Inge gaat op zoek naar adventskalenders

Een onderwerp dat je niet snel met hooggevoeligheid zou linken zijn de adventskalenders. Het klinkt misschien gek, toch hebben adventskalenders en hooggevoeligheid met elkaar te maken. Waarom? Veel hooggevoelige kinderen zijn beelddenkers. Daarom werkt het voor hun heel goed om te zien hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen voordat het bijvoorbeeld kerstmis is. Daarnaast is onze beer lactose intolerant en zocht ik vorig jaar naar een alternatief voor de chocolade adventskalender. Die zoektocht vond ik zo leuk, dat dit een jaarlijks terugkerend item wordt op mijn blog. Deze lijst zal ik ieder jaar gaan updaten met de leukste en nieuwste kalenders.

Wat is een adventskalender eigenlijk?

Volgens Wikipedia als volgt. Het gebruik van een adventskalender is een traditie die stamt uit de 19e eeuw. Het is een hulpmiddel om in de adventstijd in huiselijke kring toe te leven naar Kerstmis. De adventskalendertraditie is van oudsher in Duitsland en Oostenrijk het sterkst aanwezig. De kalenders worden geproduceerd in verschillende vormen en maten. Ze bevatten luikjes waarvan er elke dag een, of in uitzonderlijke gevallen meerdere, wordt geopend. Meestal kan er in de vakjes wat Chocolade of een andere lekkernij worden gevonden voor kinderen. Er zijn ook kalenders die zich meer op volwassen richten, die vakjes zijn dan vaak voorzien van spreuken of foto’s. Tegenwoordig zie je ze steeds meer met cadeautjes. Alle uitvoeringen hebben gemeen dat ze de resterende dagen tot Kerstmis aftellen, meestal zijn dat er 24.

Adventskalenders voor kinderen

De oorsprong van dit lijstje is dus omdat ik op zoek ging voor een van de kinderen naar een alternatieve adventskalender. Hieronder dus een aantal toffe adventskalenders speciaal voor kinderen.

Lekker plakken met de adventskalender van Suede Design

Veel adventskalenders hebben lekkernijen of ‘prulletjes’. Suede Design heeft een gezonde variant. Het is er namelijk een waarbij je stickers kan plakken. Het december aftelkalenderpakket is een mooi pakket om samen met de kinderen af te tellen. Niet alleen naar Kerst, maar ook naar oud en nieuw.

Adventskalenders met kleine speelgoedcadeautjes

Kleine speelgoedcadeautjes zie je steeds vaker in adventskalenders. Tot een paar jaar terug had ik ze nog nooit gezien in deze variant. Vorig jaar startte ik mijn zoektocht naar adventskalenders ging er een wereld voor me open. Voorbeelden te boven van deze kalenders. Hieronder volgen er een aantal.

De alom bekende chocolade adventskalenders

Diverse winkels verkopen de alom bekende adventskalenders met chocolade. Je kunt hierbij denken aan de winkels als Action, Albert Heijn, de Bijenkorf,

Adventskalenders voor volwassenen

De adventskalenders zijn er niet alleen meer voor de kinderen, maar ook voor de volwassen is er heel veel leuks te vinden. Dus vergeet ook jezelf niet te verwennen met een adventskalender naar keuze. Die keuze is overigens reuze, dus bekijk eens wat er allemaal is.

adventskalender zakjes diy

Voor de postliefhebbers

Ook voor de postliefhebbers vond ik in twee leuke webshops adventskalenders, namelijk de Postkaarten & stationary van Envycards en de Inpakken, journaling en snailmail van Post & Papier

Adventskalenders met wat lekkers voor de volwassenen

Je kan het zo gek niet bedenken of het is er tegenwoordig in de vorm van een adventskalender. Zo is er voor de echte bierliefhebbers een adventskalender, maar ook aan de wijnliefhebbers (12 dagen) is gedacht. Ben jij nou niet zo’n wijn- of bierliefhebber, maar wel gek op muesli? Dan is deze gezonde variant wellicht iets voor jou?

Beauty adventskalenders

Dames jullie kunnen echt je lol op met de kalenders. Er zijn er heel veel en ook in heel veel verschillende prijsklasses. Het is echt onmogelijk om ze allemaal op te noemen hier, maar een kleine impressie hieronder

Ook adventskalenders met thee

Weer eens wat anders is een adventskalender met thee. Zo heeft Yourdailyteacup voor de vierde jaar op rij een adventskalender. Is je budget wat kleiner, dan heeft de Hema ook een thee adventskalender.

adventskalender

Aftellen met lieve woorden

Een aftelkalender met een net iets andere insteek dan de meeste andere kalenders hier is de adventskalender van Hope & Joy. Tot en met 24 december elke dag bemoedigende woorden in de vorm van een kaart. Laten we wat liefde rond spreiden.

Nog meer inspiratie nodig?

Ben jij meer van het creatieve en wil je gewoon zelf aan de slag? Op mijn Pinterest pagina heb ik leuke om helemaal zelf te maken gepind. Neem daar eens een kijkje om inspiratie op te doen.

De mogelijkheden zijn eindeloos

De keuze in adventskalenders is echt reuze. Met deze blog wilde ik je in ieder geval de variatie in adventskalenders laten zien. Woon je nou in de grensstreek van Duitsland, de DM drogisterij heeft heel veel leuke adventskalenders die in Nederland niet te krijgen zijn. Ik ben benieuwd, welke adventskalender heb jij gekocht voor jezelf, je partner of je kinderen?

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringsverhalen, reviews van boeken gerelateerd aan hsp abonneer je op dit blog en krijg direct een mailtje als er een nieuwe blog online is. Ook via Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter kunnen jullie ons blijven volgen. Zie ik je daar? Wil je maandelijks op de hoogte blijven van tips, een blik achter de schermen en de laatste blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

fotocredits: Suede Design en pixabay

Please follow and like us: