Kobo plus abonnement voor de e-reader

Net voordat ik op vakantie ging trok ik de stoute schoenen aan en regelde een kobo plus abonnement. We zijn nu 3 maanden verder en hoe vind ik het tot nu toe? Graag deel ik je mijn ervaring.

Wat is een kobo plus abonnement

Een Kobo Plus abonnement is een samenwerking tussen e-readerfabrikant Kobo en Bol.com. Door middel van deze samenwerking heb je toegang tot ongeveer 300.000 e-books. Het abonnement is af te sluiten via Kobo en bol.com.

Is Kobo plus alleen voor e-readers?

Het Kobo plus abonnement kan je niet alleen op een e-reader gebruiken, maar ook op je smartfone of tablet.

Ook luisterboeken in het Kobo plus abonnement

We hebben het hier nu al de hele tijd over de e-books, maar via het Kobo plus abonnement kan je dus ook nog zo’n 20.000 luisterboeken beluisteren. Maar dat is wel afhankelijk van het abonnement dat je hebt afgesloten.

Wat kost een Kobo plus abonnement?

  • Kobo Plus Lezen: toegang tot selectie e-books, €10
  • Kobo Plus Luisteren: toegang tot selectie luisterboeken, €9
  • Kobo Plus Lezen & Luisteren: toegang tot selectie e-books en luisterboeken, €13
Met e-reader op de bank.

Wat is mijn ervaring na 3 maanden?

Inmiddels heb ik drie maanden een kobo plus abonnement lezen & luisteren. Zelf ben ik niet zo een fan van het luisteren naar boeken, hoewel ik misschien net een verkeerd boek te pakken had. Omdat je de kobo app op 5 apparaten kan installeren hebben de kinderen hem op de tablet staan. Daardoor zetten we regelmatig een luisterboek voor de kinderen aan. Ook tijdens een lange autorit ideaal. Het lezen van de boeken via het kobo plus abonnement is heel fijn. Ik ben echt veel meer gaan lezen. Waar ik normaal tussen de 5 à 10 boeken per jaar las. Heb ik van de zomer in 3 weken tijd bijna 10 boeken weggelezen.

Onze oudste, die mogelijk dyslectisch is, laten we ook boeken lezen in combinatie met het luisterboek. Zo hoort ze de woorden terwijl ze ook zelf leest.

Wat ook het voordeel is, als je een boek niet leuk vind. Dan stop je toch eerder en ga je op zoek naar een ander boek dat wel bij je past.

Alle boeken beschikbaar?

Of alle boeken beschikbaar zijn in het Kobo plus abonnement? Nee dat niet en ook niet alle luisterboeken zijn beschikbaar. Niet erg overigens, want er is echt genoeg keus.

Gebruiken het met het hele gezin

Ik schreef het al eerder, maar de app wordt door het hele gezin gebruikt. De kinderen zullen door de tijd ook wel naar een e-reader gaan als ze meer gaan lezen. Want lezen op een telefoon of tablet is niet aan ons besteed. De e-reader leest echt een stuk fijner. Maar wie weet ga ik straks ook over op de luisterboeken. Ben je een echte leesfanaat, dan is een kobo plus abonnement echt een aanrader.

Andere aanbieders

Naast de samenwerking van Kobo en Bol.com zijn er ook andere aanbieders die e-books of luisterboeken aanbieden. Dit zijn:

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

foto’s zijn van pixabay.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

EreadersEreaders

Ook leuk om te lezen:

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial