Hoe een Round Robin je ontspanning kan geven

Ik ben graag creatief bezig, al kost dat met drie kinderen de laatste tijd wat meer moeite. Onlangs deed ik mee met een round robin. Een langer lopend creatief project. Vandaag neem ik je mee in mijn eerste round robin.

Wat is een round robin?

Een round robin is een rondreizend boekje. Samen met nog een aantal creatievelingen vorm je een groepje. Met dit groepje ga je in ieders boekje aan de slag om passende pagina’s te maken. Passend bij het thema of de persoon. En zij gaan ook voor jou aan de slag en pimpen jouw boekje met hun creatieve uitspattingen. Via diverse social media kanalen kan je je opgeven bij een groepje. Besef je wel dat dit vaak projecten zijn die niet een paar dagen, maar een paar maanden in beslag nemen. Het boekje gaat van persoon naar persoon binnen het groepje. Als laatste komt hij weer bij jou terug vol met mooie pagina’s speciaal voor jou.

een eigen ontworpen pagina

Mijn eerste round robin

Op mijn Instagram volg ik een aantal lieve creatievelingen. Daar zag ik weleens een round robin voorbij komen. Gezien de zwangerschap wilde ik toen nog niet meedoen, maar inmiddels krijg ik steeds meer een uurtje voor mezelf, dus aan de fröbel. Via een van mijn penvriendinnen kwam ik nog meer in aanraking met round robin. Zij starter een round robin met thema ‘gratis’ papier. Dat leek mij wel een leuk thema. Dus ik sloot me aan bij het groepje. Ik vond het zo spannend. Iets nieuws beginnen in een groep vol ervaren dames. Toch stelde deze dames me op mijn gemak. De spanning maakte plaats voor lol. Want oh wat is het leuk. Daarnaast hadden we gewoon een heel tof groepje dames.

gemaakt door Hannie

Aan de slag

We gingen aan de slag. Voordat je boekje op reis gaat wil je wel een beetje je eigen stijl aangeven. Daarom zijn de eerst vijf pagina’s om jezelf voor te stellen. Te laten zien waar je van houdt. Daarna ga je dus steeds 5 dubbele pagina’s voor iemand anders vullen. Dit doe je dus in het thema die eraan gegeven is en in de stijl van de dame van het boekje, met natuurlijk wel jouw twist eraan. Echt het gaat echt als verslaving werken. Ik ben om. Ik ben nog helemaal op ontdekkingstour wat ik leuk vind in mijn creatieve carrière maar round robin is er zeker een.

Gemaakt door Wendy

Het werkt heel ontspannen

Ondanks dat je niet voor jezelf bezig bent, is creatief bezig zijn een goede manier om te ontprikkelen. Even uit het nu te stappen en lekker op te gaan in je eigen wereld. Iedere week even een paar uurtjes lekker knutselen aan de eettafel of op je hobbyplekje. Daarnaast het zoeken naar leuke materialen is ook leuk. Soms is dat gewoon al heel dichtbij in bijvoorbeeld de krant, een folder of een stukje cadeaupapier. Ook zijn er diverse webshops die mooie setjes verkopen om pagina’s te pimpen.

Gemaakt door Patricia

Na een aantal maanden komt je boekje weer thuis

Na een aantal maanden komt dan eindelijk je boekje weer terug. Weken ben je bezig geweest voor iedere periode iemand anders. Uiteraard ben je ook benieuwd hoe jouw boekje is geworden. Hoe de andere dames voor jou aan de slag zijn gegaan. Geloof me na een keer kijken heb je echt nog niet alles ontdekt. Iedere keer dat je opnieuw kijkt zie je weer nieuwe dingen. Het is zo leuk om te zien.

Gemaakt door Monique

Weet waar je aan begint

Als je ook aan een Round Robin mee wil doen, besef je dan wel dat je er maanden mee bezig bent. Gemiddeld 3 weken per boekje dat je opgestuurd krijgt. Dat betekend ook dat je voor ieder boekje een deadline hebt. Daarnaast verstuur je de boekjes altijd als brievenbuspakketje. Dit omdat het boekje in een envelop kan beschadigen. Een goed brievenbusdoosje is dan ook wel een vereiste. Dus naast de deadline, tijd, liefde en energie zitten er ook verzendkosten aan verbonden. Vindt je het dan nog steeds leuk? Ga dan een zoeken op #roundrobin en grote kans dat je dan bij andere creatievelingen terecht komt. Vaak kom je dan ook wel terecht bij een facebookgroep of instagramgroep waarbij je kan aansluiten.

gemaakt door Jacqueline

Wat heb je nodig en waar kan ik materialen kopen?

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial