2 jaar Inge Beleeft, het jaaroverzicht van mijn blog

Hoera, Inge Beleeft bestaat 2 jaar! Een mooi moment om in ieder geval te gaan terugblikken over hoe mijn blog het afgelopen jaar heeft gelopen. Welke blogs hebben jullie het meeste gelezen. Hoe ik het jaar heb ervaren. Wat ik deed om een groei door te maken. Het wordt dus echt terugblikken.

De meest gelezen blogs

Laten we aftrappen met de blogs die jullie de afgelopen jaar vaak hebben gelezen. Het wordt een top 10 met de echte uitschieters of die juist nu steeds meer worden gevonden via google.

Hooggevoelig kind, het SOT-gesprek

Onze kinderen zijn alle drie hoogsensitief, maar uiten zich dat ieder op een eigen manier. De oudste van het stel ervaart de meeste “last” hiervan. Het was zelfs zo erg dat school een dingetje werd. De overgang naar groep 3 al snel in twijfel werd gebracht. Waar we met een heel team bij elkaar gingen zitten. Dat was wat ik in dit blog deelde.

Wat doet de corona-crisis met een HSP gezin

De coronacrisis die deed wat met ons als HSP gezin. Het was een heftige tijd en zeker de eerste twee weken. In dit blog neem ik je mee in een eerlijk verhaal over hoe het er hier thuis aan toeging. Dat het niet bij iedereen zo rozengeur en maneschijn was. Je leest het hele verhaal hier.

Een kruisbeet, leuk zo’n bezoekje aan de tandarts

Ons draakje, de middelste, mocht mee naar de tandarts en dat resulteerde gelijk in een doorverwijzing naar de logopedist. In dit blog leg ik de reden uit van deze doorverwijzing en hoe we ermee aan de slag zijn gegaan.

coronadagboek van een hooggevoelig gezin week 1 tot en met 5

De corona crisis is wel het item van 2020. Niet heel gek natuurlijk. We ontkomen er niet aan dat dit onderwerp in 2020 veel de revue zal passeren. Dit dagboek lees je hier.

9 hulpmiddelen voor prikkelverwerking bij HSP

Hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit zijn onderwerpen die je op Inge Beleeft regelmatig voorbij ziet komen. Dit onderwerp is namelijk de reden geweest dat ik dit blog ben begonnen. Waar ik het in het begin er nog niet veel over schrijf, probeer ik nu maandelijks een item hierover bespreekbaar te maken. Welke hulpmiddelen dat zijn lees je hier.

Hoe ik erachter kwam dat de volle maan veel invloed heeft

De volle maan is hier in huis wel een item. De kinderen zijn onrustiger ‘s nachts. Ondanks dat wij onrustige nachten hebben in deze periode heb ik juist in deze periode enorm veel energie. Dit blog laat ik ook regelmatig op de social media voorbij komen om jullie erop te attenderen dat het bijna volle maan is. Leuk om te zien ook dat dit door vele wordt gewaardeerd. Krijg dank je wel berichtjes voor de reminder dat het bijna volle maan is. Wat die volle maan met ons doet? Lees snel verder.

Zeehonden spotten in Zuid Holland

Een leuk uitje hier in de regio is zeehonden spotten op de maasvlakte. In dit blog deel ik onze ervaring hiermee. Dit uitje maakte we in mei 2019 en eigenlijk wordt juist de laatste maanden dit blog heel vaak bezocht. Op het moment van schrijven staat deze blog op 4, maar het kan zomaar zijn dat hij nu inmiddels mijn meest gelezen blog van afgelopen jaar gaat worden.

Tuinesië, review van de meest populaire vakantiebestemming van 2020

Onze vakantie naar Landal Coldenhove annuleerde we vanwege de corona crisis. Het werd een staycation in Tuinesië. Een blog met een knipoog waarin ik dus de locatie Tuinesië reviewde.

Betaalbare uitjes die niet massaal zijn in de 12 provincies van Nederland

Dit blog schreef ik vorig jaar samen met andere moeders uit de diverse provinciën. Hij kwam uit net voordat het een hot item werd op het journaal dat de uitjes in Nederland voor veel gezinnen onbetaalbaar zijn.  Ik liep er dus eigenlijk een beetje op vooruit 😉 Vorig jaar werd de blog amper gelezen, maar nu, de laatste weken, juist des te meer. Mocht jij een moeder zijn uit de provincie Utrecht, ik ben nog op zoek naar leuke en betaalbare uitjes waar niet de massatoeristen op af komen. Kun jij die met me delen? Zo ja, dan mag je me mailen. Deze HSP proof uitjes vind je hier.

Hoe de corona-crisis de druppel werd voor diagnose burn-out

Dit blog is een heel persoonlijke blog. Zoals jullie wellicht weten en anders zie je het nu wel, ik zit sinds eind mei overspannen thuis. Verschrikkelijk balen dat het zo moest lopen, maar inmiddels heb ik er vrede mee, komt er rust in de tent en na de vakantieperiode vertel ik jullie graag hoe het er nu voor staat met mijn geestelijke gezondheid.

2 jaar Inge Beleeft hoe ervaar ik het?

Vorig jaar schreef ik nog drie à vier blogs per week. Het werd steeds meer een moeten in plaats van een leuke hobby. Daarom heb ik slecht lopende items eruit gehaald en ben ik me meer gaan focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het gaf mij zo veel meer rust om een keer in de week te bloggen. Ik koos ervoor om op zondagochtend mijn blog online te laten komen. Tussen zes en zeven ‘s ochtends staat hij voor jullie klaar. Ik word ook met de dag trotser op dit kindje. De blog onderging ook een metamorfose. Stapje voor stapje wordt het steeds meer naar mijn zin. Er zijn echt nog wel wat puntjes die zijn aandacht nodig hebben, maar ik kan niet alles tegelijk. Onze families weten niet dat ik blog. Een bewuste keuze om hierover niets te zeggen. Heel simpel, ze snappen niet dat mensen dit doen. Net als dat ze vloggers niet snappen. Komen ze er bij toeval achter, prima uiteraard. Toch krijg ik van bekende die er bij toeval achter zijn gekomen zo veel leuke reacties. Dat doet me goed. In die 2 jaar Inge Beleeft heb ik dus ook een hoop geleerd over wat wel en niet werkt.

Wat heb ik gedaan voor Inge Beleeft?

Ik heb dit jaar behoorlijk geïnvesteerd in Inge Beleeft. Zo heb ik wat online trainingen gedaan bij Nicole Adelaars en Profbloggers, bundels gekocht en als ik me goed genoeg voel ga ik begin september naar het Bloggers by Nature Event. Eerlijk is eerlijk ik zit hier niet te schrijven om niet gelezen te worden. Ik besef me dat ik met mijn niche hooggevoeligheid een kleinere doelgroep tref. Dit zal ook zeker mijn rode draad in mijn blogs blijven. Daarnaast deel ik gewoon graag ook dingen rondom het moederschap. Ook ben ik gestart met affiliate marketing. Je ziet dus ook reclame voorbij komen op Inge Beleeft. Het bloggen is voor nu echt een hobby, maar omdat ik wil blijven investeren in de blog wil ik er ook inkomsten uit ophalen.

Op naar de 3 jaar Inge Beleeft

Nu 2 jaar Inge Beleeft, dus op naar 3 jaar. Waarin ik nog meer hoop te groeien met mijn blog en dus mooie stappen kan maken. Ook op de social media. Ik vind het ook heel belangrijk om met jullie te kletsen, dus schroom niet om via een privé bericht contact met me op te nemen. Die gesprekken vind ik ook heel waardevol. Benieuwd hoe dit nieuwe levensjaar gaat lopen.

Winactie

Wie jarig is trakteert zeggen ze en dat ga ik ook zeker doen. Nadat de laatste regio in Nederland weer naar school gaat zal ik een winactie op gaan zetten. Wij gaan zelf ook in de schoolvakantie op vakantie en ik wilde niet voor die periode nog even snel wat in elkaar zetten.

Dank jullie wel

Tot slot wil ik jullie enorm bedanken voor het lezen van mijn blogs. Mede door jullie kon ik de laatste acht maanden enorm groeien. Komt een deel van jullie regelmatig terug. Wordt er met regelmatig hier gereageerd op mijn blogs. Zie ik mijn social media ook groeien. Echt ik ben jullie daar enorm dankbaar voor. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe blogs? Abonneer je dan op de blog. Dan krijg je een mailtje op het moment dat de blog online komt. Inschrijven kan als je iets naar boven scrolt. Aan de linkerkant kan jij je abonneren op mijn blog. Doe jij dat ook? Dat zou ik heel tof vinden.

Please follow and like us:

4 gedachten over “2 jaar Inge Beleeft, het jaaroverzicht van mijn blog”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial