De leukste uitspraken van mijn peuter en kleuter

Soms gaat het op Inge beleeft niet over hoogsensitiviteit, maar gewoon over de alledaagse dingen. Versprekingen bij onze kinderen of de leukste uitspraken op een rijtje. Gewoon even iets met een lach of een knipoog. Zo ook deze kleuter en peuteruitspraken van de oudste twee.

Eendjes

Onze peuter zit tijdens het eten weer eens te treuzelen. Het eten doet hij met lange tanden. Ik besluit hem voor een keertje te helpen, maar vraag wel eerst of hij dit wil. We weten immers dat de verkeerde kleur beker al een wereldramp is dus laat staan als ik iets doe wat hij niet wil. Op de vraag volgende vraag krijg ik me toch een antwoord. Nou mij kon je opvegen toen het kwartje viel.

Zal ik je voeren? Nee, ik ben toch geen eend!

Lees ook: Fietsen met je kleuter op de openbare weg

Hijskraan

Ja onze peuterzoon kan er wat van. In dezelfde categorie als hiervoor hebben we er nog een. Hij is druk bezig met het zichzelf aan en uit kleden. Heel makkelijk zeg hij steeds dat kan ik niet. Wij corrigeren dat altijd door te zeggen, dat kan ik NOG niet. Dus dat gaan we oefenen, zodat je het wel kan. Na een wc bezoekje zeg ik hem, hup even je broek op hijsen. Mama, ik ben geen hijskraan.

Een gele hijskraan.

Paardje

Hier word regelmatig de rol van hun tante overgenomen die enorm paardenliefhebber is. Ze zijn dan om de beurt het paard en hun tante. Longeren, ritje maken, knuffelen en poetsen het komt allemaal terug. Geweldig hoe ze dit in hun schouwspel meenemen.

Lees ook: 8x Leuk voor kinderen op Netflix

Kroepoek

Onlangs maakte ik voor het eerst nasi klaar voor de kinderen. In de hoop dat ze het een keer zouden proberen en eten. Zelden zulke enthousiaste reacties gehad. Natuurlijk had ik daar ook een beetje kroepoek bij. De kinderen schoten keihard in de lach. Hahahaha mama dat is gek we eten broekpoep met nasi, zegt onze dochter.

Verhuizen

Over een paar weken krijgen we nieuwe buren. Onze peuter vindt daar wat van. En wil ook verhuizen. De oudste vind het maar niks dat onze buurtjes een ander huis hebben gekocht en dus weggaan. Maar de middelste heeft daar dus wel een oplossing voor. Hij wil ook verhuizen. Papa vraagt waar we dan naartoe gaan verhuizen. Hij reageert daarop dat we kunnen verhuizen naar de vakantie. Het gesprek vervolg zich dus tussen vader en zoon. Dus jij wil altijd op vakantie? Jaaaa en dan gaan we naar Afrika papa, dan kunnen we met het vliegtuig. Oh en ik ga met een raket.

Een space-shuttle.

Monster

Een dorp in onze gemeente heet Monster. Dat dorp ligt aan zee en brengen we dus regelmatig een bezoekje. Terwijl ik daarnaartoe rijd en vertel dat we naar monster gaan, roept onze dochter verschrikt: zijn daar spoken? Mama gaan we echt naar spokenland?

Lees ook: Bucketlist voor ons gezin

Naar de wc

Onze oudste zoon wil altijd dat we even meelopen naar de wc als hij moet, alhoewel hij steeds vaker zelf gaat zonder hulp. Laatst zei hij: mama jij moet mij even helpen op de wc. Weet je mama, papa kan gewoon zelf naar de wc hè.

Dit is een kleine greep uit de hilarische teksten uit de kleuter- en peutermondjes. Ben je benieuwd naar nog meer van dit soort uitspraken, ik deel ze op twitter. Wat is de meest grappige uitspraak tot nu toe van jouw kind(eren)?

Please follow and like us:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial