HSP-vriendelijke ervaring op Camping Le Grand Dague

In de zomer van 2023 brachten we een deel van onze vakantie door op Camping Le Grand Dague in de Franse regio Dordogne. Wat we van deze camping vonden en hoe wij dat als HSP hebben ervaren lees je in dit blog.

Camping Le Grand Dague

Camping Le Grand Dague is onderdeel van Sandaya en is een vijf sterren camping in de Franse Dordogne. De camping zelf ligt in het plaatsje Atur dat tegen de hoofdstad van de Dordogne aan ligt. De hoofdstad is Perigueux.

De camping is vanaf twee aanrijdroutes bereikbaar. Een vanaf de snelweg waardoor je er redelijk snel bent, maar die weg is niet toegankelijk voor degene die een caravan trekken. Je gaat namelijk de berg op. Vanaf de andere kant is de camping wel goed bereikbaar voor de caravan.

Op de camping zijn verschillende huur accommodaties mogelijk. Het is ook mogelijk om met eigen kampeerspullen te komen, echter moet je er wel van houden dat het grootste gedeelte van de camping stacaravan is.

Verder is de camping voorzien van meerdere zwembaden, een restaurant, animatie, speeltuintjes, campingwinkel en een take away.

Opvallend was wel dat een groot deel van het personeel goed Engels spreekt.

Atur/Perigueux

Zelf zijn we niet in Atur geweest, alleen doorheen gereden. Wel zijn we een paar keer in Perigueux geweest. Voor de boodschappen, maar ook voor om het stadje te bezoeken. Vanaf Camping Le Grand Dague zit je binnen een kwartier in het centrum van Perigueux. Diverse grote supermarkten bevinden zich aan de rand van de stad, dichtbij de camping.

Programma kidsclub camping Le Grande Dague.

Dordogne

De Dordogne, een prachtige regio gelegen in het zuidwesten van Frankrijk. De streek dankt zijn naam aan de gelijknamige Dordogne-rivier. Wij hebben het vaak over de regio de Dordogne, maar de Fransen zelf noemen de regio de Périgord. Dit is een verwijzing naar het rijke historische erfgoed van deze provincie. Wat deze plek bijzonder maakt, zijn de prachtige landschappen, de vele middeleeuwse kastelen die uitkijken over het landschap, de pittoreske dorpjes.

De veelzijdige regio Dordogne kan worden opgedeeld in vier sub regio’s die elk hun eigen karakter en charme hebben.

Ook interessant: Camping Les Fontaines nabij het schitterende Meer van Annecy: een ervaring om te koesteren

Animatieteam op de camping

Op camping Le Grand Dague is ook een animatieteam aanwezig. Hoewel bij de boeking via Vacansoleil werd aangegeven dat er Nederlands sprekende animatie aanwezig was, was er een jonge dame die gebrekkig Nederlands sprak. Onze oudste is een keer kort bij de animatie geweest, maar had het er als snel gezien. Aanmelden voor het meedoen met het animatieteam ging via een te downloaden app. De kinderen gingen wel bijna iedere avond naar die minidisco die op een schappelijk tijdstip was.

De andere faciliteiten op de camping

Naast het verhuren van verschillende accommodaties en een animatieteam waren er nog meerdere faciliteiten op de camping. Omdat we zelf geen eigen kampeermiddelen hebben en dus afhankelijk zijn van wat we kunnen huren, maken we niet van alle faciliteiten gebruik. Wel hebben we gebruik gemaakt van de wasmachine op de camping en ik moet zeggen, die is heel fijn.

Zwembad

Camping Le Grand Dague heeft meerdere zwembaden waar groot en klein kunnen vertoeven. Nu waren wij er op het moment dat alleen regio midden nog vakantie had. Waardoor nog niet het hele park bezet was. Maar met regelmaat merkten we dat het zoeken was naar een plekje. Of dan had je een parasol verschoven omdat de vier stoelen naast je bezet werden gehouden maar we al uren niemand hadden gezien. En dan vervolgens mokken dat we de parasol hadden ingepikt.

Maar even terug naar het zwembad. Er waren twee diepere baden, twee baden voor de kleine gasten en een deel met glijbanen. De glijbaan met een grote band (zelf meenemen) was dan ook een hit. Zelf ben ik niet zo een liefhebben van zwembaden. De kinderen genoten met volle teugen. En daar gaat het om. Ook zag het er schoon uit.

Wild water baan op camping Le Grande Dague.
Wildwaterbaan bij het zwembad.

Campingwinkel

Eerlijk is eerlijk, de camping winkel vond ik zelf weinig voorstellen. Ze hadden wel wat producten om een simpele maaltijd in elkaar te zetten, maar dan hield het op. Je kan beter even 10 minuten rijden, dan heb je een Lidl (1 Rue des Pétunias, 24750 Trélissac, Frankrijk) of E.Leclerc (Rte de Limoges, 24750 Trélissac, Frankrijk).

Speelgelegenheden

Op diverse plekken op de camping zijn er speelgelegenheden. In het deel waar wij zaten zat dat helaas niet. De kinderen moesten dan vaak een stukje lopen. Wat overigens niet erg is. Aan het begin van de camping was een grotere speeltuin. Een “binnenspeeltuin” is er op het plein voor het zwembad. Een waar paradijs voor schreeuwende kinderen. De speelvoorzieningen die er zijn, zijn oké.

Het restaurant, de bar en take away

Van zowel de bar, de take away als het restaurant hebben we gebruik gemaakt. De bar bevindt zich ook op het plein bij het zwembad. Als het druk is sta je daar best lang te wachten voordat je wat kan bestellen. De meeste personeelsleden spreken Engels. Er is van alles te bestellen. Mijn man drinkt graag een biertje. Als je een lekker koud biertje wil, neem er dan een uit een flesje en niet van de tap. De tapbiertjes schijnen lauw te zijn.

De take away heeft een selectie van wat simpele maaltijden die prima smaken. Pizza, pasta en patat/friet met een snack.

Het restaurant was ook prima, maar vond het er vooral heel chaotisch. Speciaal voor de kinderen is er een kindermenu waar van alles bij hoort, maar ze vergeten de helft op te nemen. Daar moet je zelf op attent zijn. Je kan er zowel binnen als buiten eten. Wil je reserveren, doe het dan op tijd, want ze nemen beperkte reserveringen aan. Dit mocht het gaan regenen, dan willen ze de gasten naar binnen kunnen zetten.

Rondom de stacaravan genoeg plek om te spelen.

Vacansoleil op camping Le Grand Dague

Wij boekte de vakantie via Vacansoleil, maar de stacaravan is van Sandaya. We hebben de hele vakantie geen contact gehad met Vacansoleil, maar meestal wordt je door ze welkom geheten. Ze stonden er overigens wel met een tent, maar dat was voor de mensen die een blauwe tent van vacansoleil hadden gehuurd. Dat we via Sandaya een link kregen om nog de borg te betalen? Dat hadden ze niet gezegd, waardoor wij die als niet betrouwbare link hebben gezien. Bij de receptie moesten we ons mailadres opgeven, zodat we een mailtje zouden krijgen als de stacaravan gereed zou zijn. Alleen dat mailtje hebben we nooit gehad. Maar worden nog steeds met regelmaat voorzien van nieuwsbrieven.

Voordeel is wel dat je niet zelf de eindschoonmaak hoeft te doen.

Op het moment van schrijven van deze blog was nog niet bekend dat Vacansoleil in financieel zwaar weer zat.

Lees ook: Is Camping La Dune des Sables HSP-proof?

Vind ik de camping geschikt voor een HSP?

De camping HSP proof? Ja en nee.

Wij hadden op de grote camping een rustige plek, met veel ruimte voor de stacaravan, maar dat was niet overal. Doordat we aan de rand van de camping zaten hadden we ook uitzicht op de groenstrook. En hadden ondanks de familiecamping een rustig plekje.

Alles was goed aan te lopen. Hoewel we echt wel onze kuiten hebben kunnen trainen. Veel vind plaats bij het zwembad en om daar te komen vanaf onze plek moesten we de heuvel op.

Alles rondom het centrum van de camping zijn veel prikkels en daar moet je van houden. Het is dus echt afhankelijk van de plek waar je zit. Maar wij hebben het dus als positief ervaren.

Wat vonden we verder van de camping/omgeving

De Dordogne is een mooie streek en zou er zeker nog eens terug gaan. Alleen zou ik dan wel kiezen voor een andere camping. Veel leuke dorpjes en stadjes zitten toch meer zuidelijker in de Dordogne. Meer richting Sarlat. Wat er dus uiteindelijk in resulteerde dat we soms minimaal een uur in de auto zaten om iets te bezoeken. We brachten maar een week door op deze camping en er is echt veel leuks te zien en te doen. Dus oprecht zonde dat we weg moesten.

Ook de camping zelf is prima. We kwamen er wel drie gezinnen tegen die we kende. Wat overigens heel gezellig was. Ziet er schoon uit en is echt een camping gericht op gezinnen. Wat ik echt als heel positief heb ervaren is de hoeveelheid medewerkers die Engels spreken.

Net als vorig jaar hadden we ook in deze stacaravan de bleke kakkerlak zitten. Ik herkende ze gelijk toen ik ze zag lopen. Als je gaat kamperen dan weet je dat er insecten zijn. Inmiddels weet ik ook dat ze geen plaag kunnen worden, maar toch. Overigens zitten ze niet op alle delen van de camping. Hoorde van andere dat ze ze niet hadden.

Noot van de schrijfster: na de vakantie besefte ik dat ik amper foto’s had gemaakt op de camping.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial