DIY: vlakkenschilderij

Niets heerlijker dan op een regenachtige zondag of vakantiedag even creatief bezig te zijn. Pinterest staat vol met leuke ideeën. Afgelopen zondag testte wij de vlakkenschilderij uit.

Op zijn tokkies

In mijn campingsmoking, lekker charmant, ging ik naar de action om canvasdoekjes te halen. Verf had ik nog in huis staan die overigens ook gewoon bij de action vandaan komt.

Aan de slag

Eenmaal thuis mochten de kinderen hun eigen canvas uitzoeken. Daarna tapte ik wat vlakken. Ik gebruikte plakband, maar schilderstape is denk ik een beter idee om te gebruiken. Verf op tafel en daar konden ze lekker schilderen. Ieder op hun eigen manier.

Tape eraf halen

Als ze klaar zijn met het schilderij haal je de tape er gelijk af. Als je het eraf haalt als de verf droog is, bestaat de kans dat je ook opgedroogde verf meetrekt. Dus nat eraf halen. Niet bang zijn voor vieze vingers want die krijg je dus wel.

Laten drogen

Geef de verf even de tijd om te drogen en daarna heb je een gaaf kunstwerk van je kind. Ik deed dit samen met mijn peuter en kleuter. Succes geragandeerd.

Wat heb jij recent geknutseld met de kinderen?

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial