Boekentip: Sinterklaas voor grote kinderen

Hoewel dit boek Sinterklaas voor grote kinderen niet specifiek voor hoogsensitieve kinderen is, is dit wel een boek dat hier op Inge Beleeft een plekje verdient. Want ook hoogsensitieve kinderen ga je een keer het grote geheim van Sinterklaas vertellen. Wij wilde bij de oudste dit boek gebruiken, alleen liep dit net even anders. Het boek hebben we in huis en samen gelezen. Nu ligt het klaar voor de volgende om het grote geheim mee te delen.

Ik kreeg het boek getipt door een vriendin

In gesprek met een vriendin, die kinderen heeft in dezelfde leeftijd, hadden we het over het grote geheim vertellen. Zij vertelde me over een geweldig boek dat zij ging gebruiken om het grote geheim te vertellen aan haar oudste. Een boek waarmee ik onze oudste ook het geheim had willen vertellen, maar dat zij vorig jaar de cadeaus vond en we het geheim al vertelde was hoe het bij ons ging. Toch kocht ik het boek Sinterklaas voor grote kinderen en las het samen met haar.

Samenvatting Sinterklaas voor grote kinderen

Het boek is geschreven vanuit de persoonsvorm van Sinterklaas. Hij vertelt wie hij is en waar zijn verhaal ooit begon. Niet uit Spanje, maar uit Turkije. Wie was hij daar en wat deed hij. Zo wilde hij graag mensen redden. Zijn liefde ging uit naar vissers en kinderen. Hij laat een aantal voorbeelden zien van de dingen die hij heeft gedaan.

Er wordt verteld dat de mensen zijn daden zo geweldig vonden dat ze hem wilde blijven eren. Zo ontstond het Sinterklaasfeest dat we hedendagen nog steeds vieren. En hoewel we nu het zijn verjaardag noemen is het eigenlijk zijn sterfdatum. En voeren alle grote mensen en grote kinderen een toneelspel op, omdat het met elkaar zo een fijne tijd is.

Wat vind ik van het boek

Het echte verhaal van Sinterklaas wist ik ook niet zo goed en nu met dit boek is dat wel duidelijk. Na een vakantie in Griekenland wist ik wel dat Sint Nicolaas de beschermheilige was van de zee. Hier kwam ik achter toen we een excursie hadden naar Spinalonga waar we uiteindelijk ook bij Agios Nicolaas aankwamen, wat Sint Nicolaas betekend. Het boek legt op een kindvriendelijke manier uit hoe het verhaal van Sinterklaas is ontstaan. Het verteld ook op een fijne manier waarom we met elkaar een toneelstukje opvoeren. Het is echt een fijn boek om samen met je kind te lezen om het grote geheim te delen over Sinterklaas.

Contract en een opdracht

Aan het begin van het boek legt Nicolaas uit dat hij een geheim gaat vertellen, maar voor we dat geheim kunnen delen moet er eerst een contract ondertekend worden door het kind dat het boek krijgt voorgelezen en door degene die het boek voorleest. Hiermee beloof je niet te delen met kleine kinderen wat er in het boek staat. En dat je meedoet met de grote kinderen en mensen.

Algemene informatie

Titel: Sinterklaas voor grote kinderen

Auteur/illustratie: Chariva

Aantal bladzijde: 48

Uitgeverij: Kluitman

ISBN: 9789020683004

Te koop bij: Bol.com, Bruna, Lobbes en ook te bestellen via de lokale boekhandel.

Please follow and like us:

1 gedachte over “Boekentip: Sinterklaas voor grote kinderen”

Reacties zijn gesloten.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial