Hoe ik erachter kwam dat de volle maan veel invloed heeft op HSP-ers

Heb jij ook een keer in de maand van die onrustige kinderen? En dan vooral ‘s nachts? Slaap je zelf onrustig? Ben je juist heel energiek? Wij hadden altijd een week in de maand dat de kinderen heel onrustig sliepen. De oudste en de middelste wissel elkaar af met nachtelijke bezoekjes aan ons bed. Ik ben toen eens gaan bijhouden wanneer dat gebeurde. Steevast in de week voor volle maan. Daarna ben ik gaan google-en naar de volle maan en welke invloed deze kan hebben op het slaapgedrag in deze periode. Net als jij waarschijnlijk nu aan het doen bent. Lees je mee met ons verhaal?

Tijd voor ons maandelijkse volle maan feestje

De afgelopen week was weer een week met onrustige kindjes. Het inslapen gaat lastig, ze slapen slecht en worden tussendoor wakker waardoor ze bij ons in bed kruipen. Ook ik heb heftige dromen, zeg maar gerust nachtmerries. Bijzondere is dat dit een terugkerend fenomeen is in het gezin. Zo is onze peuter een goede slaper, maar eens in de zoveel tijd komt hij ‘s nachts naar beneden en wil hij bij ons liggen. Ooit las ik weleens iets over dat de maan daar invloed op kon hebben. Tot augustus nooit echt beseft gehad dat de volle maan hier “schuldig” aan kon zijn.  Nadat ik zondag een storie plaatste op instagram over de volle maan en slecht slapen had ik niet verwacht zoveel berichtjes te krijgen van volgers die het herkende.

De invloed van de maan

We weten allemaal wel wat de maan is. De grootste invloed die de maan op aarde uitoefent is de getijdenwerking, die eb en vloed in zeeën en oceanen veroorzaakt. Toch oefent de maan veel meer invloed uit op ons dan dat we soms zelf denken of verwachten. Ons menselijk lichaam bestaat voor een groot deel uit water en de maan heeft dus ook grote invloed op ons in het dagelijks leven. Niet alles is wetenschappelijk bewezen. Toch is het wonderbaarlijk dat het in bepaalde periodes dus wel degelijk iets uitwijst.HSP-ers en de maan

Hooggevoelige mensen staan erg open voor prikkels. Dus ook voor de energie van ons zonnestelsel. Wat dus ook betekend dat de stand van de maan invloed kan hebben. In de aanloop naar volle maan kan je dus heel onrustig worden. Emotioneler dan normaal, maar ook slechter slapen. Intense dromen die levensecht zijn. Maar de volle maan kan er ook voor zorgen dat je betere beslissingen kan nemen, je meer energie krijgt, betere inzichten. Dat verschilt dus enorm per persoon.

Tips om beter te slapen rondom de volle maan

Online zocht ik naar tips om beter te slapen. Ik vond de tips bij Happinez, Femke de Grijs, en Inspirerend leven. Graag deel ik ze hieronder met jullie.

Geef jezelf de tijd

Ga vooral niet te laat naar bed rond volle maan, ga liever wat eerder en neem wat meer de tijd voor je slaapritueel. Zo kom je ongemerkt al meer tot rust. Ook goed om zonder op de maanstand te letten.

Gebruik de energie op het moment dat je hem hebt

Rondom volle maan ligt je energielevel overdag hoger dan ‘s avonds. Dus beter om overdag de energie te gebruiken en dan ‘s avonds lekker op tijd onder de wol kruipen. Je kan er tegen vechten dat je in deze periode slechter slaapt. Hoe “zweverig” het ook klinkt, omarm het. Je kunt het toch niet veranderen. Laat de kinderen op je kamer slapen. Leg daar een matras voor ze neer als je ze niet in je bed wil hebben. Of als ze geen peuterbed of ledikant hebben verhuis naar hun bed. Wij liggen in deze periode vaak met een of meerdere kinderen bij ons. Alleen de jongste laat nog niet van zich horen.Schrijf het op

Schrijf op hoe de dagen zijn, hoe je slaapt, droomt of wie er onrustig is. Je zult zien dat er een patroon is, waardoor je het gaat herkennen bij jezelf of de kinderen. Het wordt voorspelbaarder waardoor je ook beter er mee om kan gaan dat je nachten gebroken zijn. De maan versterkt ook je emoties op bepaalde momenten. Dus als je het negatieve kan ombuigen naar het positieve kan je dit ook echt helpen. Misschien haal je er voordeel uit door met de maancyclus te leven in plaats van er tegenin te gaan. Femke de Grijs schreef er een uitgebreide blog over.

Lieke van Lexmond

Lieke van Lexmond heeft samen met haar zus Jetteke een maankalender gemaakt. Ook zij ervaart de kracht van de maan. Op deze scheurkalender staat iedere dag vol met gunstige momenten voor bepaalde activiteiten rekening houden met de stand van de maan. Inmiddels is deze scheurkalender verkrijgbaar in de winkels.

volle maan

Essentiële oliën

Sinds twee maanden gebruik ik essentiële oliën die mij ondersteunen bij het slapen. Ik slaap daardoor veel beter. Eerlijk is eerlijk ik val er niet eerder door in slaap, maar eenmaal in slaap vat ik hem wel veel beter. Daarnaast als ik in mijn slaap gewekt word lig ik daarna niet uren wakker, maar val ik heel snel weer in slaap.

 

Merk je bij jezelf of je gezin dat rondom volle maan er anders geslapen wordt of dat je energie anders is? Ik ben benieuwd of er nog meer zijn die dit ervaren. Laat je het me weten in een reactie hieronder of op de social media? Mailen of privé berichten op de social media zijn altijd welkom!

Please follow and like us: