13x aftelkalenders: maak aftellen leuk voor hoogsensitieve kinderen

Voor hooggevoelige kinderen is structuur enorm belangrijk. Spannende of nieuwe situaties zorgen ervoor dat de structuur juist even weg is. Als deze dan even wegvalt zijn hooggevoelige kinderen sneller overprikkeld. Verjaardagen, vakantie, Sinterklaas en kerstmis zijn een aantal momenten die heel leuk zijn, maar niet met een overprikkeld kind. Om de structuur een beetje terug te brengen zijn aftelkalenders een leuke manier om dit te doen. Daarom ging ik op zoek naar leuke aftelkalenders voor jullie.

Gratis en betaalde aftelkalenders

Veel aftelkalenders zijn gratis te downloaden, maar niet iedereen heeft een printer in huis en vaak zijn onze huis tuin en keuken printers niet zo mooi (of je inkt is net op) als de aftelkalenders die je bij de kleine ondernemers kan kopen. Zij laten het professioneel drukken, waardoor je op stevig en mooi papier en goede kwaliteit een aftelkalender hebt.

Spanning en prikkels

De verjaardag is een spannende dag voor alle kindjes. Gevoelige kinderen vinden dit vaak extra spannend. Hierdoor neem je wel alvast een deel van de spanning en prikkels weg. De komst van een broertje of zusje is heel spannend en duurt heel lang. Jonge kinderen hebben geen tijdsbesef. Met een aftelkalender kan je ze zeker helpen inzicht te krijgen. Dit geldt niet alleen voor de hoogsensitieve kinderen, ook voor niet gevoelige kinderen is dit heel fijn.

Lees ook: Boekentip en speltip: Het kleurenmonster

Aftellen met Thuismusje

De dertig jarige Adrielle is grafisch vormgeefster. Tijdens haar zwangerschap zocht ze naar dingen om herinneringen vast te leggen. Helaas kwam ze niets tegen wat haar smaak was. Waar de een zou balen, werd Adrielle daar juist blij van. Als grafisch vormgeefster kon ze zo iets maken wat echt bij haar past en verkoopt ze ook in haar webshop Thuismusje. Tijdens mijn zoektocht naar aftelkalenders kwam ik een groene en roze verjaardag aftelkalender met stickers tegen. Naast deze aftelkalenders heeft ze nog heel veel andere leuke producten in haar webshop staan.

Suede Design voor de monochrome aftelkalenders

De uit het Westland afkomstige Suzanne is graag creatief bezig, vindt het leuk om nieuwe dingen te verzinnen en mensen blij te maken. Naast het maken van complete huisstijl voor bedrijven, advertenties en bedrijfsfolders heeft ze ook een toffe webshop. Hierin staan een aantal monochrome aftelkalenders. Zowel aftellen naar de komst van een broertje of zusje, samen aftellen naar een zelf te benoemen moment, maar ook tijdens de feestdagen (sinterklaas, kerst en oud & nieuw in één). Ze heeft ook een aftelkalender voor de komst van een tweeling in haar webshop staan.

Hester Zitvast

Hester Zitvast is freelance journalist/columnist voor Vrouw, Flair en vriendin. In samenwerking met uitgeverij Snor heeft ze een kleurrijke zwangerschapsaftelkalender voor broertjes en zusjes gemaakt. Deze kalender geeft wekelijks informatie en opdrachtjes aan kinderen over de baby in de buik. Opdrachtjes als teken een gezichtje op een ei, wat vindt jij de perfecte naam voor een broertje of zusje. Een heel leuke kalender om ook te bewaren voor later.

Lees ook: Verjaardag vieren als hoogsensitief persoon

De magneetjes van Olifantastisch om af te tellen

Olifantastisch staat bekend om haar planbord met bijbehorende magneetjes en wordt gerund door Vanessa. Nadat haar oudste naar school ging ontstond het idee voor een planbord. Alleen de meeste planborden zijn erg duur en moet je vaak ook nog magneetjes kopen die je nooit gaat gebruiken. Bij het planbord is het dus ook mogelijk om af te tellen naar een zelfgekozen moment. Daar zijn dus ook aftelmagneetjes voor. Net weer even anders dan de andere aftelkalenders

Lees ook: 10 verschillende dagritmekaarten en planborden

Verschillende aftelkalenders voor de decembermaand

De sinterklaasperiode is voor hoogsensitieve kinderen extra intens. De spanning, maar ook op school is het vaak onrustiger door allerlei andere activiteiten dan normaal. Juist in deze periode kan de aftelkalender meer houvast geven. Veel webshops hebben aftelkalenders voor deze periode, vandaar dat ik een aantal leuke hieronder opsom.

Gratis te downloaden kalenders

Heb jij een printer thuis en maakt de kwaliteit je niet uit? Dan kan je natuurlijk ook gewoon een aftelkalender gratis downloaden en uitprinten. Pinterest staat er vol mee. Een tweetal leuke zal ik hieronder met je delen.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

foto’s: pixabay en gekregen met toestemming van Thuismusje, Suede Design en 21 nachtjes.

Sint 2021Sint 2021

Ook leuk om te lezen:

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial