8x Leuk voor kinderen op Netflix

Al probeer ik schermtijd hier in huis te beperken, sommige dagen gaan we soms ook gewoon er even voor zitten. Een serie, een vlog of een film samen met de kindjes kijken. Vandaag deel ik onze favorieten op Netflix.

Films

Casper en Emma de film – beste vriendjes

Deze Noorse film is nagesynchroniseerd. De belevenissen van Casper en Emma zijn heel herkenbaar voor peuters en kleuters. In de film hebben Casper en Emma de leeftijd van de kleuters. Gaan voor het eerst naar de basisschool en vinden het spannend. In deze film raakt Emma haar favoriete knuffel mevrouw konijn kwijt.

Pluk van de Petteflet

Tja…stukje jeugdsentiment. Het boek hebben we thuis veel gelezen. Nu heb ik hem ook voor onze kinderen thuis. Nog niet gelezen, maar dat gaat zeker gebeuren. De film hebben we al wel met elkaar gekeken. Pluk, Zaza de kakkerlak, dollie de duif, ken jij ze ook nog?

Meester kikker

Al is de leeftijd van deze film voor 6 jaar toch hebben wij hem met de kinderen gekeken. De meester van een school verandert op bepaalde momenten in een kikker. Een groepje kinderen uit de klas komen daarachter. Eigenlijk is het een groot geheim, maar nu ze het weten besluiten ze meester kikker te beschermen.

Brammetje baas

Deze jongen met rijke fantasie is een heerlijk knul met een gebruiksaanwijzing. Dat hij en zijn nieuwe en strenge meester niet door een deur kunnen blijkt al bij de deur. Dat dit wrijving geeft zie je in de film. Een film met kattekwaad.

Series

Sien van sellingen

Deze heerlijke Hollandse serie van een gezin op de boerderij. Allerlei allerdaagse dingen komen aan bod. Van pesterijen op school, het afknippen van haren, ziek zijn tot kleding die je niet leuk vind. Natuurlijk wordt er ook gezocht naar de oplossing.

Casper en Emma

Vergelijkbaar met de film, Casper en Emma gaan naar school. De families trekken ook regelmatig met elkaar op. Hoe leuk is het dat deze serie laat zien dat kindervriendschappen ook gewoon tussen een jongen en een meisje kan zijn. De belevenissen zijn leerzaam en op de peuters/kleuters gericht.

Robocar poli

Deze serie is topfavoriet bij onze zoon. Naast kijken heeft hij inmiddels ook bijna alle auto’s van deze serie. De auto’s komen altijd in de problemen, maar gelukkig staat het reddingsteam altijd paraat. Het reddingsteam bestaat uit Poli, Heli, Amber en Roy.

Spirit

Het gaat bij deze serie niet zo zeer om het verhaal, ze willen vooral paardjes kijken. De oudste twee zijn aangestoken met het paardenvirus door hun tante. Dus er moet met paarden worden gespeeld en naar gekeken worden. Heel soms ook even echt zelf rijden. Deze serie gaat, hoe kan het ook anders, over drie paardenmeisjes die avonturen beleven met de paarden.

Wat is bij jullie thuis favoriet op Netflix?

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial