brief aan Tante Pollewop: Hoera 8 jaar

Lieve Tante Pollewop,

Vandaag mag jij 8 kaarsjes uitblazen op je verjaardagstaart en dat doe je met veel plezier. Komend weekend vieren we je feestje samen met papa, want ook die mag weer een jaartje ouder worden. Wat is dit jaar weer voorbij gevlogen. En wat voor een jaar hebben we gehad.

De eerste maanden van het nieuwe schooljaar van groep 4 waren onrustig voor jou. Het begon dat we in de eerste week van school afscheid moesten nemen van oma. Je vond het lastig om bij haar te zijn. Ze zag er zo anders uit. Ziek, maar ook was oma niet echt oma meer. Toch ben ik blij dat we dit toch hebben gedaan. Even bewust afscheid nemen. Niet wetend dat we je 6 dagen later moesten vertellen dat oma was overleden. Een emotie waar je tot op de dag van vandaag veel moeite mee hebt. Waar we niet te dichtbij mogen komen. Waar we je laten doen, wat voor jou oké is.

Vlak daarna kwam de (poging tot) inbraak. Dat deed veel met je, vooral mentaal. Het heeft een lange tijd geduurd voordat het vertrouwen er weer was om alleen naar beneden te durven.

Je behaalde ook je zwemdiploma B en daarmee rondde we jouw zwem carrière af.

Ook op school was er onrust voor jou met veel wisselingen waar je erg veel moeite mee had. En dat is logisch. Gelukkig kwam er na de verlengde kerstvakantie stabiliteit. Waardoor er ook zichtbaar werd dat er mogelijk sprake is van dyslexie. We moeten nog even geduld hebben voordat we weten of de test bij je afgenomen kan worden. Het is voor ons moeilijk om te zien dat je zo worstelt met taal. Je allerlei smoesjes verzint om niet te hoeven lezen.

Tijdens de pietengym op school ging het mis. Een sprong ging niet helemaal goed en daarbij viel je. Pijn in je arm, die uiteindelijke een dubbele breuk in je pols bleek te zijn. Avondje ziekenhuis om de boel in het gips te zetten. Gelukkig was het een nette breuk en genas het goed.

Ook ging je voor het eerst alleen logeren bij je beste vriendin. Spannend, maar dikke pret. Moeten we van de zomer maar een keer andersom doen.

Nu het zwemdiploma in de pocket is mocht je op zoek naar iets erbij naast het turnen. Het word Scouting waar je met veel plezier naartoe gaat. Wat heb je het daar enorm naar je zin en zo fijn dat jouw leiding je begrijpt en daar waar nodig het ook nog voor je opneemt. Dankbaar voor deze groep mensen die zorgen dat jij iedere zaterdag met veel plezier er naartoe gaat.

Ook namen we afscheid van oude oma. Je wilde graag mee om afscheid van haar te nemen. Ondanks dat je haar niet veel zag.

En naast al deze dingen beleefde we ook heel veel andere leuke dingen. Gingen we naar de bioscoop, dierentuin, midweekjes en weekendjes weg. Heerlijk al die herinneringen maken.

Ook mocht je dit jaar je eerste communie doen. Een bijzondere dag voor ons allemaal. Iets wat je heel graag wilde. Je straalde in je mooie jurk en wat genoten we van jou. Hetgeen wat ons het meest heeft geraakt die dag? Jouw wens. Dat je dankbaar bent voor je lieve familie en vrienden. Maar ook dat je hoopte dat jouw lieve oma het goed heeft in de hemel.

Je kinderfeestje kon dit jaar eindelijk eens groots. Dat vind je spannend, maar ook heel leuk en ben je enorm verwend door al die lieve vriendinnetjes.

Lieve tante Pollewop, 8 jaar alweer! Wat vliegt de tijd en we gaan er dit levensjaar een mooi jaar van maken met meer hoogtepunten in plaats van dieptepunten. Gaan we hopelijk antwoorden krijgen op de vragen en gaan we nog meer genieten van en met jou. Kanjer gefeliciteerd met je verjaardag en we houden van je.

Liefs,

Mama

Please follow and like us:

1 gedachte over “brief aan Tante Pollewop: Hoera 8 jaar”

  1. Wat een lieve brief Inge! Dyslexie is lastig, ik zie dat in de klas ook. Maar ze kan niet beter zijn dan in jullie liefdevolle gezin met veel begrip. Proficiat aan je grote meid! xxx

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial