Drenthe: dagjes uit voor een HSP

Voor de dagjes uit voor de provincie Drenthe kreeg ik hulp van Lesley van liefs van Leev. Als local weet zij natuurlijk de leukste uitjes voor jou te vinden. En zo ontstond deze lijst met leuke activiteiten die ik zelf ook gebruikt heb tijdens onze vakanties in Drenthe.

De Drentse Koe

Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe, Ruinerwold Op zoek naar een uitje waar je veel kan doen en beleven? Dan is dit het perfecte uitje. Een speelboerderij, speelschuur, klimpark, maisdoolhof, boerenbiljart en waterspeelplaats zijn zomaar wat voorbeelden. Plezier voor jong en oud. Echt enorm leuk om als gezin een dagje heen te gaan, er is zoveel te doen dat je je niet hoeft te vervelen.

Lees ook: Landal Land van Bartje, onze ervaring

Sprookjeshof

Attractiepark Sprookjeshof, Zuidlaren Dit park is vergelijkbaar met de Efteling, maar dan in het klein. Er kan heerlijk gespeeld worden in de buitenspeeltuin. Op de kinderboerderij zijn geitjes, alpaca’s, kippen en een ezel te vinden. In het sprookjesbos komen de bekende sprookjesfiguren tot leven. Bij slecht weer is er ook een optie om naar het Kabouter Klauter Kasteel te gaan, dit is een indoor speelhal om lekker te klimmen op een klimberg, springen op de trampolines en fietsen op de fietsbaan.

Drouwenerzand

Drouwenerzand, Drouwen Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, dit park is uitgeroepen tot leukste uitje van Drenthe. Voor een voordelige entreeprijs waarbij ook nog eens alles inbegrepen is (eten, drinken en ijsjes) kan je de hele dag genieten in attractiepark Drouwenerzand. Je kunt hier heerlijk binnen en buiten spelen en de verschillende attracties zijn leuk voor het hele gezin. En het is zelfs mogelijk hier te overnachten.

Lees ook: Overijssel: dagjes uit voor een HSP

Griendtsveenpark

Griendtsveenpark, tussen Schoonebeek & Erica Niet de hele dag op pad, maar toch er even uit zijn, dan is dit park ideaal voor een kort dagje uitje in Drenthe. Het is een gezellig, ruim opgezette kinderboerderij. Je vindt er onder andere herten, ezels, schapen, konijnen, vogels en ganzen. Hoe leuk is het dat je die allemaal zelf mag voeren. Zijn de kinderen de dieren zat? Geen probleem, er is een kabelbaan en 2 speeltuinen, één voor jonge kindjes en één voor wat oudere kindjes. Daarbij zit een terras, waarbij de (groot)ouders even tot rust kunnen komen! Niet onbelangrijk: de toegang is gratis!

Gevangenismuseum

Gevangenismuseum, Veenhuizen is een leuk museum, voor de wat oudere kinderen, is het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen (vlakbij Assen). Speel een potje basketbal op de luchtplaats, bekijk een arrestantenbus van binnen en sla elkaar in de boeien! Als kind vond ik dit mega interessant om te zien allemaal. Echt leuk om een keer geweest te zijn. Dit museum is trouwens ook met de museumkaart te bezoeken.

Ook interessant: Review Bospark Lunsbergen (Roompot) in Borger

Binnenspeeltuinen voor een regen proof dagje uit in Drenthe

Helaas is het ook weleens regenachtig in Nederland. Zelf zeggen we vaak: slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Dus ook met regen kan je naar buiten. Maar er zijn ook momenten dat je daar ook gewoon geen zin in hebt. Gewapend met eventueel oordopjes zijn binnenspeeltuinen ook gewoon fijn om even lekker uit te razen voor kinderen.

En voor welk uitje kiezen jullie?

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial