Wat is er zo leuk aan het maken van een swap?

Twee jaar geleden werd ik bekend met het fenomeen swappen. Ik begon met een swap om daarna vervolgens zo met het virus aangestoken te worden dat ik al snel van de een naar de andere swap ging. Op dit moment hou ik het even wat rustiger, maar toch blijft het erg leuk om te doen. In deze blog neem ik jullie mee in de wereld van het swappen. 

Wat is een swap?

Een swap is een pakketje dat je aan de hand van een moodboard of vragenlijst zorgvuldig samenstelt voor je toebedeelde swapmaatje. Deze persoon ken je over het algemeen niet. Soms komt het voor dat je je maatje wel persoonlijk kent. Ondertussen kan je “ongestoord” op iemands social media rond snuffelen, zonder jezelf bekend te maken. Want het is wel goed om te weten wie je maatje is.  In het pakketje zitten vaak lekkere dingen om te eten of te drinken, iets om jezelf te verwennen, knutselspulletjes, handgemaakte cadeautjes. Het kan echt alle kanten op.  De cadeautjes pak je mooi in en ook de doos waarin je het verzend zorg je dat het er als een feestje uitziet. Ook doe je er een kaartje bij om je identiteit bekend te maken. Een swap is ook vaak in een thema. Rond deze dagen zie je veel Sinterklaas-, Kerst, Advent en winterswaps. Instaswap heeft bijvoorbeeld twee keer per jaar een swapronde. Het allerbelangrijkste is toch wel dat je iemand laat zien dat je het met liefde voor haar samen hebt gesteld. Dat is het uiteindelijke doel, je maatje een feestje in de “brievenbus” bezorgen.

Adventswap

Op het moment dat ik dit schrijf heb ik de de Veel Goed Adventswap 2018 verzonden en ben ik de laatste hand aan het leggen aan het pakketje deel 1 voor de miniadventswap. Voor de veel goed Adventswap was de richtlijn acht cadeautjes kopen, acht zelf maken en  acht keer materialen geven zodat mijn maatje zelf aan de slag kan. Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl is cadeautje 25 een groter cadeau. Naast deze swap doe ik ook mee aan de advent miniswap. Voor deze swap maak je voor drie verschillende maatjes een brievenbuspakketje. Voor iedereen dus een week aan cadeautjes. Ook dat is wel een uitdaging want alle cadeautjes moeten in een brievenbusdoosje passen.

Hoe ga ik aan de slag?

Voordat ik begin met aankopen te doen kijk ik eerst naar de instafeed van mijn maatje. De swaps die ik doe, doe ik alleen via Instagram. Ga ik op zoek naar het moodboard en probeer ik wat van haar en eventueel van haar gezin te achterhalen. Soms is dat best lastig, maar ik zal altijd mijn best doen voor iemand. Kom ik van het gezin niet zo veel te weten dan richt ik hem vooral op het maatje. Daarna speur ik het internet af naar leuke presentjes. De ene keer bestel ik veel online, de andere keer ga ik helemaal los in de winkel. Deze keer deed ik het gecombineerd. Ook ben ik zelf lekker aan het fröbelen geweest. Zelf vind ik het heerlijk om te haken, dus dat kon ik ook niet achterwege laten om wat voor mijn maatje te maken. Deze keer iets seizoensgebonden. Maar ook handletteren vind ik erg leuk om te doen. Daar heb ik me dan ook lekker op uitgeleefd. De cadeautjes hoeven niet allemaal specifiek op de kerst gerealiseerd te worden. Het is ook leuk om wat voor komend jaar te maken. Of gewoon iets te geven dat het hele jaar door kan. Deze keer vond ik het ook best pittig. Maar toch gaat het me lukken. Soms even uit mijn comfortzone, soms kan ik dichtbij mezelf blijven. En ik wil voorkomen dat ik alleen maar action of ali express dingen in mijn pakket komt.

Welke materialen gebruik je voor het inpakken van de swap?

De cadeautjes van een swap pak je extra mooi in. Je kan daarvoor allerlei mooi materialen vinden. Maar de onderstaande materialen zijn wel de basis voor het inpakken van de cadeautjes.

Waar vind ik leuke originele cadeautjes?

Afhankelijk wat je swapmaatje leuk vindt, zijn er heel veel leuke en kleine webshops te vinden. Zij hebben vaak leuke items en verkopen vaak ook washitape en inpakpapier.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Maak je je dan niet druk om je eigen pakket?

Mijn Veel Goed adventswap is nog niet binnen op het moment dat ik deze blog schrijf. Deze zal vast voor 1 december binnen zijn. En om heel eerlijk te zijn ik heb me daar nog geen moment druk om gemaakt. Ja ik kijk er wel naar uit om het pakketje te ontvangen, maar bang dat het mis gaat. Nee, want het komt uiteindelijk altijd op zijn pootjes terecht. De miniadventswap wordt op 26 november verstuurd, dus die zal ook zeker deze week binnen komen. En kijk eens bij een andere dame wat zij kregen tijdens een swap!

Heb ik weleens de plank misgeslagen?

Ja ik heb helaas ook weleens de plank lelijk misgeslagen. Hoe dat kwam? Omdat ik twee keer een maatje heb gehad die een verlanglijstje heeft opgegeven. Dat is niet de bedoeling dat je een verlanglijstje maakt voor je maatje. Maar over het algemeen gaat het vooral goed. En natuurlijk kan het weleens gebeuren dat je iets koopt dat achteraf gezien helemaal niet  bij je maatje past.

Heeft iemand weleens bij mij de plank misgeslagen?

Ook ik heb weleens dingen ontvangen die absoluut niet bij ons paste. Of ik dat erg vond? Nee, want als het goed is heeft mijn maatje ook haar best gedaan de dingen zorgvuldig uit te zoeken. En daar bedank je je maatje voor. Want elkaar bedanken hoort er ook gewoon bij! De komende weken zal je dus in mijn instafeed cadeautjes voorbij zien komen uit mijn ontvangen swaps.

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringsverhalen, reviews van boeken gerelateerd aan hsp abonneer je op dit blog en krijg direct een mailtje als er een nieuwe blog online is. Ook via Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter kunnen jullie ons blijven volgen. Zie ik je daar? Wil je maandelijks op de hoogte blijven van tips, een blik achter de schermen en de laatste blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

Please follow and like us: