Vakantiepark de Leistert staat op mijn bucketlist

Dagdromen zijn wij als hoogsensitieve mensen heel goed in. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om te dromen over vakanties die we als gezin kunnen maken. Zowel binnen- als buitenland. Een van mijn bucketlist vakanties in Nederland is vakantiepark de Leistert. Ik neem je graag mee hoe ik deze vakantie voor me zie.

Waarom staat de Leistert op mijn bucketlist?

Het is nu een paar jaar geleden dat ik voor het eerst hoorde over een vakantiepark in Limburg genaamd de Leistert. De aandacht werd getrokken door de vakantiehuizen die in boerderijstijl zijn gebouwd. Dat voelt zo knus. Maar ook dat het park erg gericht is op gezinnen trekt me aan. Met drie kinderen zoek je toch altijd een locatie waar ook zij kunnen genieten van de vakantie en terug naar huis gaan met een rugzak vol herinneringen. Maar ook een plek waar jij als ouder kan genieten van je spelende kinderen en jij geniet van een heerlijk boek. En eigenlijk vanaf dat moment staat de Leistert op mijn bucketlist.

Wat voor accommodaties zijn er beschikbaar?

Naast een zogenoemd huisjespark is vakantiepark de Leistert ook een camping. En daarbij horen dus verschillende accommodaties.

Buitenhof de Leistert

Buitenhof de Leistert is het gedeelte van het vakantiepark waar de bungalows staan die je kan huren. Er zijn bungalows voor 4 tot en met 13 en 18 personen. Dus ideaal voor met het gezin groot of klein, maar ook voor een familievakantie. Van de typische Limburgse boerderijstijl bungalows tot bungalows in een modern jasje. En niet te vergeten de kids special uitvoering van de bungalows.

Camping de Leistert

Ga je liever kamperen, dan is Camping de Leistert zeker het overwegen waard. Van kampeerplekken van 90 tot 120 m2. Voor de kampeerders die liever gebruik maken van privé sanitair zijn er plekken van 130 tot 150 m2.

En hou je wel van kamperen, maar heb je niet je eigen middelen? Dan is er zelfs de mogelijkheid om te huren op de camping. Er zijn mogelijkheden voor het huren van:

  • een cabins
  • een stacaravan
  • een lodge
  • een safaritent

Kindvriendelijk park

Een kindvriendelijk park is voor mij een van de belangrijkste punten waarom ik voor een vakantiepark kies. Want als de kinderen zich goed vermaken, dan heb je het als ouders ook enorm naar je zin. Met een subtropisch zwembad, een buitenbad, een recreatiemeer, een natuurspeeltuin, een indoor speeljungle en een animatieteam is het echt een heel kindvriendelijk park. Over het park verspreid staan er ook kleine speeltuintjes.

Wat is er nog meer te doen op het park?

Er is nog zoveel meer te doen bij vakantiepark de Leistert dan dat ik hiervoor al noemde. Ga als gezin wat doen bij een van de sportvelden, sla een balletje op de midgetgolfbaan, huur een fiets, geniet van een hapje of een drankje in het restaurant bij het plaza. Daag elkaar uit op de bowling baan. Wie rolt de bal het minst in de goot. Geniet je liever in stilte met een vishengel? Dan kan je er ook vissen in de visvijver.

Een groot park is dat wel wat voor hoogsensitieve mensen?

Veel hoogsensitieve mensen laten zich door een groot vakantiepark afschrikken. Toch is dat niet nodig. Kies hiervoor een goede periode. De zomervakantie is vaak een drukke periode, maar de Leistert als vakantiepark in de meivakantie is wat mij betreft een goed idee. Dan is het qua weer vaak al goed te doen. Wij zijn juist heel veel buiten of aan het zwemmen tijdens een vakantie. Water en de buitenlucht geleiden de prikkels juist veel beter, waardoor je als hoogsensitief persoon ook kan genieten op een groot vakantiepark.

Hoe ziet mijn ideale vakantie eruit op de Leistert?

Mijn ideale vakantie bij de Leistert is anders dan die mijn ideale vakantie met mijn gezin. Dus laat ik hem eerst beschrijven vanuit mijn optiek en daarna die vanuit de kinderen.

Een minivakantie voor mij

Ik zou kiezen voor een minivakantie bij de Leistert. Genieten in een vakantiewoning met een goed boek. Tussendoor geniet ik van lekker zwemmen en wandelen op het park. Een vakantie is voor mij ook heerlijk genieten van een drankje en een hapje. Hoe fijn is dat als dat allemaal op loopafstand bij elkaar is op het park.

Een minivakantie voor de kinderen

Als we voor een minivakantie gaan naar de Leistert met de kinderen. Dan bestaat deze uit zwemmen in het zwemparadijs, spelen in de binnen- of buitenspeeltuin. Meedoen met activiteiten. Die willen het liefst niet van het park af. Lekker genieten van een drankje of wat lekkers eten in het restaurant. Ik weet zeker dat we als gezin een balletje gaan slaan op de midgetgolfbaan. De ideale vakantie voor de kinderen bestaat uit vermaak op het vakantiepark. En zijn het liefst de hele dag bezig. Het is zo cliché, maar als de kinderen het naar hun zin hebben, dan heb jij dat als ouder ook.

Dromen zijn er om waar te maken. Zie jij jezelf ook al zitten op vakantiepark de Leistert?

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial