Landal Land van Bartje, onze ervaring

We konden nog een keer buiten het hoogseizoen op vakantie en daar maakte we uiteraard nog even gebruik van. We vroegen netjes verlof aan voor onze oudste en daar gingen we dan. Een wagen bepakt en bezakt op weg van het westen naar het oosten. Hoe wij onze vakantie beleefde op het land van Bartje lees je vandaag in dit blog.

De heenreis

Met een wagen vol geladen gingen we op pad. Met een baby, peuter en kleuter heb je toch meer bij je dan je eigenlijk wil. Na wat gemopper vanaf de achterbank was het al snel klaar en hebben ze zich keurig gedragen. We vertrokken even voor 11 uur, dus dat betekende dat we al vrij vlot een stop moesten maken omdat de kleine man nog een flesje moest. Op de route vanuit het westen richting Utrecht zijn er maar weinig wegrestaurants. Tussen Utrecht en Harderwijk riep de eerste vanaf de achterbank dat ie naar de wc moest. Via de navigatie zagen we een restaurant met gouden bogen, dus daar even stoppen voor een plaspauze en etenstijd. De kleine man een flesje en wij wat te snacken. Daarna rijdt het allemaal vlotjes aan zonder gemopper op de achterbank. Het laatste half uur komt wel steeds de vraag, zijn we er al?

Aankomst

Om 14:30 uur arriveerde we bij het “Land van Bartje”. We werden al opgewacht door Bollo. De middelste vond het maar niks. De oudste rende op Bollo af om te knuffelen. Ik sloeg stijl achterover. Normaal moest ze er ook niets van weten. Daarna inchecken, maar we waren niet de enige. Omdat we redelijk op tijd waren, was ons huisje nog niet beschikbaar. Dus deden we een klein rondje. Na een klein half uurtje was de sleutel beschikbaar.

Het huisje

We boekte een kinderhuisje voor acht personen bij Landal Het Land van Bartje. Ik vind het namelijk belangrijk dat de kinderen namelijk ieder een eigen kamer hebben. Zeker nu ze nog zo jong zijn. Ze gaan allemaal tegelijk naar bed. Zo voorkomen we dat ze elkaar wakker houden. Dit huis heeft 4 slaapkamers, twee badkamers, een woonkamer met keuken, een ‘bijkeuken’ en een ruim terras. De extra’s in dit boerderijtje zijn: een extra koelkast en wasmachine en droogcombinatie in de bijkeuken. Een sauna en een zonnehemel in de badkamer boven. De keuken heeft een combimagnetron en een vaatwasser. Alle slaapkamers zijn voor twee personen, behalve de ‘kinderkamer’. Daar stond voor ons een ledikantje klaar.

Kinderhuisje 8 personen Land van Bartje

Vakantieverslag

Hoe onze vakantie was lees je hierna. Ik vind het belangrijk om je te vertellen dat deze belevenissen eigen ervaringen zijn. Niets in ons verslag is gesponsord. Wij hebben alles zelf betaald. Ik schrijf dit verhaal uit eigen beweging.

Landal Hoog Vaals, een weekje weg in de herfstvakantie

Dag van aankomst

Na de reis van ruim 2,5 uur komen we aan. Na ontvangst van de sleutel het park op en ons huisje zat lekker dichtbij alle voorzieningen. We laden de auto uit en de kinderen mogen kamers uitzoeken. Ze zijn helemaal uitgelaten, bekijken alles en de tassen worden uitgepakt. We doen verder lekker rustig aan. Eten patatjes en manlief rijd nog even naar de supermarkt.

Rustig aan bij de pony’s kijken

Vandaag gaan we een beetje acclimatiseren. We lopen wat over het park, we kijken bij Bartjes hoeve en er wordt gelijk geknutseld. Ons kleuter meisje wil lekker fröbelen onze peuter jongen heeft daar geen zin in. Er wordt een vogelhuisje geschilderd. Natuurlijk moet deze voorzien worden van glitters. Daarna gaan we nog even richting de ponyranche. Knuffelen met de paarden. De kinderen zien andere kindjes paard rijden en willen zelf ook. Dat mag maar vandaag niet. Alsof er niet voldoende is geknutseld, wordt er vanmiddag weer geknutseld. Een piepschuim eenhoorn wordt versierd met foamklei. Wat een leuk idee. Die ga ik nog eens onthouden voor een kinderfeestje. Na het fröbelen gaan we terug naar ons boerderijtje en spelen we lekker buiten. Vriendjes en vriendinnetjes worden gemaakt en binnen no-time is er een hele invasie kinderen. Wat is het heerlijk om je kinderen zo te zien genieten.

Rijden op een pony

De kinderen waren gister al helemaal verdrietig dat ze niet mochten rijden op de paarden, dus dat had ik voor vandaag uiteraard wel geregeld. De paardrijbroek werd aangetrokken en hup daar gingen we. Onze kleuter gaat zo af en toe met haar tante mee, dus die heeft een paardrijbroek. De peuter trok een gewone lange broek aan. Uiteraard met kaplaarzen, want dichte schoenen is verplicht bij paarden. Ze vonden het schitterend om een kwartiertje te rijden. Al was het toch wel spannend. Papa moest mee als begeleiding, die vond het wat minder. Vandaag werd echt bevestigd dat hij hartstikke allergisch is voor paarden (hatsjie).

Natuurlijk naar de hunebedden

Na de lunch even iets doen wat wij leuk vinden. Als we dan toch in Drenthe zijn dan moet je toch echt een keer een hunebed hebben gezien. Wij hebben ze ook nog nooit gezien. We besluiten naar de grootste formatie te gaan. Die is zo’n 22 meter lang. Ook is daar het hunebed centrum. Dat laatste hebben we niet bezocht, want onze peuter en kleuter waren het niet eens met deze trip. Toch is het best bijzonder de hunebed. Of je het nu wel of niet leuk vind, je moet er eigenlijk wel een keer zijn geweest. Bij terugkeer op het park werd er weer druk gespeeld met de kinderen uit het hofje. Mocht je wel naar het hunebed centrum gaan en je hebt een museumkaart? Neem deze dan ook mee, want is daar dus geldig.

Het pretpark Drouwenerzand

Terwijl het in de rest van Nederland onstuimig en regenachtig is, valt het hier nog reuze mee. Vandaag is het dan wel bewolkt. Maar schitterend weer voor een dagje naar Drouwenerzand. Dit is een pretpark in het plaatsje Drouwen. Je kan dit betaalbare uitje ook vinden op mijn blog met leuke en betaalbare uitjes in Nederland. Had al veel positieve reacties gehoord en vandaag zelf ook een positieve ervaring gehad. Het park is heel overzichtelijke en we konden er onze kindjes lekker los laten. Eerst even een rondje om te kijken wat er allemaal was en waar ze in mochten. We hebben ze maar niet dat ze onbeperkt konden eten en drinken. Ze hebben er namelijk bolletjes belegd met ham en kaas, patat, Frikandel, kroket, bamihap en hamburgers en natuurlijk een stukje fruit. Ook kan er onbeperkt thee, koffie en limonade worden gedronken. Onbeperkt softijs behoort ook tot de mogelijkheid. Doordat het nog geen hoogseizoen was, was het ook nog lekker rustig. Wat was het heerlijk om de kinderen te zien rennen met grote pretogen. Ik heb zo genoten met ze. De vrijheid die ze kregen, de attracties waar ze zelf in mochten en het goed zicht kunnen houden. Na ieder rondje kwamen ze zich melden. Na vijf uur spelen besloten we weer terug te gaan naar het huisje. We waren nog geen twee minuten onderweg toen de oudste twee al in slaap waren gevallen.

Naar Wildlands Emmen

Vandaag een rustige start want we zouden rond de klok van elf richting Wildlands Emmen gaan. Kaartjes hadden we goedkoper via de jumbo dagjes uit spaaractie. Om half twaalf arriveerde wij in Wildlands. Voor het mooie is dat wel echt te laat om de hele dierentuin te zien. De meningen zijn verdeeld over de dierentuin. Wijzelf vonden het een mooie dierentuin, maar van mensen in onze omgeving hoor je dat ze het vonden tegenvallen. Mede door de hoge gebouwen die er omheen zichtbaar zijn. Heel eerlijk, ja die heb ik ook gezien, maar heb me daar geen moment aan gestoord. Twee van de drie thema’s hebben we bezocht. Kindjes genoten enorm.’s avonds bij aankomst in ons huisje stond de gourmet klaar. Deze hadden we via Landal geboekt en omdat we er niet zouden zijn de hele dag werd deze met onze toestemming netjes in het huisje gezet. We hebben dit weleens eerder gedaan en het is iedere keer weer goed verzorgd de gourmet.Na zo’n lange dag was het ook wel weer lekker om op tijd naar bed te gaan.

Ontbijt aan huis

Wat een wind zeg, het was niet echt een dag om wat te ondernemen na twee ‘drukke’ dagen. Vanochtend werd om 8:30 uur ons ontbijt bezorgt en net als bij de gourmet is dit ook goed verzorgd. We hebben er in ieder geval heerlijk van gegeten. We kwamen niets te kort en konden er zelfs nog van lunchen. Na het ontbijt nog even een wandeling, waarna we daarna even gingen relaxen in het huisje. We waren allemaal wel even toe aan een ontspannen dagje. Ik ging even lekker fröbelen, manlief met de kinderen een filmpje op de bank kijken. Was het eigenlijk ook wel weer naar.

Leestip: Tips voor een relaxte vakantie met hoogsensitieve personen.

Boomkronenpad en de bomenroute

Niets meer te merken van dat het gister slecht weer was, dus er weer lekker even op uit met elkaar. We wilde het boomkroonpad bewandelen. Dat hebben we dan ook gedaan. Nu hebben wij kinderen die dingen al snel spannend vinden. Zo ook dit pad. Zoals de oudste inmiddels zegt: ik durf het niet, maar ik ging het toch doen. Daar liepen we dan met ons vijf. De jongste in de draagzak en de rest met de benenwagen. Het was echt wel gaaf om zo tussen de bomen te lopen. Daarna liepen we de bomenroute van 3 kilometer. Een pad dat op zich goed te doen is met de kleintjes, maar eerlijk is eerlijk de meeste kinderen houden niet zo van wandelen. Dat bleek niet zo’n succes. Achteraf helemaal niet zo een succes, want onze middelste had toch ergens lactose binnen gekregen en je raad het al….Dat gaf een zurige reactie. Daarnaast kromp hij ineen van de pijn. Daarna is hij nog maar weinig waard. Hij en ik hebben dan ook ‘s middags lekker een nappie gedaan. Ook weleens lekker.

Minidisco tijd

Vanwege de pinksteren was het erg druk op het park. ‘s Middags deden de oudste twee mee met de kinderbingo. Die was niet met cijfertjes, maar met geluiden. Voor kinderen daarom extra goed te doen. Onze oudste won een pechvogelprijs en onze middelste had bingo. Ze gingen vol trots terug naar het huisje met hun gewonnen prijsjes. Eind van de middag ben ik nog met onze oudste naar de disco met bollo geweest. Dan merk je pas echt dat het druk is. Veel kindjes, veel ouders en grootouders. Ook al is ons meiske dan 4, ik mag dan niet van haar zijde wijken. Met vier kleine liedjes vond ik het wel wat tegenvallen, maar voor de kinderen was het prima.

Een balletje slaan op de midgetgolf

Vanochtend lekker even buiten gespeeld met de kinderen. Net als bijna iedere avond even lekker voetballen. Ze genieten daar zo van. ‘s middags even een lekker balletje slaan op de midgetgolf. Door de regen van de nacht ervoor stonden sommige banen wat blank. Dan is het wel een soort van jammer dat je ervoor moet betalen terwijl je niet alle banen kon gebruiken. Na de midgetgolf nog even spelen in de speeltuin. Klimmen, klauteren, springen en schommelen, ze kunnen zich lekker uitleven. Tegen de klok van vijf hadden we een tafeltje gereserveerd in het restaurant. Oh wat is dat heerlijk, dan zie je ook gewoon dat ze gewend zijn aan kinderen. Je hoeft zelf niet te vragen wanneer de kindjes te eten krijgen. Daar vragen ze zelf al om. Er liggen kleurtjes en een kleurplaat klaar, het speelhuisje om de hoek en met nog een aantal andere kindjes lekker spelen en gek doen. De papa’s en mama’s lekker even genieten van het op hun gemak eten. Het eten smaakte ook verrukkelijk.

We hadden beloofd nog even paard te rijden

Vanochtend mogen de kindjes nog een keertje paard rijden, want dat hebben we ze beloofd. Maar eerst nog even een luxe ontbijtje genuttigd dat werd bezorgd. zo gezegd zo gedaan op naar de paarden. Ze mogen om 11:15 en 11:35 uur. Toch willen ze er al op tijd naartoe. De paarden even kammen of kroelen hebben ze nu geen oog voor. Het enige wat ze willen is rijden. En wat hadden ze een mazzel. Want onze zoon was net klaar met rijden toen het begon met regenen. Terug in het huisje, lunchen we. De regen zet flink door en het lijkt voorlopig niet op te houden. Bah door de dubbele oorontsteking die dochterlief heeft gehad kunnen we niet naar het zwembad. Dus zijn we een soort van verplicht om in het huisje te blijven. Dat doen we dan ook maar. Het wordt een rustig middagje zo.

Nog even lekker fröbelen

Oh jongens het is alweer de laatste dag op het land van Bartje. We gaan in de ochtend nog even fröbelen op Bartjes Hoeve. Er wordt een placemat gemaakt. Dochterlief vond het heerlijk om lekker te kleuren. Zoonlief had alleen maar oog voor de fietsen. Na het knutselen mochten ze nog even spelen. Daarna terug naar het huisje. Daar gingen wij alvast wat tassen inpakken en de kinderen lekker rennen in de “achtertuin” of spelen in de kleine speeltuin. Hoe schitterend is het dan om te zien dat ze dan samen hand in hand naar de speeltuin lopen. We kunnen ze het hele eind zien, dus no worries. Laat mijn kind echt niet zomaar alleen op het park lopen. Ze voetballen nog wat. ‘s avond eten we als afsluiter patatjes en brengen we de kinderen naar bed.

knutselen bij het animatieteam van het land van Bartje

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan

En dan is het echt tijd om te gaan. De kindjes willen niet naar huis. Mama ik wil hier blijven. We gaan toch echt weer terug naar huis. Wat kijken wij terug op een geweldige vakantie op het land van Bartje. Wij vinden het echt wel een aanrader. Een mooi park met mooie accommodaties. Nette inrichting en zelf keukengerei was goed. We hebben weleens kromgetrokken pannen gehad en botte mesjes, maar alles was tip top in orde. Het was bij aankomst zelfs zo dat je rook dat het huis was schoongemaakt. Helaas hebben wij de hele vakantie geen gebruik gemaakt van het zwembad door de dubbele oorontsteking van dochterlief. Jammer, want dat had ons wel heel gaaf geleken. Toch mocht dat de pret niet drukken.

Bartjes Boerderij op het land van Bartje

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

foto’s zijn eigendom van Inge Beleeft

Ook leuk om te lezen:

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial