Sinterklaas komt er weer bijna aan

Nog 17 dagen dan is het zover, dan komt Sinterklaas weer aan in Nederland. In deze blog neem ik jullie mee in mijn voorbereidingen op dit geweldige, maar o zo spannende kinderfeest.

 

Wanneer komt hij dan?

Chloë begrijpt inmiddels het Sinterklaasverhaal en zo heel af en toe zingt ze al liedjes. Wil ze af en toe al een filmpje kijken over Sinterklaas. We hebben hier ook een aftelkalender hangen waarbij we aftellen naar de komst van Sinterklaas, de kerstdagen, maar ook de geboorte van haar broertje. Strak komt er wel een aparte kalender om haar, maar ook Sepp te laten zien wanneer de schoen gezet mag worden. Dan is het gewoon duidelijk voor ze.

 

Verlanglijstje

Chloë mocht van mij onlangs al een verlanglijstje maken voor Sinterklaas. Die wilde ze gelijk  bij de deur zetten, want dan stond het alvast klaar. Haar toch verteld dat het nu nog geen zin heeft om hem te zetten, want de Sint neemt hem pas mee als hij in Nederland is. Dus dat we hem tot die tijd maar even op het showrek hangen. Sepp vindt het allemaal nog niet zo boeiend. Dus daar mag ik zelf nog even creatief voor na gaan denken. Maar dat komt goed, want hij laat steeds duidelijker zijn interesses zien.

 

Cadeautjes kopen

Meestal begin ik al vroeg in het jaar met het verzamelen van de eerste cadeautjes. Kruidvat heeft vaak leuke aanbiedingen door het jaar heen, waar ik ze dan nog te jong voor vind, maar wel ideaal zijn voor Sinterklaas. Ik gebruik zelf altijd als stelregel met de cadeautjes: Iets wat ze heel graag willen, iets wat ze nodig hebben, iets om te dragen en iets om te lezen. Daarnaast koop ik ook altijd een gezinscadeau waar we allemaal plezier van hebben.

Dit jaar lukte het me door diverse omstandigheden niet om al cadeautjes vooraf te kopen. Dus ben nu wat later begonnen, maar de eerste cadeautjes staan al opgeborgen. Ik wil ze nu ook redelijk op tijd binnen hebben want heb geen zin om op het laatste moment te stressen. Ook koop ik wat voor Robin en voor mezelf, maar dat zijn dat vaak wel dingen die we op dat moment nodig hebben. Vorig jaar hebben we onszelf een paar nieuwe truien cadeau gedaan. Echt de kleintjes hebben dat niet door.

 

Als hij er dan echt is

Dan is het eindelijk zover, de Sint komt aan in Nederland. We gaan dan met het gezin naar de intocht. Idealistisch zie ik dan de kinderen staan, warm ingepakt, mutsjes op, sjaaltjes om, wanten aan en heerlijke snotneusjes en rode konen. Dit jaar gaan wij voor het eerst in een ander dorp naar de intocht. Dit omdat de intocht daar ‘s ochtends al is in plaats van rond de klok van 13:00 uur. Zo kan Sepp ook gewoon mee. De kinderen mogen hier dus op zaterdagavond en woensdagavond hun schoen zetten. Op zaterdag krijgen ze een klein cadeautje en op woensdag krijgen ze wat lekkers. Dat kan een klein zakje kruidnootjes zijn, maar ook gewoon een mandarijntje. Daarnaast willen ook van beide kanten de opa’s en oma’s wat doen voor de kleinkinderen. Aan beide kanten zijn ze nog de enige twee kleinkinderen. Met mijn eigen ouders kiezen we er voor om een schoentje te zetten. Dan zit werkelijk wel het hele schoentje vol met cadeautjes. Dat we ervoor hebben gekozen dat we het op deze manier doen heeft te maken met de slechte gezondheid van mijn vader en mijn broers het niet zin zitten.

Bij mijn schoonouders vieren we het wel met zijn allen. Voorheen kreeg de Sint van allen aanwezigen hulp. Dit jaar hebben we gevraagd of dat achterwege kan blijven, zodat de Sint wat minder hulp heeft. Ze krijgen al zoveel en het is goed zo. Op 5 december krijgen de kinderen nog 4  cadeautjes. Omdat het dan ook echt een feestje is, eten we natuurlijk ook lekker iets wat de kinderen lekker vinden.

 

Hoe weten de kindjes voor wie welk cadeautje is dat in de zak zit?

Met de schoonfamilie en met ons eigen gezin schrijven we geen namen op de pakjes, maar plakken we een foto van de kinderen op het pakje. Zowel Sepp als Chloë kunnen nog niet lezen, maar daardoor is duidelijk voor wie het cadeautje is. Wij doen dit nu al 2 jaar op deze manier en het is echt een succes. Zo kunnen ze goed helpen, al willen ze soms iets te snel. De cadeautjes branden in de handen.

 

Wij kijken inmiddels met volle teugen uit naar dit kinderfeest. Dit jaar wat minder groots dan voorgaande jaren. Tegen die tijd ben ik bijna met verlof en vind het dan ook wel fijn om lekker rustig aan te doen.

 

Ook ben ik erg benieuwd naar hoe jullie Sinterklaas vieren. Laat een berichtje achter hieronder of op een van de social media accounts.

 

 

 

Please follow and like us: