Kleding die fijn is voor een HSP

Zodra je overprikkeld bent, merk je sneller dat naden, labels en stoffen van kleding vervelend zijn op je huid. Niet zo heel gek, want je huid is immers je grootste orgaan. Door de jaren heen heb ik inmiddels wat fijne merken leren kennen die voor mij en mijn kinderen als HSP goed werken. Maar ook een aantal van jullie deelde fijne winkels en merken. Ik deel graag deze ervaringen met jullie en zal ze regelmatig aanvullen.

SAM Sensory clothing

SAM Sensory clothing is gespecialiseerd in kleding voor de prikkelgevoelige mensen. De kleding is super zacht en kriebelvrij. In de kleding zitten geen prikkende naden, etiketjes of labels. Deze kleding is zowel voor volwassenen als kinderen.

Lees ook: SAM, kleding voor de prikkelgevoelige kinderen

Wolzijde van Dilling

Dilling werd meermaals door jullie genoemd als fijne producten voor HSP. Het is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je warm houden. Ze maken de biologische kleding van biologische merinowol en katoen. De kleding is zacht, ademend en allergievriendelijk. Er worden natuurlijke stoffen gebruikt, zonder schadelijke chemicaliën.

Sweet Jewellery

Het merk Sweet Jewellery heb ik zelf pas ontdekt. Je bestelt er vanuit pre-order. Op deze manier wordt er alleen gemaakt en ingekocht wat er echt nodig is. Ook heb ik mogen ervaren hoe fijn zacht de producten van dit merk zijn.

Vila

Een van de merken die ik als prettig ervaar is Vila. Ook na meermaals wassen voelen de stoffen nog steeds als prettig. De labeltjes zitten er wel in, maar zijn ook gewoon te verwijderen.

Lees tip: Waarom HSP-ers kunnen overprikkelen op kleding

Only

Voor diverse feestjes heb ik vanuit het merk Only ook mooie, zachte en fijne kleding kunnen kopen. En ook nog eens heel stijlvol. Want ook als HSP mag je gezien worden in mooie kleding.

The Stone

Vila en Only wordt ook veel verkocht in de winkels van The Stone. Dus wil je liever niet online shoppen, maar kleding voelen en ervaren weet dan dat The Stone ze verkoopt. En ze verkopen daar echt heel fijne jeans van Cup of Joe, die zitten als een tweede huid.

Little Chipmunks

Voor de kinderen heb ik toen ze nog klein waren ook kleding gekocht bij Little Chipmunks. Dit is handgemaakte kleding voor jongens en meisjes van maat 44 t/m 128. Little Chipmunks is bekend met hoogsensitiviteit en houdt daar dus met het maken van de kleding ook rekening mee dat het mooie zachte stoffen zijn.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial