Adventskalenders in de spotlight

Voor de kinderen kocht ik altijd een adventskalender met chocolaatjes erin. Alleen door de lactose intolerantie van Sepp is dat nu niet meer een goed idee. Ik ben dus op zoek naar een alternatief. Ik besloot mijn zoektocht te delen in deze spotlight. Vandaag deel ik dus adventskalenders voor kinderen en volwassenen. Het aanbod is echt reuze.

Wat is een adventskalender?

Volgens Wikipedia als volgt. Het gebruik van een adventskalender is een traditie die stamt uit de 19e eeuw. Het is een hulpmiddel om in de adventstijd in huiselijke kring toe te leven naar Kerstmis. De adventskalendertraditie is van oudsher in Duitsland en Oostenrijk het sterkst aanwezig. De kalenders worden geproduceerd in verschillende vormen en maten. Ze bevatten luikjes waarvan er elke dag een, of in uitzonderlijke gevallen meerdere, wordt geopend. Meestal kan er in de vakjes wat Chocolade of een andere lekkernij worden gevonden voor kinderen. Er zijn ook kalenders die zich meer op volwassen richten, die vakjes zijn dan vaak voorzien van spreuken of foto’s. Tegenwoordig zie je ze steeds meer met cadeautjes. Alle uitvoeringen hebben gemeen dat ze de resterende dagen tot Kerstmis aftellen, meestal zijn dat er 24.

Voor de creatievelingen

Ik weet dat er onder mijn lezers ook de nodige creatievelingen zijn. Daarom aantal leuke om zelf te maken of zelf te vullen.

Kalender met linnen zakjes – om zelf te vullen van Wereld zakjes

Zelf cadeautjes toevoegen in de kalender – deze is van papier en van de Hema

Om helemaal zelf te maken ideeën – een mooie collectie op pinterest

Lekker plakken

Geen snoepjes of cadeautjes, dan kan je natuurlijk ook gewoon aftellen met stickers. De December aftelkalender pakket van Suede Design is een mooi pakket om samen met de kinderen af te tellen. En niet alleen naar kerst ook naar oud en nieuw. Dit is overigens onze keuze geworden!

Voor de postliefhebbers onder ons

Postkaarten & stationary – van Envycards

Inpakken, journaling en snailmail – van Post & Papier

Lekkers voor de kinderen

Als je het niet erg vindt dat je kind iedere dag een snoepje uit de adventskalender haalt, heb ik hier een paar leuke gevonden.

Chocolade adventskalender (deze kost bij de bol.com bijna € 9,– en bij de action € 1,–)

Bijenkorf Adventskalender met melkchocolade

Lekkers voor volwassenen

Voor de echte bierliefhebbers– leuk voor de man 😉

Voor de wijnliefhebbers – 12 dagen

gezonde variant – voor de muesli liefhebber

Beauty adventskalenders

Let op de meeste adventskalenders zijn Limited Editions dus op = op.

Voor de Rituals fans

Clinique

yves-rocher

Zalando beauty advent calander

Spa adventskalender van Action – mooie variant met een mooi prijsje

betaalbaar van het kruidvat

speelgoed adventskalenders

Kleine speelgoed cadeautjes in een adventskalender zie je steeds vaker. Hier een overzicht van een aantal populaire kalenders

Lego City (vanaf 5 jaar)

Lego Friends (vanaf 6 jaar)

playmobil (vanaf 4 jaar)

Barbie (vanaf 3 jaar)

Cars (vanaf 3 jaar)

De keuze is reuze

De keuze in adventskalenders is echt reuze. Met deze blog wilde ik je in ieder geval de variatie in adventskalenders laten zien. Woon je nou in de grensstreek van Duitsland, de DM drogisterij heeft heel veel leuke adventskalenders die in Nederland niet te krijgen zijn. Ik ben benieuwd, welke kalender heb jij gekocht voor jezelf of je kinderen?

Goed zoeken

Het loont echt wel om even te zoeken online of in de winkels. Zoals bij de chocoladekalender al te zien was, is het verschil echt te bizar voor woorden.

Please follow and like us: