Hoera Inge beleeft 4 jaar!

Vorige week dacht ik er nog aan, maar was ik het deze week bijna ontschoten. Mijn blog bestaat 15 augustus vier jaar. Waar mijn man in juni 2018 tegen me zei: Ing waarom begin je geen blog. Je kan dingen zo goed op papier zetten. Raakte hij daar een punt, waar ik stiekem al een tijdje over nadacht zonder uit te spreken. Want ja wat zullen mensen wel niet van mijn denken. Ik zou het een jaartje proberen. Dat ik het zou volhouden en zo leuk zou vinden had ik nooit verwacht, wel gehoopt. Nu bestaat de blog 4 jaar en is het tijd om terug te blikken met de blog over het derde levensjaar van de blog. Lees je mee?

Het vierde levensjaar van Inge Beleeft

Inge beleeft blijft groeien. Waar ik bij de derde blogverjaardag 15.418 bezoekers mocht welkom heten, zijn het nu bij mijn vierde verjaardag 27.730. Dat is bijna een verdubbeling. Ik vind het echt onwijs gaaf om te zien hoe de blog blijft groeien!

Het afgelopen jaar was voor mij persoonlijk gezien het moeilijkste jaar voor wat betreft het bloggen. Het overlijden van mijn moeder zorgde ervoor dat het mistig was in mijn hoofd en dat ik moeite had en soms nog heb met het schrijven van blogs. Toch merk ik dat er de wil om te schrijven en de inspiratie om te schrijven steeds meer borrelt.

Ook mocht ik afgelopen jaar meerdere blogs schrijven vanuit een samenwerking. Dankbaar dat ik deze samenwerkingen mocht doen. En er zijn ook samenwerkingen waar ik nee tegen zeg. Simpelweg omdat ik ze niet bij Inge Beleeft vind passen.

Dit jaar ben ik ook weer aanwezig geweest bij het Blogger by Nature event. Daar heb ik een live review gehad van mijn blog. Waardevolle feedback ontvangen. Zoals je misschien al gemerkt hebt is de blog beetje bij beetje aan het veranderen. Heb jij het ook al gezien?

Lief Leven: klein geluk om te delen

De meest gelezen blogs

Net als voorgaande jaren deel ik de meest gelezen blogs van het afgelopen jaar. Er heeft ook een flinke verschuiving plaats gevonden in de blogs. En dat is een goed teken. Het gaat ook niet alleen om blogs die ik in 2021 en 2022 heb geschreven.

 1. Wie mijn stories regelmatig op Facebook en Instagram kijkt, ziet ze ook regelmatig voorbij komen. De monkey platter. Deze blog werd dit blogjaar ook het meest gelezen. Monkey platter: helpt ontprikkelen en 11x kindvriendelijke schalen
 2. Iedereen is anders, maar ook iedere HSP reageert anders. Toch is het fijn om ideeën op te doen die kunnen helpen ontprikkelen bij kinderen (maar volwassenen hebben er ook baat bij. Deze blog wordt ook steeds vaker gevonden. Hoe kan ik mijn hoogsensitieve kind laten ontprikkelen?
 3. Structuur en regelmaat doen het erg goed bij prikkelgevoelige kinderen. Daarom zocht ik verschillende planborden en dagritmekaarten om jullie te helpen door de bomen het bos te zien. 10 verschillende dagritmekaarten en planborden.
 4. Verjaardagen, vakantie en de feestdagen zijn voor prikkelgevoelige kinderen een bron van prikkels. Zeker de weg er naartoe geeft veel onrust. Door een aftelkalender kan je een deel van die prikkels wegnemen. Het geeft overzicht wanneer een belangrijke gebeurtenis plaats gaat vinden. 13x aftelkalenders: maak aftellen leuk voor hoogsensitieve kinderen
 5. Voor de prikkelgevoelige kinderen is het fijn om hulpmiddelen te hebben voor de prikkelverwerking. De blog waarin ik er een aantal benoem wordt veel gelezen. 7 hulpmiddelen voor de prikkelverwerking bij HSP
 6. Labeltjes, naadjes, kriebeltruien het zijn zomaar een paar dingen van kleding waar hoogsensitieve personen op kunnen overprikkelen. Ook deze blog wordt met veel regelmaat gelezen. Waarom HSP-ers kunnen overprikkelen op kleding
 7. Dingen bespreekbaar maken vind ik ook heel belangrijk op Inge Beleeft. Het katergevoel wat ik ook met regelmaat heb na een drukke dag zonder ook maar alcohol te hebben gedronken. Ik noemde het mijn prikkelkater. Steeds vaker zie ik dit voorbij komen en zie het nu ook door veel mensen de sociale kater genoemd worden. Prikkelkater: kater gevoel na een dag vol prikkels
 8. Volgende week beginnen de scholen weer in de regio midden, dus deze blog is zeker de moeite waard om te lezen voor de kinderen die op traditioneel onderwijs zitten. Met deze blog ontstond ook een flinke discussie op de sociale media. En ik vind dat iedereen een mening mag hebben, maar wel met respect voor iedere keuze die iedere ouder maakt. Hoe help je een hoogsensitief kind op school?
 9. We hebben hem deze maand net gehad. De volle maan. Ook deze blog trekt rondom de volle maan regelmatig bezoekers. Hoe ik erachter kwam dat de volle maan veel invloed heeft op HSP-ers
 10. Een van de weinige blogs die niet over hoogsensitiviteit gaat, maar over de kruisbeet van een van de kinderen. Soms vind je dus ook andere blogs op Inge beleeft. Een kruisbeet, leuk zo’n bezoekje aan de tandarts
 11. En deze blog wil ik jullie niet ontnemen. Eentje die ook wel echt in het rijtje hoort. Kan een verzwaringsdeken HSP-ers helpen?
Ouderwetse typmachine.

Inge Beleeft in de toekomst

Inge beleeft blijft groeien en dat vind ik echt tof, maar voor de toekomst hoop ik dat ik mag blijven groeien. Mijn wens is dan ook dat steeds meer hoogsensitieve mensen Inge Beleeft weten te vinden. Waar ervaringen gedeeld kunnen worden ongeacht of deze positief of (nog) negatief is. Maar ook waar allerlei onderwerpen besproken kunnen worden. Waar we kunnen zien dat we allemaal verschillend zijn, maar dat je altijd wel bij iemand herkenning kan vinden.

Wie jarig is trakteert

Wie jarig is trakteert, maar gezien de vakantieperiode stel ik het nog even uit. De winactie zal eind oktober plaatsvinden en dan vind je hem hier. Vorig jaar deed ik het wel in de verjaardagsweek van de blog, maar ik gun iedereen een HSP-proof cadeautje.

Verjaardagsblogs Inge beleeft

Ben je benieuwd naar de blogverjaardagen van voorgaande jaren? Je kunt ze via de onderstaande links lezen.

Houdt Inge beleeft in de gaten

Zoals ik al schreef was afgelopen blogjaar niet mijn beste jaar. Ik ga me de komende maanden ook richten op de gastblogs die ik nog had willen schrijven maar niet de energie meer voor had. En de blogs uitwerken die ik nog op mijn lijstje heb staan waar jullie om gevraagd hebben. En natuurlijk zal ik de winactie in september op tijd aankondigen.

Dank jullie wel

Tot slot wil ik jullie lezers bedanken! Mede door jullie bestaat de blog vier jaar! Ook dank je wel voor jullie feedback en jullie vertrouwen. Het helpt mij enorm om Inge Beleeft te verbeteren. En heb je nog een onderwerp dat je nog niet hebt gevonden op Inge Beleeft? Schroom niet om contact met me op te nemen. Op naar het jubileumjaar! Vijf jaar Inge Beleeft.

EreadersEreaders

Please follow and like us:

4 gedachten over “Hoera Inge beleeft 4 jaar!”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial