Brief aan onze baby

Ik weet het niet hoor wat het is met die tijd, maar hij lijkt door mijn vingers te glippen. Vandaag een brief aan onze baby, die inmiddels alweer een half jaar is.

Lieve kleine pretletter,

Zo ben je onze newborn en nu ben je gewoon alweer een half jaar oud. De tijd vliegt voorbij. Kunnen we hem heel even een klein momentje stil zetten?

De eerste dagen na je geboorte

Jij weet daar helemaal niks meer van, maar bij mij des te meer blijven hangen. Je wilde maar niet groeien. Borstvoeding abrupt stop zetten om ervoor te zorgen dat jij niet verder zou afvallen. Gelukkig pakte je dit goed op en je ging heerlijk groeien. De rust keerde weder en we konden weer genieten.

Jaloezie was er ook

Je grote zus en broer waren na het vertrek van de kraamhulp best een beetje jaloers. Kan die baby niet met de baby dokter mee? Het was behoorlijk schakelen dat jij er was. Maar voor papa en mama was het alsof je er altijd al was.

Dikke maatjes

Inmiddels is de jaloezie helemaal weg en nu je steeds meer kan zijn je broer en zus al dikke maatjes met je. Als je net wakker bent moet er eerst een hele uitgebreide knuffelsessie komen. Na je fles staan ze te springen en gek doen naast je. Dikke pret en op jouw manier klets je al lekker met ze mee. Tussen de slaapjes door willen ze maar wat graag met jou spelen. En jij vindt het ook wel oké. Niet altijd, maar dan laat je het wel even weten. Zolang ze niet staan te gillen is het oké voor jou.

Heerlijk mannetje

Waar je ook bent, je steelt overal de harten, want oh wat ben jij een heerlijk mannetje. Je kletst, je lacht en speelt. Vind het heerlijk om te staan en te zitten. Het rollen heb je ook helemaal ontdekt. Maar lieve kleine pretletter ga je niet te hard? Mama vind het het ook wel even fijn als we even samen kunnen genieten dat je nog zo klein bent.

Eerste tandje

Precies op je half jarige verjaardag komt je eerste tandje door. Je liet duidelijk merken dat hij dwars zat, maar hij is er eindelijk. Stiekem vind ik dat ook wel weer schattig. Gelukkig heb je geen last in de vorm van spuit luiers, maar kwijlen…. Och och daar kan jij wel een prijs mee verdienen.

Op de helft

We zitten nu dus op de helft en dat betekend dat je op de helft bent van je babyperiode. Stiekem laat ik een traantje dat deze tijd zo hard gaat maar eerlijk zal ik ook zijn dat ik het ook wel weer fijn vind als we deze tijd afsluiten. Ik weet ook wel hoe leuk het is als je groter bent. Als laatste baby in ons gezin geniet ik nog wat extra. Deze tijd komt niet meer terug.

Compleet gelukkig, gelukkig compleet

Het extra genieten komt ook omdat ik niet meer zo onzeker ben over veel dingen rondom het ouderschap. Jij maakt ons compleet gelukkig en gelukkig compleet. Groei maar lekker door lieve schat, ik ben zo benieuwd hoe jij gaat worden.

Dikke kus,

Mama

Please follow and like us: