Review het kleurenmonster het bordspel

Het kleurenmonster het bordspel is niet specifiek gericht op hoogsensitieve kinderen. Kenmerkend voor hoogsensitieve kinderen zijn de emoties. En laat dit bij het kleurenmonster nu centraal staan. Daarom vind ik dat dit spel een plekje verdienen op de blog. Lees je mee?

Emotionele intelligentie (EQ)

Voordat ik wat ga vertellen over de het kleurenmonster bordspel, wil ik het kort hebben over emotionele intelligentie (EQ). In tegenstelling tot IQ, dat verwijst naar cognitieve intelligentie, heeft EQ betrekking op het vermogen om emoties, zowel die van jezelf als die van anderen, waar te nemen, te begrijpen en uiteindelijk te beheersen.

Het kleurenmonster op school

Op school stond het thema emoties centraal. Dat werd gedaan aan de hand van het kleurenmonster. Op school hadden ze naast het boek ook speciaal materiaal in dit thema. Ik merkte vanuit de kleuter dat het hielp om over emoties te praten. En wij zaten op dat moment ook emotioneel in zwaar weer. Het spel van kleurenmonster had al eens eerder mijn aandacht getrokken, maar hebben we sinds kort ook in huis.

Leestip: Zelf stoppen met emoties overnemen van anderen

Het bordspel kleurenmonster

Voordat we het boek gelezen hadden hebben we het spel een keer op een woensdagmiddag gespeeld. Hoewel we hier in het gezin vrij zijn te praten over emoties. Vindt niet iedereen dit even makkelijk binnen ons gezin. We moesten in het begin even wennen aan het spel. Maar dat is sowieso de eerste keer van een nieuw spel zo.

Het doel van het spel is om samen te werken om de emoties van het kleurenmonster weer op orde te krijgen. Dit kan je doen door te dobbelen en naar een kleur te gaan. Bij de kleur vertelt degene die aan de beurt is wat over de emotie. Geef eens een moment aan waar jij bang was, blij was of juist verdrietig. Net als bij het boek kunnen hier fijne gesprekken uit voort komen. Maar vooral ook om te laten zien dat je binnen het gezin open kan spreken over emoties. En dat alle emoties er mogen zijn.

Het kleurenmonster bordspel.

Ook interessant: Inzichtkaarten: Emoties beter begrijpen

Wat vonden wij van het spel

Ik heb het spel gespeeld met alle drie de kinderen die dus in de leeftijd zitten waarop het spel gespeeld kan worden. Ons draakje van 3 is taalvaardig nog niet voldoende sterk om mee te doen. De oudste twee konden dit wel. Toch, ondanks het open zijn naar elkaar, vonden ze het lastig in het begin om te praten over het gevoel. Een spel dat we wel nog wat vaker gaan spelen, maar niet een spel voor wekelijks gebruik. Ook hielp ik de kinderen met vertellen over een bepaalde situatie en emotie.

Algemene informatie

Naam spel: Het kleurenmonster het bordspel

Leeftijd: vanaf 3 jaar

Spelers: 2 tot 5 spelers

Spelduur: ongeveer 20 minuten

Spelsoort: Coöperatief

Te koop bij: Bol.com en Intertoys

Geen samenwerking

Deze blog is niet voorgekomen uit een samenwerking. Het kleurenmonster boek is door mijzelf gekocht.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial