Friesland: dagjes uit voor een HSP

Woon je in Friesland of ben je er op vakantie? Zoek je naar een leuk dagje uit in Friesland dat ook nog eens betaalbaar zijn? Voor deze regio mocht ik de kennis gebruiken van mijn lieve vriendin Jessica. Moeder van drie prachtige kinderen die het heerlijk vind om ook op pad te gaan. De uitjes hebben deze keer veelal het thema dieren of buiten. Hoogsensitieve mensen zijn veelal dierenliefhebbers. En buiten is het fijn omdat het geluid heel makkelijk de ruimte in kan gaan. Daardoor zijn de prikkels minder intens. Laat je inspireren met deze leuke uitjes.

Naturij Drachten

Naturij Drachten is de grootste kinderboerderij van het noorden. Als je in Friesland bent en je zoekt een dagje uit, dan is deze kinderboerderij zeker de moeite waard om naar toe te gaan. Een grote speeltuin, veel dieren die je kunt aaien, in de vakantie’s kun je een ponyritje maken. En ook bij minder mooi weer, kunnen de kinderen zich vermaken in de speelhal.

Ook leuk: Drenthe: dagjes uit voor een HSP

Fries museum in Leeuwarden

Ik, Jessica, was op het moment van schrijven (2019) zelf nog niet in het Fries Museum in Leeuwarden geweest. Mijn dochter wel. En zij was erg enthousiast. Er is veel te doen en te ontdekken voor kinderen van de basisschool, in het museum. En ook nog leuk, voor kinderen is de entree gratis. En heb als je een museumkaart hebt, dan kan je er ook als volwassenen met de museumkaart zo naar binnen.

Sanjesfertier als dagje uit in Friesland

Ook leuk als dagje uit in Friesland is speel- en dierenpark Sanjesfertier heeft een leuke binnen en buiten speeltuin. Dus zowel met mooi als minder mooi weer de moeite om te bezoeken. Ook zijn er verschillende soorten dieren te bekijken.

Aquazoo, midden in de natuur

Aan de rand van Leeuwarden ligt het dierenpark Aquazoo midden in de natuur. Een leuk park om met jonge kinderen naar toe te gaan. Er zijn verschillende dieren te bekijken en er worden ook demonstraties gegeven of je kunt kijken tijdens de voedermomenten.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial