De Zomerreeks van Tamara Postma

Lezen is een goede manier van ontspanning. Ook voor hoogsensitieve mensen. Miscchien juist wel voor hoogsensitieve mensen. Daarom wil ik boeken die ik vind uitblinken in het genre waar ik blij van word een podium te geven op de blog. Daarom ga je naast HSP gerelateerde boeken ook reviews zien van boeken die ik voor de leuk heb gelezen. In dit blog is het de zomerreeks van Tamara Postma.

Wie is Tamara Postma?

Misschien ken je Tamara Postma wel als blogger op The mommies diary. De laatste jaren is ze steeds bekender geworden als schrijfster en heeft al de nodige boeken op haar naam staan. Waaronder de zomerreek die hier in de spotlight staat. Tamara heeft samen met haar vriend vier kinderen.

De zomerreeks

Ik noem de reeks maar gewoon de zomerreeks, maar eigenlijk is het misschien meer de seizoenenreeks. Want de reeks bestaat namelijk niet alleen uit de zomer, maar ook herfst, winter en lente. In twintig boeken neemt Tamara je mee met vier generaties sterke prachtige vrouwen. De reeks begint met de zomerreeks en maakt de cirkel weer rond met de lentereeks.

Lees ook: Boekentip en speltip: Het kleurenmonster

Een van de boeken van de zomerreeks thema winter.

Welke boeken zitten er in de seizoenenreeks?

Zoals hiervoor al geschreven heeft deze reeks vier reeksen. De reeks gaat over van moeder naar dochter. Liefde, verdriet, geluk, romances alles komt aan bod in de reeks. Hieronder een overzicht per reeks de boeken en de volgorde van de boeken in de reeks.

Zomer

In de zomerreeks staat Florine en Lexie centraal. Florine mag zich gelukkig prijzen met een mooie baan als kinderarts en mooie lieve mensen om zich heen. Haar grootste wens een gezin, alleen zo makkelijk lijkt die wens niet vervult te worden.

Lexie, doet een keer gek, zoent met een wildvreemde. Wie is die onbekende die stiekem haar hart heeft verovert. Als ze niet veel later deze onbekende man tegen komt op een plek waar ze beide niet hadden verwacht dat ze elkaar zouden tegen komen. Ingewikkelde liefde en liefdesverdriet. Kan ze deze liefde ooit nog vergeten of blijft die liefde altijd sudderen?

Zomerkind
De laatste zomer samen.
Zomerliefde
Het einde van de Zomer.
Zomer vol Geheimen.
De laatste dag van de zomer.

Herfst

In herfstreeks staat Rosie centraal. Ze is de dochter van Lexie en Ralph. De reeks start in haar studietijd. Rosie is een rebelse puber. Haar moeder dwarszitten is haar missie na een verschrikkelijke gebeurtenis. In deze drie delen zie je Rosie veranderen van de rebelse student tot een zelfverzekerde vrouw.

De eerste dag van de Herfst.
Als de bladeren vallen.
Een nieuwe kans

Tamara Postema's zomerreeks versie herfst.

Winter

In de winterreeks gaat het verhaal door rondom Rosie. Net getrouwd, een goede baan en zwanger. De ingrediënten voor een gelukkig leven zou je zeggen. Maar tijdens de zwangerschap breken er zware tijden aan voor Rosie. Zal ze haar leven ooit weer op de rit krijgen?

Rozen in de winter
Dansen in het Donker
Terug naar Jou
Het einde van de wereld
Alles of niets

Ook interessant: Kobo plus abonnement voor de e-reader

Lente

In de lentereeks wordt het verhaal vanuit het karakter Ava beleeft. Ava is de dochter van Rosie en Noah. Ze is studente geneeskunde en gaat graag op pad met haar oom en haar beste vriendin. Als haar broer Nolan overlijd verandert haar leven drastisch. Ga met Ava mee op avontuur en deze serie neemt je mee in haar bijzondere leven waarin heel veel gebeurt in een korte tijd.

De eerste dag van de lente.
Zoals jij
Zonder jou
Ver van huis
Hou me vast
Het laatste zomerkind

Boek zoals jij uit de zomerreeks.

Wat vond ik van de seizoenenreeks?

Ik had voordat ik aan deze reeks begon al vaker gehoord van Tamara Postma en haar boeken. En ik volgde haar al op social media onder The mommies diary. Ooit begon ik met een bundel waar zij samen met een aantal andere schrijfsters een roman bundel had gemaakt. Toen ik op Instagram de zomerreeks voorbij zag komen en het ook net zomer was, dacht ik leuk thema om te lezen. Dat ik vervolgens niet meer kon stoppen met lezen, vond mijn man soms irritant. Ja nog even dit stukje aflezen. De boeken verslond ik als ik eenmaal aan de reeks begon. Eigenlijk moest alles om het boek heen gepland worden. Daarom heb ik ze ook niet achter elkaar gelezen. Dat zou niet goed zijn voor het gezinsleven.

Het is echt een heerlijke reeks die lekker weg leest. Zoek je dus een heerlijk boek of boekenreeks voor een vrij weekend of voor de vakantie? Dan is dit een echte aanrader. Ik geef vanaf nu dan ook de boeken die ik lees een beoordeling via sterren.

Waardering: 4.5 uit 5.
Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial