Wat ik leuk vind aan het maken van een swap

In de zomer van 2016 werd ik bekend met het fenomeen swappen. Ik begon met een swap om daarna vervolgens zo met het virus aangestoken te worden dat ik al snel van de een naar de andere swap ging. Geweldig om een swapmaatje te verrassen. Na de geboorte van onze derde telg ben ik gestopt met het maken van een swap, omdat de combinatie gezin, werk en mijn blog even te veel vroegen. Wellicht in de toekomst weer. Lees je mee verder? Dan leg ik je graag uit wat een swap is.

Wat is een swap?

Een swap is een pakketje dat je aan de hand van een moodboard of vragenlijst zorgvuldig samenstelt voor je toebedeelde swapmaatje. Deze persoon ken je over het algemeen niet. Soms komt het voor dat je je swapmaatje wel persoonlijk kent. Ondertussen kan je “ongestoord” op iemands social media rond snuffelen, zonder jezelf bekend te maken. Want het is wel goed om te weten wie je swapmaatje is.  In het pakketje zitten vaak lekkere dingen om te eten of te drinken, iets om jezelf te verwennen, knutselspulletjes, handgemaakte cadeautjes. Het kan echt alle kanten op.  De cadeautjes pak je mooi in en ook de doos waarin je het verzend zorg je dat het er als een feestje uitziet. Ook doe je er een kaartje bij om je identiteit bekend te maken. Een swap is ook vaak in een thema. Rond deze dagen zie je veel Sinterklaas-, Kerst, Advent en winterswaps. Instaswap heeft bijvoorbeeld twee keer per jaar een swapronde. Het allerbelangrijkste is toch wel dat je iemand laat zien dat je het met liefde voor haar samen hebt gesteld. Dat is het uiteindelijke doel, je swapmaatje een feestje in de “brievenbus” bezorgen.

Lees tip: Studio Koester Booster voor een origineel cadeau

Adventswap

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik de de Veel Goed Adventswap 2018 verzonden en ben ik de laatste hand aan het leggen aan het pakketje deel 1 voor de miniadventswap. Voor de veel goed Adventswap was de richtlijn acht cadeautjes kopen, acht zelf maken en  acht keer materialen geven zodat mijn swapmaatje zelf aan de slag kan. Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl is cadeautje 25 een groter cadeau. Naast deze swap doe ik ook mee aan de advent miniswap. Voor deze swap maak je voor drie verschillende swapmaatjes een brievenbuspakketje. Voor iedereen dus een week aan cadeautjes. Ook dat is wel een uitdaging want alle cadeautjes moeten in een brievenbusdoosje passen.

Hoe ga ik aan de slag?

Voordat ik begin met aankopen te doen kijk ik eerst naar de instafeed van mijn swapmaatje. De swaps die ik doe, doe ik alleen via Instagram. Ga ik op zoek naar het moodboard en probeer ik wat van haar en eventueel van haar gezin te achterhalen. Soms is dat best lastig, maar ik zal altijd mijn best doen voor iemand. Kom ik van het gezin niet zo veel te weten dan richt ik hem vooral op het swapmaatje. Daarna speur ik het internet af naar leuke presentjes. De ene keer bestel ik veel online, de andere keer ga ik helemaal los in de winkel. Deze keer deed ik het gecombineerd. Ook ben ik zelf lekker aan het fröbelen geweest. Zelf vind ik het heerlijk om te haken, dus dat kon ik ook niet achterwege laten om wat voor mijn swapmaatje te maken. Deze keer iets seizoensgebonden. Maar ook handletteren vind ik erg leuk om te doen. Daar heb ik me dan ook lekker op uitgeleefd. De cadeautjes hoeven niet allemaal specifiek op de kerst gerealiseerd te worden. Het is ook leuk om wat voor komend jaar te maken. Of gewoon iets te geven dat het hele jaar door kan. Deze keer vond ik het ook best pittig. Maar toch gaat het me lukken. Soms even uit mijn comfortzone, soms kan ik dichtbij mezelf blijven. En ik wil voorkomen dat ik alleen maar action of ali express dingen in mijn pakket komt.

Welke materialen gebruik je voor het inpakken van de swap?

De cadeautjes van een swap pak je extra mooi in. Je kan daarvoor allerlei mooi materialen vinden. Maar de onderstaande materialen zijn wel de basis voor het inpakken van de cadeautjes.

Ook interessant Tips en inspiratie om zelf een adventskalender te vullen

Waar vind ik leuke originele cadeautjes?

Afhankelijk wat je swapmaatje leuk vindt, zijn er heel veel leuke en kleine webshops te vinden. Zij hebben vaak leuke items en verkopen vaak ook washitape en inpakpapier.

Voor de swap van je swapmaatje pak je de cadeautjes mooi in.

Maak je je dan niet druk om je eigen pakket?

Mijn Veel Goed adventswap is nog niet binnen op het moment dat ik deze blog schrijf. Deze zal vast voor 1 december binnen zijn. En om heel eerlijk te zijn ik heb me daar nog geen moment druk om gemaakt. Ja ik kijk er wel naar uit om het pakketje te ontvangen, maar bang dat het mis gaat. Nee, want het komt uiteindelijk altijd op zijn pootjes terecht. De miniadventswap wordt op 26 november verstuurd, dus die zal ook zeker deze week binnen komen. En kijk eens bij een andere dame wat zij kregen tijdens een swap!

Heb ik weleens de plank misgeslagen?

Ja ik heb helaas ook weleens de plank lelijk misgeslagen. Hoe dat kwam? Omdat ik twee keer een swapmaatje heb gehad die een verlanglijstje heeft opgegeven. Dat is niet de bedoeling dat je een verlanglijstje maakt voor je swapmaatje. Maar over het algemeen gaat het vooral goed. En natuurlijk kan het weleens gebeuren dat je iets koopt dat achteraf gezien helemaal niet bij je swapmaatje past.

Heeft iemand weleens bij mij de plank misgeslagen?

Ook ik heb weleens dingen ontvangen die absoluut niet bij ons paste. Of ik dat erg vond? Nee, want als het goed is heeft mijn swapmaatje ook haar best gedaan de dingen zorgvuldig uit te zoeken. En daar bedank je je swapmaatje voor. Want elkaar bedanken hoort er ook gewoon bij! De komende weken zal je dus in mijn instafeed cadeautjes voorbij zien komen uit mijn ontvangen swaps.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial