Landal Hoog Vaals, een weekje weg in de herfstvakantie

Nu onze oudste leerplichtig is, zijn we genoodzaakt om in de schoolvakanties op vakantie te gaan. Dit jaar zijn we nog niet veel weg geweest, reden te meer om lekker weg te gaan. Na lang zoeken, wikken en wegen, want ik ging ook met dochterlief naar K3 in Rotterdam. Besloten we toch een vakantie te boeken van maandag tot en met maandag en op zondag naar huis te gaan. Het werd een park in Limburg, Landal Hoog Vaals. Gezien de herfstvakantie wilde we wel een park met een binnenspeeltuin.

Ja het is eindelijk zover

Na twee maanden aftellen is het eindelijk zover. We gaan met ons gezin op vakantie. We besloten, gezien de reistijd van 2,5 uur met de auto, dat ik met de oudste twee met het openbaar vervoer zal gaan. Dat duurt minstens net zo lang, maar dat maakt zo veel indruk dat de vraag zijn we er al niet met vijf minuten wordt gesteld.

Busje komt zo

We stappen nabij ons huis op de bus naar Delft. Moeten natuurlijk wel even wachten tot hij er is. In de bus kunnen we bij elkaar zitten en de kinderen genieten van het ritje. Met een half uurtje zitten we in Delft en daar is het vijftien minuten wachten op de trein. Ondertussen zien we een paar treinen voorbij komen.

Benieuwd naar onze ervaring met het land van Bartje? Lees dan hier verder.

De trein in

Ik leg de kinderen uit dat als de trein komt ze goed moeten luisteren naar mij. Ik ze help met instappen en dat ze goed moeten luisteren. Ook dat doen ze netjes. Gezien de hoogte van de instap ben ik blij dat ik dit gezegd heb. Ook nu kunnen we met zijn drieën bij elkaar zitten. De trein brengt ons naar Eindhoven. Onderweg eten we een koekje, drinken we wat water en krijgen ze een boekje om opdrachtjes te maken. Mooi tijdverdrijf. In Eindhoven moeten we overstappen. We hebben daarvoor ruim de tijd, een kwartier. Wachten op het perron, een praatje met de conducteur en gewoon een beetje de hangjongeren uithangen ;-). De overstap ging dus voorspoedig. Onderweg had ik met manlief contact. Op Sittard zouden we redelijk tegelijk aankomen. Ik zou nog even een lunch voor hem halen. Daar hebben we heel even staan wachten toen manlief al aankwam.

Het laatste stukje met de auto

Het laatste deel van de rit deden we met de auto. Een rit vol verhalen aan papa. De laatste kilometers aftellen. Om 14:00 uur arriveerde we bij Hoog Vaals. Auto parkeren en alvast inchecken. Wellicht hadden we mazzel dat het huisje al beschikbaar is.

Nog even wachten

We moeten toch nog even wachten tot 15:00 uur, maar de kinderen hebben de binnenspeeltuin ontdekt en zijn dus heerlijk aan het spelen. Opa en oma waren om de hoek op vakantie dus kwamen even buurten. Met elkaar in het restaurant gegeten, nadat we de koffers hadden uitgepakt en de bedden opgemaakt. Voor de kinderen een feestje dat opa en oma er even waren.

Ons huisje

We hadden een 6 persoons bungalow met vrij uitzicht over de golfbaan op het park Landal Hoog Vaals. Bij de boeking konden we aangeven dat we een huisje zonder trap wilde bij de voordeur. Met de kinderen en de kinderwagen vond ik dat niet helemaal handig namelijk. Het huisje was keurig, maar oh wat rook het naar de haardkachel. Ik was net de dag ervoor hondsberoerd geweest dus die lucht viel niet helemaal lekker. De inrichting niet helemaal meer van deze tijd, maar dat mocht de pret niet drukken. Het enige echt minder aan het huisje waren de verwarmingsbuizen die overal liepen. Resultaat dat de kinderen er regelmatig tegenaan liepen, auw.

Wat een belabberde nacht

De eerste nachten zijn bij ons altijd drama. Onrustige kinderen die moeten wennen aan een andere omgeving, andere geuren, alles anders. Ze zijn dan ook vroeg wakker en ontbijten wat. We doen vandaag even een dagje rustig aan om in het vakantieritme te komen. We halen wat boodschappen met elkaar. De kleine man gaat lekker slapen en de oudste twee gaan met papa zwemmen. Ik blijf even lekker in het huisje. Alleen de kleine man houdt maar een kort slaapje. Dus gaan we even kijken bij de zwemploeg. Die zijn zo druk aan het zwemmen dat ze niet doorhebben dat wij er staan. Dus ga ik met mijn kabouter spillenbeen zoeken naar rood met witte paddenstoelen en vinden ze. We wandelen een uurtje in en rondom het park en gaan daarna nog een keer kijken bij de zwemploeg. We blijven wat langer kijken, maar ze zien ons echt niet. Na 45 minuten kijken hou ik het voor gezien en ga ik weer terug naar het huisje. Komen ze vijf minuten later binnen wandelen. Net te vroeg weg gegaan.

Bollo blijft een hit

Na het zwemmen wilde de oudste graag bij Bollo kijken, dus naar de kidsdisco met het hele gezelschap. Daar waren ze niet weg te slaan. Vooral de oudste is groot fan van Bollo. De afgelopen vier jaar moest ze niks van hem weten. Sinds onze laatste vakantie durft ze hem gedag te zeggen en te knuffelen. Er worden een paar liedjes gedaan en de kindjes dansen en zingen gezellig mee. Daarna wordt er nog even geknuffeld met Bollo.

Parkdagje deel twee

Vandaag was er zo veel leuks te doen bij de Bolloclub, dat we besloten dat we lekker op het park bleven. In de ochtend ging ik samen met ons meiske vlaai maken. Je bent per slot van rekening niet voor niets in Limburg. Samen lekker bakken. Echt heel leuk om haar te helpen en dit even samen te doen. De mannen bleven in of rondom het huisje. Het was een heerlijk dag qua weer. Met ongeveer een twintig kindjes zaten we daar. Eerst mochten ze een koksmuts maken, daarna kregen ze deeg om de bodem te maken. Een mooie bol maken en daarna rollen maar! Ze mocht kiezen uit aardbeienvulling of kersenvulling. Het werd een aardbeienvlaai. Ons oudste manneke had ook graag meegewild, maar gezien de lactose intolerantie leek het ons niet verstandig hem ook een vlaai te laten maken.

Lampionnen maken en optocht

Daarom mocht hij ‘s middags wel mee. Daar gingen we lampionnen maken voor de lampionnenoptocht die eind van de middag, begin van de avond plaats zou vinden. Ze mochten zelf kleuren en daarna met crêpepapier de geponste vakjes versieren. Onze dochter is wel echt en liefhebber van fröbelen, onze zoon laat steeds meer merken dat dat niet aan hem besteed is. Al snel lag hij verveeld op de grond te dweilen. De dame van de Bolloclub, ben haar naam even vergeten, ging samen met hem van de snelle glijbaan. Hij wilde graag spelen in de binnenspeeltuin en kwam niet meer terug. Uiteindelijk heeft hij nog op zijn manier de lampion afgemaakt. Want plakken dat wilde hij wel. Na een uurtje hadden we twee lampionnen klaar en werd er daarna heerlijk gespeeld. Om 18:15 uur startte de lampionoptocht. Een klein rondje door de speeltuin met Bollo tussen de kinderen. Na het rondje mochten ze nog op de foto met Bollo. Dochterlief met de zachte Bollo, zoonlief met het standbeeld.

Naar de dierentuin

Ik had al goede verhalen gehoord over Gaiazoo. Dus daar wilde ik graag naartoe met het gezin. Normaal is dat voor ons echt niet te doen, qua reistijd. Het is dan toch 2/2,5 uur rijden. Nu was het goed te combineren. Als je in een keer goed rijd ben je binnen twintig minuten bij Gaiazoo vanaf Landal Hoog Vaals. Via Social deal kochten we kaartjes voor het dierenpark. We arriveerde daar om 11 uur. Rustig wandelen, boterhammetje eten, beestjes kijken. Maar even serieus ik heb nog nooit zo’n mooi dierenpark gezien. Ben je in de buurt van Gaiazoo. Dan is dit echt een aanrader om naartoe te gaan. Zo anders dan alle andere parken. We hebben er genoten en wat was het weer top. Zonder jas aan lekker rond lopen. Oh en wat waren ze geschrokken van de gorilla die met een andere aap aan het ruziën was dat ie even aan zijn staart door de lucht werd geslingerd. We hebben hier zeker tot 16:00 uur heerlijk vertoeft. Oh en ze hebben daar echt een geweldige dino speeltuin. Overigens speeltuinen in overvloed. Daardoor extra leuk voor de kinderen.

Ochtendje Duitsland

Ik had al wat dingen voorbij zien komen over het plaatsje Monschau in Duitsland. Vanaf Landal Hoog Vaals ongeveer drie kwartier rijden. Daar hebben ze van die vakwerkhuizen. Die heb ik weleens in Frankrijk gezien bijna 20 jaar geleden, maar wilde ze nu ook graag in Duitsland zien. Ik had er eigenlijk, heel eerlijk, wel iets meer van verwacht. Daar heb ik lekker even kunnen fotograferen. Dochterlief vindt fotograferen stiekem ook heel leuk. Dus zij met mijn telefoon en ik met de “grote camera”. Leuk om daarna haar foto’s terug te kijken en de wereld vanuit kleuter ogen te bekijken. Lopen blijft niet haar hobby, dus op deze manier proberen we haar positief te stimuleren om lopen leuk te houden. Na de wandeling met elkaar bij Weekend gegeten en gedronken. Een echte lunch werd het niet, meer eentje van gebakjes, hapjes en een tosti. Ach, gezelligheid boven alles. Wat wel leuk was, is dat Monschau helemaal aangekleed was in Halloween stijl.

Drielandenpunt

Na Monschau reden we door naar het drielandenpunt. Dat punt zelf stelt niet zo heel veel voor. Leuk om gezien te hebben, maar dat is het ook wel. De speeltuin vonden de kinderen veel interessanter. Dus wij op het terras, zij in de speeltuin. Het labyrint had ik nog wel even willen doen met ze, maar daar hadden zij geen oog meer voor. Vandaag was het nog steeds een heerlijke dag. Zonnetje en heerlijke temperatuur. Daar hebben zich nog zeker een uur heerlijk vermaakt. Vanuit dit punt kan je ook de bewegwijzerende autoroute: Mergellandroute verder oppakken.

Een nieuwe traditie

De laatste paar keer hebben we via Landal altijd wel een gourmetavond gepland. Het wordt dus wel echt een traditie om te gourmetten met elkaar tijdens de vakantie. Ik kan je dat ook zeker aanraden. Goed verzorgd en echt veel!

Lekker rustig aan de laatste twee dagen

Zaterdag hebben we lekker rustig aan gedaan. De ochtend lekker relaxt. Voor de middag hadden we bowling op het programma gestaan. Daar keken de oudste twee enorm naar uit. Voor de kindjes werd er een rails geplaatst en mochten met een draak/dino/krokodil achtig ding de ballen laten rollen. Oh wat hadden ze een schik. Onze zoon was echt in de winning mood. Hij ging lekker. Hapje en drankje erbij en vooral veel lol. We sloten af met nog even spelen in de speeltuin buiten. Want het was nog steeds heerlijk weer.

Lang leven de wintertijd

Het is wintertijd en de dag begint dus al om 5 uur nieuwe tijd. Koffie graag! Ook vandaag gaan we in de chillmodus. Lekker rustig aan. We hebben een hectische periode achter de rug en er gaat nog een even hectische tijd aankomen. Dus daarom ook echt de reden om wat rustiger aan te doen tijdens de vakantie. Als de kleine man zijn slaapje heeft, pakken wij alles in. Rond lunchtijd rijden wij weer richting het westen. Limburg wat ben je mooi. Ik wil echt nog heel graag een keer terug naar Limburg.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

foto’s zijn eigendom van Inge Beleeft

Ook leuk om te lezen:

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial