Cadeautips voor hoogsensitieve kinderen 7 – 9 jaar

Soms is het lastig om een lijstje te maken voor de verjaardag van je kind. Naast leuke cadeaus kan je ook praktische cadeaus vragen. Welke cadeautips zijn ideaal voor hoogsensitieve kinderen in de leeftijd van 7-9 jaar? Ik verzamelde hier een aantal HSP-proof cadeautips.

Dagboeken

Hoewel jongens misschien geen dagboek schrijvers zijn, is het wel een goede manier om de gedachtes uit het hoofd weg te halen. Naast de bekende dagboeken voor meisjes heb je ook slaapklets en smoeltjesschrift. Een dagboek (al dan niet met vragen om in te vullen) is fijn voor hoogsensitieve kinderen.

Lees ook: Hoe slaapklets of smoeltjesschrift jouw kind kan helpen

Schommel, turnmat of trampoline

Een goede manier voor het verwerken van prikkels of juist het zoeken van goede prikkels is een schommel of trampoline. Nu heb je tegenwoordig ook speciale schommeldoeken voor prikkelgevoelige kinderen, de sensorische schommel. Een trampoline hoeft overigens geen grote te zijn die ervoor zorgt dat gelijk een groot deel van je tuin in beslag is genomen. Er zijn ook fijne kleine trampolines. De turnmat van de Ikea in het rozeblauwtinten of groentinten. Succes gegarandeerd met deze mat.

Dagje uit

Een dagje uit, ik hoor je het bijna denken, dat is toch veel te veel prikkels? Ja, daar heb je helemaal gelijk in. Maar weet je wat iedere dag heel veel prikkels geeft? Een huis vol speelgoed. Daarom is een dagje uit een heel goed alternatief voor speelgoed. Dat is een dag vol met prikkels, maar een ervaring rijker. Die zijn de prikkels meer dan waard!

Moodknuffel

Een knuffel waarmee je aan kan geven hoe je je voelt is ideaal voor hoogsensitieve kinderen. Soms is het ook gewoon lastig om te vertellen wat je wil. Hoe fijn zijn dan de omkeerbare moodknuffels (of emotieknuffels).

Fidget toys

friemelspeelgoed (fidget toys) helpt beter concentreren zowel in de klas of tijdens het huiswerk maken in de thuissituatie. Immers met het friemelen houd je brein en lichaam alert.

Educadora

Bruisballen

Zeep en bruisballen zelf maken, wist je dat in bad zitten met een bruisbal ook goed is voor de prikkelverwerking. Bruisballen van de Etos of Hema of wat denk je van knetterbadzout.

Bakspullen

Bakken is een heerlijke manier van je hoofd leeg maken. Zo ook bij onze kinderen. Voordeel van dit soort cadeaus het kan op en wordt veelvuldig gebruikt. Maak herinneringen en vraag bakmixen zoals browniesmuffinsvruchtenslof of gewoon een cake.

Bluetooth koptelefoon

Een fijne manier om even te ontdoen van prikkels kan door een filmpje kijken, maar ook door een kinderpodcast aan te zetten, een kindermeditatie of een luisterboek. Maar hoe fijn is het als jij niet allerlei geluiden door elkaar hoort. Maar ook voor je kind is het fijn om even helemaal af te sluiten. Daarom is een koptelefoon met bluetooth fijn voor kinderen. Waarom niet met een snoertje? Daar gaan ze op zitten kauwen om te ontprikkelen en zijn ze binnen no time kapot

Knutselen en tekenen ter ontspanning

Knutselen en tekenen is een goede manier van ontprikkelen. Spullen om de knutselspullen op te bergen of knutselspullen zelf zijn fijne cadeautips. Knutseldoos of tekendoos, dit kan een neutrale zijn of een met een eigen naam bedrukt. Sieraden maken als ze van fröbelen houden is dit natuurlijk ook heel leuk. Of wat dacht je van een knutselpakket van Little Creations.

Inspiratie voor buiten

  • Een verrekijker is leuk om vogeltjes mee te spotten, of langs de waterweg een boot dichterbij te halen.
  • Schepnetje, leuk voor de vakantie en als ze een zwemdiploma hebben.
  • Hoepel, onze oude is niet meer zo rond, dus wilde onze dame een nieuwe. Ze is gek op hoepelen en staat regelmatig in de tuin met de hoepel te spelen.
  • Badmintonset ook deze zocht ze helemaal zelf uit. Ze had dit pas bij iemand anders gedaan en vond dat heel leuk om te doen.

Het grote cadeau

Deze leeftijdscategorie is vaak ook weer een moment voor een nieuwe fiets (marktplaats). Zelf wilde ze heel graag een Spacescooter. Deze laatste is het dan ook geworden.

Andere leeftijden

Zoek je inspiratie voor andere leeftijden? Kijk dan eens naar cadeautips voor 0-3 jaar en 4-6 jaar

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

foto’s zijn van pixabay.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial