Mama Manager van mijn gezin

Ik vind dat iedere mama de titel manager verdiend. Want zeg nou eerlijk we zijn toch allemaal de manager van het bedrijf dat gezin heet. Deze job betaald niet uit in geld, maar in liefde, soms in machteloosheid of frustratie. Ik neem je vandaag mee in mijn functie als manager. Manager van een gezin.

Echt als team

Laten we voorop stellen dat ik niet de enige ben die het gezin draait. Zonder mijn steun en toeverlaat, mijn lieve man, zou ik dit nooit kunnen doen zoals ik het nu doe. Samen vormen we een top team. We vullen elkaar aan, steunen elkaar en verbeteren onszelf. Samen vormen we een sterk team.

Een echte planner

Ik ben een echte planner. In onze woonkeuken heb ik een maandplanner hangen. De sportmomenten van manlief en mij, de zwemlessen van onze dochter, de speelafspraken, koffiedates of bezoekjes aan het consultatiebureau. Ook niet onbelangrijk het weekmenu.

Weekmenu inplannen

Het weekmenu inplannen is en blijft toch wel een dingetje. Ik heb gewoon lastige eters in huis. Niet alleen de kinderen hebben daar een handje van, ook mijn grootste kind heeft er een handje van. Hahah ja alleen met eten noem ik hem mijn grootste kind hoor. Echt het is me er een. Op maandag eten we altijd bij mijn schoonouders. Dan hoef ik niets in te plannen. Alleen aten we daar vaak al iets wat wij dan in huis hadden. Inmiddels hebben we dat opgelost door het maar op het aanrecht te leggen. Verder hebben we op donderdag en vrijdag een vast menu. De donderdag, is de makkelijke donderdag en vrijdag kids favorietjes. Verder plan ik hem in met groentes.

Avondje uit

Manlief en ik gaan een keer in de maand samen uit. We gaan dan vaak naar het theater. Ik regel de oppas, al wordt dat nu wel een dingetje. De ene oppas is zwanger, de ander heeft haar tarief verhoogd, lees verdubbeld. Dat laatste vind ik wel een dingetje. Weet nog niet zo goed wat ik daar mee moet. Natuurlijk laten we ons daardoor niet uit de weg slaan. We zoeken zeker even verder. Ook hebben we onze eigen uitjes zonder elkaar. Ook die stemmen we samen af, want anders kunnen we iedere week wel oppas regelen.

Speeldates

De speeldates van onze oudste plan ik zo min mogelijk, want ik vind dat deze spontaan moeten ontstaan. Soms twee keer in de week, maar meestal een keer in de week. De prikkels zijn namelijk anders te heftig in de week. Onze middelste wil ook steeds vaker spelen met vriendjes van het kinderdagverblijf maar dat is niet zo gebruikelijk als met de basisschool.

Parttime en fulltime werken

Zelf werk ik parttime, manlief fulltime. We hebben er bewust voor gekozen dat ik drie dagen ben gaan werken. We kozen voor een traditionele verdeling van de taken. Daar voelen we ons allebei goed bij. Binnen de huidige functie van manlief gaat hij ook weleens een paar dagen op pad voor zijn werk. Binnenkort komt er weer zo’n week aan. Dan zit hij in Jakarta en Singapore.

De boel draaiend houden

Wij zeggen altijd gekscherend dat ik de boel draaiende houd. Houden stiekem niet alle moeders het gezin draaiende? Wij moeders kunnen eigenlijk ook niet ziek worden. Kinderen halen of wegbrengen, eten koken, boodschappen, cadeautjes, afspraken etcetera. Het nadenken erover komt voor rekening van de vrouw. Die het hier en daar ook nog wel delegeert naar de man.

Het is zo gewoon

Voor mij voelt het zo heel gewoon. Alles regelen, soms wat delegeren, bezig zijn met mijn gezin. Mijn werk is dan een onderbreking in mijn wekelijkse ritueel. Daar wordt voor mij gepland. Soms is het ook echt wel hard werken met drie kleine kinderen en een man met een verantwoordelijke baan. Vergeet mezelf weleens in tijden dat het heel druk is, maar steeds vaker weet ik ook in drukke tijden mijn momentje te pakken.

Hoe is de rolverdeling in jullie gezin?

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial