Hoe gebruik je de inspiratiekaarten uit een kaartendeck?

Een keer in de week leg ik een of meerdere inspiratiekaarten uit een kaartendeck. Ik heb er inmiddels een aantal in het bezit. Maar ik vond het in het begin lastig hoe ik daarmee moest beginnen. Om die reden dan ook een uitleg.

Een moment voor jezelf

Het gebruiken van inspiratiekaarten uit een kaartendeck is echt een moment voor jezelf. Daarom is het belangrijk om er de tijd voor te nemen. Dus neem een lekker kopje thee mee of koffie als je dat liever hebt. Een moment om bij jezelf stil te staan en in te zoemen op dat wat de kaart je te vertellen heeft.

Wat is een kaartendeck?

Een kaartendeck is een pak met kaarten van ongeveer 40 tot 60 kaarten. De kaarten hebben een boodschap of een illustratie. De meeste thema’s hebben een spirituele achtergrond, hebben een positieve intentie of willen je aan het denken zetten.

Lees ook: Spiritualiteit, wat is dat nou eigenlijk?

Hoe ga je aan de slag?

Om aan de slag te gaan heb je wel een set inspiratiekaarten nodig. Heb je die in het bezit, dan zoek je een plekje in huis waar je rustig kan gaan zitten. Misschien heb je wel op je slaapkamer een huisaltaar waar je bij kan gaan zitten. Maar daar vertel ik je zo meer over. Als je een fijne plek hebt gevonden.

Een kaart leggen uit een  kaartendeck.

Met de kaarten aan de slag

Er zijn verschillende methodes om inspiratiekaarten te gebruiken. De meeste kaarten hebben een eigen boekje erbij waarbij uitgelegd staat hoe je ze kan leggen. Daarom een basisuitleg hoe je met de inspiratiekaarten aan de slag kan.

Stap 1:

Je haalt diep adem en kiest met welke set(s) inspiratiekaarten je aan de slag wil gaan.

Stap 2:

Schud de gekozen kaarten door elkaar en leg ze daarna als een waaier voor je neer. De kaarten liggen onderste boven.

Stap 3:

Voordat je een kaart gaat kiezen is het belangrijk om nu te ontspannen en je te concentreren. Doe dit door goed in en uit te ademen.

Stap 4:

Kies op je gevoel een kaart. Dit kan door met je hand eroverheen te gaan en te voelen welke jouw aandacht trekt door de warmte die het afgeeft of juist omdat die kaart goed voelt.

Stap 5

Lees in de handleiding wat deze kaart betekend. En stel voor jezelf de vragen wat deze kaart voor jouw betekend of kan betekenen. Geeft deze kaart aan waar je wellicht meer aandacht aan kan besteden. Neem dus even de tijd om met deze kaart aan de slag te gaan. Dat kan bijvoorbeeld door in een bullet journal het verder uit te werken. Of op een andere manier er mee aan de slag te gaan. Haal er inspiratie uit voor persoonlijke groei.

Ook interessant: Hoe gebruik ik edelstenen?

Een huisaltaar maken

Wil je jouw kaarten uit de kaartendeck een mooie plek geven? Misschien heb je ook wel edelstenen die samen met de inspiratiekaarten een mooi plekje verdienen. Dan is een huisaltaar maken misschien een fijn idee.

Kies een fijne plek uit in huis waar je je altaar neer kan zetten. Soms is het even op verschillende plekken proberen. Kies een laag tafeltje, een kratje of een ander meubelstuk waar je fijne herinneringen aan hebt. Op deze plek kan je je edelstenen, een dagboekje en je inspiratiekaarten neerleggen.

Zelf heb ik (nog) geen huisaltaar. Belangrijke en interessante tips hiervoor lees je in de blog van Holistik.

Welke kaartendecks en inspiratiekaarten zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten inspiratiekaarten. En het is onmogelijk om ze hier allemaal te noemen. Een mooie selectie hieronder.

Inspiratiekaarten voor volwassenen

Inspiratiekaarten voor kinderen

Verschillende inspiratiekaarten.

Hoe zit het dan met Tarot kaarten?

Hiervoor hebben we het vooral gehad over inspirerende kaarten. Toch zal een kaartje trekken eerder in combinatie gedacht worden met Tarot. Dat was in eerste instantie namelijk ook mijn gedachten. Tarot is een spiritueel kaartendeck waarmee je met symbolische afbeeldingen inzicht kan krijgen. Maar ook antwoorden op levensvragen. Ze voorspellen geen toekomst maar kunnen je op weg helpen. Eigen intuïtie is daarbij heel belangrijk. Ieder tarot kaartendeck heeft vaste symbolen die een betekenis hebben.

Leestip: Inzichtkaarten: Emoties beter begrijpen

Voor het schrijven van deze blog heb ik diverse bronnen geraadpleegd. Dit zijn:

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial