Sinterklaas bloghop 2023

Vandaag is de aankomst van Sinterklaas in Nederland, een opwindende tijd voor onze kinderen. Net als vorig jaar gaan we met 12 bloggers de handen in een slaan en weer bloghoppen. Naast fantastische winacties bieden we ook de kans om andere bloggers te ontdekken. Geniet van de bloghop en veel succes met deelname aan een of meerdere winacties!

Wat houdt een bloghop in?

Voor wie dit concept nog niet eerder heeft ervaren, geef ik graag een korte uitleg. Het is eigenlijk een digitale reis. Je begeeft je online van de ene naar de andere blogger, waardoor je wellicht nieuwe bloggers ontdekt. En het beste van alles is dat deze bloghop is gekoppeld aan leuke winacties door alle deelnemende bloggers.

Lees ook: Video van Sint: een fijne manier om als HSP Sinterklaas te vieren

Fleur van Mama’s liefste

Als je niet op mijn blog bent begonnen, dan kom je bij Fleur van Mama’s Liefste vandaan. Fleur is een echte meiden-moeder van 2 meiden (’08) en (’12). Op haar blog Mama’s Liefste vertel ze je graag over het avontuur van het moederschap en lees je reviews van haar favoriete producten, leuke gadgets en de gezellige uitjes voor het hele gezin.Welkom op Inge Beleeft!

Ben je via de bloghop voor het eerst op mijn blog beland? Laat me mezelf kort voorstellen. Ik ben Inge, 39 jaar oud, getrouwd en moeder van drie gevoelige kinderen (9, 7 en bijna 5 jaar). Naast het begeleiden van mijn gevoelige kinderen, ervaar ik zelf ook hoogsensitiviteit. In 2016 ontdekte ik onze gevoeligheid en zocht ik naar informatie en herkenning, vooral dat laatste ontbrak. Het duurde nog 2 jaar voordat ik de stap naar de blogwereld durfde te zetten. Sinds augustus 2018 schrijf ik over ons leven als hoogsensitieve familie, met als doel anderen met hoogsensitiviteit erkenning en herkenning te geven en tips vanuit eigen ervaring te delen.

Ook interessant: Hoe vieren wij als hoogsensitief gezin Sinterklaas?

Wat valt er te winnen?

Voor deze winactie stel ik beschikbaar: een adventskalender van Lego Harry Potter. Maak deze kerstperiode extra magisch voor jonge Harry Potter-fans met de LEGO Harry Potter adventskalender 2023 (76418). Ontdek achter elk vakje een verrassende bouwervaring met eenvoudige instructies en afbeeldingen.

Deze adventskalender onthult 6 gloednieuwe LEGO Harry Potter-minifiguren die in september 2023 werden gelanceerd, waaronder de allereerste minifiguur van Desiderius Perkamentus. Daarnaast bevat het 18 minimodellen die de magie van Zweinsveld, het betoverende tovenaarsdorp, uitstralen. Met modellen van herberg De Drie Bezemstelen, café Zwijnskop, Zonko’s Fopmagazijn en Zacharinus’ Zoetwarenhuis breidt de speelervaring zich uit terwijl de kerstdagen naderen.

De minifiguren en bouwmodellen in deze feestelijke adventskalender voor kinderen kunnen gecombineerd worden met andere LEGO Harry Potter-sets, waardoor er eindeloze creatieve speelmogelijkheden ontstaan. Een betoverend Harry Potter-cadeau voor kinderen en fans vanaf 7 jaar.

Waarom deze adventskalender?

Voor deze bloghop heb ik inkomsten vanuit affiliate marketing gebruikt om deze adventskalender aan te schaffen. En is dus niet gesponsord. Maar dat even terzijde. Waarom een adventskalender. De trouwe volgers weten dat ik jaarlijks een lijst met toffe adventskalenders van dat jaar publiceer. Ook dit jaar staat ie weer online. Zelf ben ik al sinds mijn kleutertijd groot fan van Lego. En als ik dat nu kan combineren met een adventskalender vind ik helemaal geweldig. En ben ook liefhebber van de Harry Potter films en boeken.

Leestip: Ontprikkelen als hoogsensitieve volwassenen

Het nut van aftellen voor hoogsensitieve kinderen

Aftelkalenders kunnen op verschillende manieren hoogsensitieve kinderen ondersteunen:

 1. Structuur en voorspelbaarheid: Hoogsensitieve kinderen gedijen vaak goed bij structuur en voorspelbaarheid. Een aftelkalender biedt een visuele en tastbare manier om de dagen tot een evenement, zoals Kerstmis, te markeren. Dit kan hen helpen om zich voor te bereiden op veranderingen en om te gaan met de verwachtingen van een naderende gebeurtenis.
 2. Emotionele voorbereiding: Aftellen kan de emotionele voorbereiding op een gebeurtenis vergemakkelijken. Voor hoogsensitieve kinderen kan het anticiperen op een belangrijke dag stressvol zijn. Een kalender helpt hen om het proces van anticipatie te visualiseren en helpt bij het beheren van de opgebouwde opwinding of zenuwen.
 3. Versterking van controle: Het geeft hoogsensitieve kinderen een gevoel van controle. Door de dagen af te strepen of vakjes te openen op een aftelkalender, ervaren ze een gevoel van actieve deelname en controle over de tijd. Dit kan helpen om eventuele gevoelens van angst of onzekerheid te verminderen.
 4. Rustgevend effect: Het ritueel van het dagelijks openen van een vakje op een adventskalender of het afstrepen van een dag kan rustgevend zijn. Dit kan helpen om de spanning te verminderen die sommige hoogsensitieve kinderen kunnen ervaren als gevolg van veranderingen of verwachtingen.
 5. Feestelijke beleving: Voor sommige hoogsensitieve kinderen kan het visuele aspect van een adventskalender met zijn kleuren, afbeeldingen en verrassingen een positieve en opbeurende ervaring bieden die een gevoel van vreugde en opwinding stimuleert zonder overweldigend te zijn.
 6. Leermogelijkheden: Een aftelkalender kan ook gebruikt worden als leermiddel, bijvoorbeeld om te oefenen met tellen, dagen van de week, of zelfs om beloningen te koppelen aan het consistent openen van de vakjes.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat hoogsensitiviteit bij kinderen individueel kan verschillen. Wat voor de ene hoogsensitieve persoon werkt, werkt mogelijk niet voor een ander. Het is dus altijd goed om de specifieke behoeften van het kind in overweging te nemen bij het gebruik van hulpmiddelen zoals aftelkalenders.

Hoe doe je mee?

Lees snel wat je daarvoor moet doen.

 • Laat onder deze blog weten dat je meedoet?
 • Heb je me al gevonden op Facebook en/of Instagram? Onwijs gaaf! Mocht je dit nog niet doen, dan zou ik het tof vinden als je dit doet.
 • Het delen van deze blog op Facebook of Instagram zou ik tof vinden.
 • Een geldig e-mailadres bij je reactie is gewenst als je hieronder reageert. Heb ik geen geldig e-mailadres dan kan ik je niet op de hoogte brengen dat je gewonnen hebt.
 • Beantwoord de e-mail binnen 48 uur, anders zal ik een andere winnaar kiezen.
 • Deze win actie sluit op zaterdag 25 november 2023 om 12:00 uur.
 • Zaterdag 25 november eind van de middag zal ik de winnaar per mail informeren. In verband met de privacy zal er over de winnaar niet worden gecorrespondeerd.

Wellicht wil je dit ook lezen: Hoe help je een hoogsensitief kind op school?

Je mag doorhoppen naar Marieke van Marieke Blogt

En zoals het hoort stuur ik je nu weer door naar de volgende blog. Dat is naar mijn lieve blogvriendin Marieke van Marieke Blogt. Marieke trouwde haar grote liefde, maar helaas mocht hun liefde maar 12,5 jaar duren. Samen kregen ze twee prachtige kinderen, alias het olijke duo. Haar grote liefde en vader van hun olijke duo overleed in januari 2023. Ik zeg het zelf te weinig tegen Marieke, maar wat een powervrouw is zij. Zo waanzinnig trots op haar.

Het schrijven doet Marieke al vanaf kleins af aan. Toen vooral korte verhalen en gedichten. Haar eerste schrijfsels online werden gepubliceerd op Hyves. Later op een gratis wordpress pagina en rond 2014 ontstond Marieke Blogt. Bij Marieke lees je van de weekoverzichten tot reviews tot persoonlijke verhalen. Voor ieder wat.

Veel plezier!

Hoppen bij Inge Beleeft zit er nu echt op, ik wens je heel veel plezier met het verder hoppen bij alle andere bloggers. Wie weet kom je weer leuke nieuwe bloggers tegen. Deze bloghop komt niet zomaar tot stand. Daar zit een organisatie achter. De organisatie is in handen van Amanda  en ik wil dan ook via deze weg haar bedanken voor de organisatie.

Please follow and like us:

105 gedachten over “Sinterklaas bloghop 2023”

 1. Wat gaaf zeg! Mijn dochter is sinds een jaar nu compleet in de ban van Harry Potter. Lego, films, kleding en speelfiguren alles moet Harry potter zijn 😃. Deze adventskalender zou denk ik voor echt geweldig zijn. Elke dag een kadootje uitpakken van haar favoriete karakters maakt elke dag een feestje 🎊😍

  Beantwoorden
 2. Ik doe graag mee met deze winactie. Ik ben moeder van twee hoogsensitieve kinderen. Soms is het een uitdaging, om het voor iedereen zo fijn mogelijk te maken. Lego is altijd ontspannend, het voelen, je creativiteit kwijt kunnen.

  Beantwoorden
 3. Ik loot heel graag mee🤗 We (het meidenaandeel) zijn hier helemaal fan van Harry Potter en Lego….het mannelijke gezinsdeel vind vooral Lego geweldig dus kunnen we er allemaal van genieten ❤️

  Beantwoorden
 4. Ik doe mee voor onze kindjes, ze zijn dol op lego en harry potter.
  Aftellen naar kerst zullen ze dan ook fantastisch vinden, die zijn om half 6 al wakker om dat vakje te openen.🤣🤎

  Beantwoorden
 5. Heel erg leuk deze Harry Potter adventskalender, mijn buurkinderen vinden Harry Potter en de deurtjes van de adventskalender helemaal geweldig.

  Beantwoorden
  • Wat leuk. De kleine is denk ik nu wel op de leeftijd dat we gezellig leuk kunnen spelen met lego. Kijk ernaar uit of dit iets voor haar is . Doe supergraag mee

   Beantwoorden
 6. Wat een leuke winactie! Ik doe mee voor Daan (8), die is dol op Lego en weet ik ook steeds meer enthousiast te krijgen voor Harry Potter! (Dat vind ik zelf heel erg leuk.) Wat een leuke manier om af te tellen naar de kerstdagen!

  Beantwoorden
 7. Wauw wat een super leuke winactie, ik ben er zelf pas achter dat ik hooggevoeligheid ben en ik heb een dochtertje van 2 en ze houd heel erg van structuur ik zelf ook trouwens ik ben benieuwd hoe dat zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Ik heb er vorige week een boek over gehaald bij de bibliotheek.

  Beantwoorden
 8. Wat een ontzettend gave prijs im te winnen! Mijn zoon en dochter zijn dol op lego en op harry potter, dus dit zou een super verassing zijn! 🍀🍀🍀

  Beantwoorden
 9. Wat een gave winactie!
  Onze zoon is gek op Harry Potter en heeft ook al wat van de lego. Het bouwen geeft hem een rust moment. Dus ik waag graag een kansje!

  Beantwoorden
 10. Als echte Harry Potter fan zou mn zoontje deze LEGO Harry Potter adventskalender helemaal geweldig vinden! Harry potter staat al op zn verlanglijstje en deze adventskalender zou de feestdagen helemaal top maken! <3

  Beantwoorden
 11. Ojh, wat leuk! Ik doe heel graag mee voor mijn 3 zonen van 10,8 en 6. Echte lego-fans en de middelste ook een echte Harry Potter fan (en de mama ook 😉 ).

  Beantwoorden
 12. Superleuk om samen met mijn kleinkindjes af te tellen tot Kerstmis met deze leuke Adventskalender Zeker voor 1 van hen is structuur extra belangrijk. Zij is echt gebaat bij aftellen bij bijzondere gebeurtenissen

  Beantwoorden
 13. Stiekem zou ik hem voor mezelf willen winnen. Iedereen in t huis krijgt al een adventskalender behalve ik zelf haha. En ik houd enorm van Harry Potter!

  Beantwoorden
 14. Adventskalenders zijn hleuk, maar deze van Harry Potter is natuurlijk wel echt gaaf. Mijn zoon is ook fan van Harry Potter en houdt van LEGO, een gouden combi!

  Beantwoorden
 15. Wat leuk om door middel van een bloghop nieuwe blogs te leren kennen. Ik doe graag mee met de winactie en heb al een idee wie ik hier heel blij mee kan maken.

  Beantwoorden
 16. Leuke winactie, en leuk om op deze manier nieuwe blogs te ontdekken! Mijn zusje is groot fan van harry Potter, ik doe dus graag mee aan de actie om de kalender aan haar cadeau te doen

  Beantwoorden
 17. Harry Potter blijft hier magisch dus ik doe graag mee voor mijn oudste die stiekem best nog van lego houdt ookal is hij ‘al’ 13. Succes met de actie

  Beantwoorden
 18. Ik kende je toch niet, maar mijn interesse is wel meteen gewekt. Mijn dochter is namelijk hoogsensitief en ik vind het heel fijn om ervaringen van andere te lezen, dus ik ben heel blij dat ik je zo gevonden heb. Mijn dochter is groot Harry Potter fan, dus deze adventskalender vind ze vast heel leuk.

  Beantwoorden
 19. Kerst is iets waar wij altijd erg naar uitkijken, maar met niet te veel prikkels en afspraken. Het is al zo’n drukke periode. Elke avond een rust momentje om de adventskalender te openen vinden we heel fijn. Mijn zusje is nog steeds dol op Harry Potter dus ik zou haar graag verrassen met deze kalender zodat ze haar collectie uit kan breiden. In december is de Harry Potter marathon nog op tv dus het past helemaal binnen de sfeer thuis 😀.

  Beantwoorden
 20. Wat lijkt me dit leuk voor mijn dochter. Helemaal in de ban van Harry Potter. Wat leuk om te lezen dat het aftellen met een kalender zo ondersteunend kan zijn voor hoogsensitieve kinderen

  Beantwoorden
 21. Wow superleuk! Ik heb hier een mega harry potter fan thuis die al druk bezig is met sparen voor een steeds groter harry potter kasteel! Hoe leuk zou het zijn als deze adventkalender hem daarbij kan helpen!!

  Beantwoorden
 22. Super leuke prijs, wij zijn allemaal die hard Harry Potter fans en oefenen iedere dag met het maken van toverdrankjes en andere magische dingen. Wij doen dan ook graag mee met deze geweldige actie 🙂

  Beantwoorden
 23. Wat leuk deze bloghop weer. Ieder jaar is het weer heel leuk om mee te doen. Heel graag doe ik dit jaar mee, omdat ik hier een groot Harry Potter fan heb zitten, mijn kleinzoon.
  Hij zou erg blij zijn met deze Lego adventskalender van zijn idool.

  Beantwoorden
 24. Geweldig, Harry Potter en Lego in een. Wat wil je nog meer. Leuke combinatie waar we erg vrolijk van worden. Jazeker ook wij zijn gek op beide. En er komen natuurlijk ook vriendjes en vriendinnetjes spelen. Heel erg leuk speelgoed. Heel graag loten wij mee voor deze super mooie prijs.

  Beantwoorden
 25. Ik doe graag mee voor m’n zusje.
  Ook zij is gebaat bij structuur en regelmaat dus herken in die zin je verhaal. Ze heeft PDD-NOS. Ze is een grote fan van Harry Potter dus deze winnen voor haar zou ontzettend gaaf zijn.

  Beantwoorden
 26. Dat is een mooie Sinthopprijs. Mijn dochter is fan van Harry Potter, vindt het leuk om met Lego te bouwen/spelen en adventskalenders vindt ze ook helemaal leuk. Wie niet! Ik maak graag kans voor mijn dochter.

  Beantwoorden
 27. Geweldig! Harry Potter in combinatie met LEGO, beiden erg populair in ons huishouden 🙂 Ik doe heel graag mee zodat mijn jongens samen kunnen aftellen naar de gezelligste tijd van het jaar <3

  Beantwoorden
 28. Een hele goede combi, Lego en Harry Potter. En elke dag een leuke verrassing tot aan de kerst. Dit gaat zeker in de smaak vallen bij een van mijn jongens.

  Beantwoorden
 29. Wat leuk. Nog nooit van een bloghop gehoord. Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe Bloggers.

  Deze harry potter lego adventkalender zou ik graag voor mijn dochter (fan door haar grote nicht en tante) winnen. Ze zou er heel blij van worden.

  Beantwoorden
 30. Harry Potter en Lego, de 2 interesses die hier al jaren spelen bij de oudste zoon en deze mama. Ik doe heel graag mee, voor hem en stiekem ook voor mezelf.

  Beantwoorden
 31. Ik ben al druk met een Harry Potter surprise aan het bouwen voor mijn zoontje. Dit cadeautje past daar niet meer bij maar ook heel leuk om los te geven.

  Beantwoorden
 32. Het aftellen naar kerst is niet compleet zonder adventkalender… liefst zonder snoepgoed, aangezien ze de kinderen hier nogal van gaan stuiteren. En doordat regelmaat, duidelijkheid, etc. in deze tijd toch al ver te zoeken is, stuiteren ze al genoeg… Veel leuker dus, deze leuke Harry Potter kalender! Hopelijk schept dat ook meteen duidelijkheid voor de komende weken!

  Beantwoorden
 33. Wat ontzettend – ONTZETTEND – mega leuk!
  Deze adventkalender vindt mijn bonusdochter vast geweldig: ze is een echte “Potterhead”!

  Voor haar doe ik dus graag mee.

  Beantwoorden
 34. Oh wat een leuke winactie! Zeker als hsp en HP Fans!
  Dochter kan er niet over zwijgen. Dit zou zo een leuke verassing zijn! Ik doe dus graag mee met de winactie ❤️

  Beantwoorden
 35. Goedemorgen Inge, zo op het allerlaatste nippertje doe ik heel graag nog mee met deze geweldige winactie! Niet voor één van de kinderen of voor manlief, maar gewoon lekker voor mezelf. Ik ben gék op Harry Potter, dus ga keihard duimen.

  Fijn weekend <3

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial