5x planners die fijn zijn voor HSP

Een planning helpt een HSP met overzicht krijgen en het verminderen van prikkels. Maar wat is nu een fijne planner voor een HSP. Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? En wat is nu het verschil tussen een planner en een agenda? Ik neem je mee in de wereld van de planners, want daar zit nogal een verschil in.

Wat is een planner?

Om duidelijk uit te kunnen leggen wat een planner precies is, is het goed om te weten wat het verschil is tussen een agenda en een planner. Daarom zal ik eerst een omschrijving van beide producten en wat het verschil is tussen beide.

De agenda

Agenda’s heb je in boekvorm en digitale vorm. Daarin schrijf je wat je gaat doen die dag, week of maand. Vaak is het een krabbeltje met een tijdstip. En dat is dan ook echt de functie van de agenda: afspraken noteren.

Een planner

Een planner is er om jou een handje te helpen bij het verkrijgen van overzicht en het behalen van doelen. Doelen hoef je niet perse te zien als persoonlijke ontwikkelingen, maar bijvoorbeeld om het huis schoon te maken. Maar ook andere bepaalde taken af te maken. De meeste zijn ongedateerd en hebben meestal geen agenda functie. De datum kan je overigens in de meeste planners wel zelf schrijven.

Het verschil tussen een agenda en een planner

Een echt groot verschil tussen de agenda en de planner zit hem in de focus. De planner gebruik je om focustijd in te plannen. Ook zitten er bladzijden in voor terugblik momenten. Dat je jezelf in de spiegel aankijkt om te zien waar het goed ging en waar het minder goed ging. Dat zie je niet in een agenda terug komen. Toch zie je als je zoekt op google toch veel planners die meer weg hebben van een agenda.

Lees ook: Waarom plannen zo belangrijk is voor HSP-ers

Get your flow

Get your flow heeft verschillende design planners. Ze zijn ongedateerd en daardoor kan je gelijk aan de slag. Bij elke planner zit een gratis online plantraining.  De training zit boordevol informatie, zoals uitleg over het gebruik van de planner en hoe je een realistische weekplanning maakt. Er is een keuze tussen de maten medium en large. Benieuwd naar deze planner? Je shopt ze bij Get your Flow of Bol.com en kosten € 26,47 of € 29,00 (exclusief verzendkosten) via Get your flow en €33,47 of 35,95 via bol.com (inclusief verzendkosten).

Structuurjunkie

De planner van Structuurjunkie zijn er zowel gedateerd als ongedateerd. Ze zijn er in verschillende designs en formaten. Een gratis plantraining is erbij inbegrepen. En wil je een review lezen van een gebruiker? Lees dan de blog van Cynthia eens. De Structuurjunkie planners zijn te koop via Structuurjunkie en Bol.com. De prijs bedraagt tussen € 25,99 en 29,99.

Misschien ook interessant: 7 maandkalenders die fijn zijn voor hoogsensitieve mensen

Planner leef hoogsensitief

Als ik een lijstje maak met planners, dan kan deze van Sannie Alblas (Praktijk Sannie) niet ontbreken. Sannie is naast coach ook ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit. Na haar boek Leef hoogsensitief, is er nu ook een planner. Deze is in A5 formaat en heeft een ringband (witte wire-o). Jezelf begrijpen, voor jezelf zorgen, tijd maken voor jezelf is de basis voor de planner leef hoogsensitief. Door het gebruik hiervan krijg je volgens Sannie inzicht in je energielevel, je mood-swings, hoeveel tijd je voor jezelf maakt, je over- en/of onderprikkeling en zal je je meer bewust worden van de planning van jouw tijd. Verder heeft deze planner 52 weken. Is er ruimte voor notities. Heeft ie een hard cover. Je betaalt hiervoor € 17,50 via praktijk Sannie en € 21,00 (inclusief verzendkosten) bij Bol.com.

Jelma Design

Misschien ken je Jelma beter van het instagram account hoogsensitief leven, waarin ze met leuke cartoons meer verteld over HSP. Ze heeft zelf een planner ontworpen. Als ik het plaatje zo zie wat erbij staat, dan is dit niet een planner zoals de meeste planners, meer een agenda met wat extra toevoegingen. Maar vanwege de specifieke doelgroep HSP wil ik hem hier wel benoemen. Deze kost € 24,95 en is alleen via Jelma (Design) zelf te koop.

Purpuz

Stop dromen, start doen is de slogan van Purpuz. Vergelijkbaar met de eerste twee in dit overzicht. De Purpuz planner is er zowel in de gedateerde als ongedateerde versie te koop. Eigenlijk is het een werkboek vol duidelijke schema’s, handige lijstjes en een inspirerende weekkalender. De planner is te koop via Purpuz en bol.com en de prijs varieert tussen de € 39,97 – € 50,00.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial