Hoe berg je verkleedkleding netjes op en blijven ze er mee spelen?

Zijn jullie kinderen ook zo gek op verkleden? Vraag je je af waar je de verkleedkleren moet laten, zonder dat het in de vergetelheid raakt? Hier vinden ze verkleden in ieder geval geweldig. Maar waarom alleen met carnaval verkleden, het kan toch iedere dag? Lees hier mijn tip om de verkleedkleren zichtbaar op te bergen, zodat er uren speelplezier uit voortkomt. 

Verkleedkleding kopen

Het was bijna carnaval en onze kinderen hadden helemaal geen verkleedkleren. Ze mochten die week ook verkleed naar het kinderdagverblijf. Daarom ging ik op pad en kocht ik een stapeltje verkleedkleding voor de kinderen. Van een brandweerpak tot een giraf. Wel op de groei uiteraard, want dan konden we er jaren plezier van hebben met elkaar.

Waar laat je het?

Het eerste jaar lag het in een la. Vroeger bij mij thuis stond het verstopt achter een schot op zolder in een doos. Het was er, maar niet in het zicht van de kinderen. Dus het lag er maar te liggen. Ik wilde er iets mee maar wist niet zo goed wat. Tot ik bedacht dat ze het gingen gebruiken als het in het zicht is. Ik kocht een goedkoop kledingrek. Zette het in elkaar en pakte wat hangertjes. Zo hingen de verkleedkleding in het zicht en bleef het toch netjes.

Feestje om te verkleden

De kleding hangt nu in het zicht en wordt dus heel veel gebruikt. Met de verjaardagen van de kinderen wordt er door de kinderen van de visite altijd verkleed. Komen lachend naar beneden en ze vinden het een groot feest. Maar ook onze eigen kinderen komen regelmatig verkleed beneden. Ze hebben er zo veel lol van! Dus heb je verkleedkleding, maar wordt het niet gebruikt, probeer het eens op deze manier. Daarnaast is als ze verkleden leuk vinden, een leuk en leerzaam tijdverdrijf voor kinderen. Hoe geweldig is het om de hele dag Elsa te zijn of de hele dag spiderman?

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial