Tuinesië, review van de meest populaire vakantiebestemming van 2020

Keek jij ook zo uit naar de meivakantie? Lekker met het gezin of alleen op pad en even bijtanken voor het laatste stukje naar de zomervakantie toe? Je vakantie gecanceld door de organisatie of zelf besloten niet te gaan? We wilde er even op uit, maar het coronavirus gooide roet in het eten. We besloten thuis te blijven, want hier hebben we alles om de kinderen goed te vermaken. De bestemming werd Tuinesië.

Wat zijn we er aan toe

In deze bijzondere, maar heftige periode zijn we enorm toe aan een weekje relaxen. Druk van de ketel om even bij te tanken en te realiseren in welke storm we met de wereld zijn terecht gekomen. Even de volle aandacht voor elkaar. Spelletjes spelen en alles even lekker “makkie an”. 

Weinig reistijd deze keer

Het voordeel van op vakantie gaan naar Tuinesië is dat de reistijd erg kort is. Geen jengelende kinderen op de achterbank die vragen of we er al zijn. Elkaar in de haren vliegen, het liedje niet leuk vinden of heel graag bij restaurant De Gouden Bogen wil eten. Geen leed dat file heet! Een heerlijke bijkomstigheid aan deze nieuwe vakantiebestemming. 

Hopen op goed weer

We waren de laatste weken al flink getrakteerd op prachtig weer, zou het deze week ook opgaan? Of moeten we het behelpen. Gelukkig is ons resort een all-in resort met bioscoop, buitenzwembad met glijbaan, fietsen en genoeg vertier voor de kinderen. Dus we gaan het beleven. 

prachtig uitzicht op de waterweg
genieten van het uitzicht

Animatie volop aanwezig

De animatie is volop aanwezig, al vermaken ze zichzelf ook prima. De treinbaan, de boerderij, auto’s, barbies en poppen alles wordt uit de kast getrokken. Heerlijk gespeeld en een bende alom, maar hé het is vakantie. We genieten. Ook wordt er nog even geknutseld. De bioscoop is ook favoriet. Het allerleukste is wellicht nog wel de mogelijkheid om te vloggen. Die vinden ze zoals ze zelf zeggen vet cool!

Koningsdag wordt gevierd in Tuinesië

Koningsdag wordt gevierd met een heerlijke tompouce. Wat een feestje zeg. Daarna gaan we buiten spelletjes spelen van het circuit. Het animatieteam heeft hun best gedaan. Van snoepje happen naar blik gooien. De skippy race was ook echt wel een topper. Lachen, gieren, brullen. Wat een lol. Maar wat is het nog even schitterend weer. Fietsen een rondje in de omgeving. Op de terugweg werd het toch al wat frisser en gaan we de koudere dagen tegemoet. 

oranje tompouce
Een tompouce kan niet ontbreken

Van niksen tot lekker even uitwaaien

Het weer laat het niet toe om iedere moment buiten te zijn, maar we gaan ook zeker even uitwaaien op de boulevard. Lekker stappen en er uit zijn doet ze goed. Maar gewoon even chillen, wonen in een doos of de boel op zijn kop zetten. We doen het allemaal deze week. Ook de spelletjes komen uit de kast en worden heerlijk gespeeld. Het is jammer dat wijzelf maar een weekje vrij zijn. Toch genieten we het grootste deel van de tijd, ondanks het wat mindere weer.

Het eten is variërend

Iedere dag is er wel wat anders op het menu. Geen onbekende dingen die je in veel vakantiebestemmingen terug kan vinden. Voor de kinderen bekend eten, waardoor je ze ook niet dagelijks hoort roepen dat ze het niet lusten. Van Sushi tot tapas, maar ook gewoon frietjes (of patat) tot de hollandse pot. Wij kiezen er twee keer voor om gebruik te maken van de roomservice. Een keer genieten we van het sushi buffet en een keer kindjes op bed en wij lekker aan de tapas. De kindjes mochten genieten van een buffetje van Restaurant de Gouden Bogen. Menig ouder wel bekend, toch. Ieder zijn feestje. 

sushi besteld
sushi buffet

Tijd voor dingen waar  we eerder niet aan toe kwamen

Weet je wat ook zo fijn was. We hadden eindelijk tijd voor dingen waar we de afgelopen weken helemaal niet aan toe zijn gekomen. Wat magazines lezen. Schrijven, fotoboeken verder maken. Zelfs weer een paar toeren gehaakt van mijn tien jaren project.

Wat vinden we over het algemeen van Tuinesië

Het is een heerlijke plek om een weekje te vertoeven. Het is ook goed te doen voor een langere periode. Met iets betere temperaturen is het een toplocatie. Eten is goed, ze doen ook aan roomservice. Vers fruit en groente. De animatie is goed en de kinderen voelen zich er echt thuis. Zeker als het weer aangenamer is, kan er perfect gebruikt gemaakt worden van een heerlijk zwembad. Net wat je eigen keuze is. Die van poedelbadje tot een heus zwembad. De locatie neemt de vorm van je thuisverblijf aan waardoor het echt als thuis voelt voor iedereen. Zelfs de bedden zijn zalig. 

Voor de volgende vakantie zitten we nog een beetje in dubio waar we naartoe gaan. Wat was jouw ervaring met Balkonië, Costa Balcona, Playa del Balcona, Balconiënburg, Saalbach-Hintergarten, Playa del Tuin, Côte de Jardin, Gardenia, Bad Meingarten, Saint Souterrain, Costa del Zolder of Costa del Hal.

Please follow and like us:

6 gedachten over “Tuinesië, review van de meest populaire vakantiebestemming van 2020”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial