenen’ tot alcoholische versnaperingen. Voor ieder wat wils. Ben jij een echte bierliefhebber en durf jij speciaal biertjes te proeven? Dan is de adventskalender van Beerwulf een aanrader.

Muesli adventskalender

Het is wel duidelijk dat er heel veel varianten zijn. Zo heeft My Muesli 4 verschillende adventskalenders. Een deluxe, een muesli, een premium (vegan) en een porridge.

Beauty adventskalenders

Dames jullie kunnen echt je lol op met de kalenders. Er zijn er heel veel en ook in heel veel verschillende prijsklasses (lees tot over de € 300,–). Het is echt onmogelijk om ze allemaal op te noemen hier, maar een kleine impressie hieronder.

Ook adventskalenders met thee

Weer eens wat anders is een adventskalender met thee. Zo heeft Yourdailyteacup voor de vijfde jaar op rij een adventskalender. Ook Yogi Tea heeft een adventskalender en deze is te koop bij Holland & Barrett. De teatopics van Pickwick is er ook dit jaar weer.

adventskalender

Aftellen met lieve woorden

Heb jij een christelijke achtergrond? En ben je op zoek naar een niet materialistische adventskalender? Wil je in de adventstijd stil staan bij jezelf en het geloof? Dan is de adventskalender van Hope & Joy zeker een aanrader. Ten opzichte van 2020 groeit de collectie en bestaat dit jaar uit:

Minke van Puur Jael schreef in 2020 een review over de adventskalender van Hope & Joy.

Nog meer inspiratie nodig?

Ben jij meer van het creatieve en wil je gewoon zelf aan de slag? Op mijn Pinterest pagina heb ik leuke om helemaal zelf te maken gepind. Neem daar eens een kijkje om inspiratie op te doen.

De mogelijkheden zijn eindeloos

De keuze in adventskalenders is echt reuze. Met deze blog wilde ik je in ieder geval de variatie in adventskalenders laten zien. Woon je nou in de grensstreek van Duitsland, de DM drogisterij heeft heel veel leuke adventskalenders die in Nederland niet te krijgen zijn. Ik ben benieuwd, welke adventskalender heb jij gekocht voor jezelf, je partner of je kinderen?

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringsverhalen, reviews van boeken gerelateerd aan hsp abonneer je op dit blog en krijg direct een mailtje als er een nieuwe blog online is. Ook via Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter kunnen jullie ons blijven volgen. Zie ik je daar? Wil je maandelijks op de hoogte blijven van tips, een blik achter de schermen en de laatste blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

fotocredits: Suede Design en pixabay of via de officiële manier foto’s via embedded ingevoegd

Please follow and like us: