Kaartendeck van Inner Compass

Sinds een paar maanden heb ik de kaartendeck van Inner Compass. In welke thema’s zijn de kaartendecks en wat ik er van vind deel ik graag in dit blog.

Waarom koos ik voor deze kaartendeck?

Naast de kaartendeck over hoogsensitiviteit, wilde ik ook graag een kaartendeck die daar niet op gericht is. Maar wel een die je aan het denken zet en met een andere blik naar dingen laat kijken. Na wat online zoeken vond ik de Inner Compass kaartendeck.

Wie zit achter de Inner Compass kaartendeck?

De bedenker en schrijfster van de Inner Compass kaarten is Neel van Lierop. Lang geleden was slapenloosheid en een moedwillige, rusteloze verbeelding onderdeel van haar leven. Ze onderzocht en bestudeerde oude modaliteiten, wijsheid, spiritualiteit en filosofieën omdat ze op zoek was naar rust en sereniteit om zichzelf te genezen. Met al die waardevolle informatie, voelde het nog alsof er wat ontbrak. Nadat ze van haar moeder engelenkaarten had gekregen en ze besloot om elke dag een kaart te trekken merkte Neel dat ze vooruitgang boekte. Door het intuïtieve leven en verbinding met haarzelf te creëren voelde het leven zo veel beter. En zo ontstond het idee voor de Inner Compass kaartendeck. Neel is ervan overtuigt dat de grootste verandering diep in ons vandaan komt, met oprechte bewustzijn.

Welke thema’s zijn er?

De Inner Compass kaarten zijn er in drie thema’s, namelijk: Inner Compass Cards, Inner Compass Love Cards en Inner Compass Kinderkaarten. Ik kan je wel vertellen wat de kaarten inhouden, maar dat kan niemand anders beter dan de ontwerpster Neel van Lierop zelf. Dus de omschrijvingen hieronder zijn zoals de ontwerpster ze beschrijft.

Inner Compass Cards

Durf jij zelfreflectie aan of wil je persoonlijk groeien, dan zijn deze kaarten een krachtig instrument. De handeling van het willekeurig kiezen van een kaart opent een deur naar je onbewuste geest, je krachten van intuïtief denken. Een goede manier om dagelijks contact te maken met jezelf en jezelf te inspireren.

Inner Compass Love Cards

De liefdeskaarten zijn speciaal ontworpen om je te helpen met vragen over liefde en relaties. Ze moedigen je aan om gezonde, inspirerende relaties te vormen. Juist door lang naar je gedachten, gevoelens, herinneringen en gedrag te kijken. De diepgaande thema’s die naar voren worden gebracht helpen je om je relaties naar een hoger niveau te brengen. Je eigen koers te bepalen en je geest leeg te maken. Zo kan je de verbinding voelen met anderen.

Inner Compass kinderkaarten

De Inner Compass Kids Cards bieden kinderen inzichten en handvatten om op een speelse manier in hun eigen kracht te stappen. Maar ook om positief te blijven. En niet te vergeten in zichzelf te blijven geloven. De kaarten bieden waardevolle levenslessen zoals:

  • dat ze kunnen zijn wie ze zijn,
  • dat ze fouten mogen maken,
  • dat we voor elkaar en onze planeet moeten zorgen,
  • dat het leven samen moet worden gereisd, niet alleen.

Een mooie manier om je dag te beginnen of als onderdeel van het bedritueel. De kinderen kunnen alleen een kaart trekken. Of juist met iemand om zo een gesprek te beginnen. Het zelfvertrouwen te laten groeien of eigenwaarde te vergroten.

Instructieboekje

Iedere set kaarten heeft een instructie boekje. Want iedere kaart heeft zo zijn eigen steekwoord, maar dan weet je nog niet wat de betekenis ervan is. Daarin wordt meer verteld in het instructieboekje. Daarnaast bevat het ook een handleiding. Want als je nog nooit eerder een kaart hebt gelegd of getrokken voor jezelf, dan is het wel fijn om te weten hoe je dat doet. Ook geeft de schrijfster suggesties om met de kaarten te werken. Zodat jij kan ontdekken wat voor jou werkt.

Wat vind ik van de kaartendeck van Inner Compass?

En nu de hamvraag, wat vind ik van de kaartendeck van Inner Compass. Ik heb zelf de cards en de love cards. Ik vind het fijne kaarten om te gebruiken. In het begin was ik even zoekende hoe ik het moest doen, maar ben zo blij dat ik ze gekocht hebt. En ik gebruik ze niet dagelijks, maar meestal 1x in de week. Dan heb ik een week lang de kaarten op mijn slaapkamer staan als reminder. Om na te denken wat voor mij van belang is en inzicht te krijgen in dat andere anders denken en doen. Voor mij zijn ze echt als kompas. Even dat zetje dat ik nodig heb.

Geschikt voor HSP?

Zijn deze kaarten geschikt voor HSP? Jazeker zijn ze geschikt voor jou als hoogsenstifief persoon. Ze geven je inzichten in zaken zodat je dichterbij jezelf komt te staan. Een mooie manier om met jezelf in verbinding te komen. Een rustmomentje voor jezelf in te bouwen.

Mijn ritueel met de kaarten

Op het moment dat ik voor mezelf met de kaarten aan de slag ga zoek ik een rustig moment. Ik kies allereerst een edelsteen uit die op dat moment goed voelt. Die neem ik bij me en ga rustig zitten. Haal diep adem en probeer in mijn eigen wereld te komen. Vanuit daar kies ik blind een kaart. Een kaart die goed voelt. Daarna lees ik me in wat de kaart inhoud en ga daarmee aan de slag. Dit is mijn ritueel waar ik me goed bij voel. Voor iedereen is dat anders, maar kies daarin iets wat voor jou goed voelt.

Waar zijn de Inner Compass kaarten te koop?

Wil je na het lezen van deze blog ook aan de slag met de Inner Compass kaarten? Dan kun je ze onder andere bij de volgende winkels kopen:

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial