De voordelen van online weekboodschappen doen voor een HSP

Al jaren doe ik de weekboodschappen online. Wat ooit begon als boodschappen bestellen, zodat als we terug kwamen van vakantie dat we niet nog naar de supermarkt hoefde. Naar nu bijna volledig online boodschappen doen in de supermarkt. Ik heb namelijk een hekel aan ‘shoppen’. Waarom ik de boodschappen online doe en welke voordelen dat heeft voor mij als HSP deel ik graag met je.

Waarom ik niet van shoppen hou

Boodschappen doen is nu eenmaal een onderdeel van het huishouden. Toch hou ik niet van shoppen. Vaak de verschillende temperaturen, het maken van keuzes, de drukte en daarmee ook de gigantische hoeveelheid prikkels die dat geeft zijn redenen waarom ik niet van shoppen hou. Toch ontkom ik er niet aan om naar fysieke winkels te gaan. Dan probeer ik altijd maar het beste er van te maken en doelgericht boodschappen doen.

Welke boodschappen doe ik online?

Voornamelijk de weekboodschappen doe ik online. Met regelmaat wordt er ook weleens kleding, schoenen of andere producten online besteld. Maar dan eigenlijk altijd de producten waarvan ik weet dat ze goed zijn als ik ze online koop. Want ja het terugsturen van producten is ook weer een dingetje. En kleding ben ik heel voorzichtig mee geworden. Voor mezelf ben ik wel snel geneigd online te shoppen, maar ik weet inmiddels welke stoffen ik wel kan verdragen. Voor de kinderen ga ik steeds vaker in de winkel shoppen.

Voordelen van de weekboodschappen online bestellen

Voor dit blog ga ik me richten op het online bestellen van de weekboodschappen. Want wat zijn dan werkelijk de voordelen hiervan voor hoogsensitieve mensen?

Vermindering van de overprikkeling

Door de drukte, het lawaai en de visuele prikkels in drukke supermarkten kunnen hoogsensitieve mensen sneller overprikkeld raken. Door online je boodschappen te doen heb je deze hoeveelheid zintuigelijke prikkels niet omdat je thuis winkelt. En dat is een veel rustigere winkelervaring, omdat je zelf de controle behoud over de omgeving. ook is deze omgeving comfortabel en vertrouwd.

Flexibiliteit van tijd

Online boodschappen kunnen worden gedaan op elk moment van de dag of nacht. hierdoor hebben hoogsensitieve mensen de vrijheid om te winkelen wanneer ze zich het meest op hun gemak voelen en de minste externe prikkels ervaren.

Schap van een supermarkt met producten die tot de weekboodschappen behoren.

Vermindering van sociale interactie

Voor sommige hoogsensitieve mensen kan het vermijden van sociale interacties in een drukke supermarkt een opluchting zijn. Online boodschappen doen beperkt de noodzaak van face-to-face interactie met andere klanten en het winkelpersoneel.

Stressvermindering

De stress die kan ontstaan ​​door overprikkeling in een fysieke winkelomgeving kan worden verminderd door online te winkelen.

Betere concentratie op behoeften

Hoogsensitieve mensen zijn vaak zeer bewust van hun behoeften en voorkeuren. Met online winkelen kunnen ze rustig de tijd nemen om producten te vergelijken, ingrediënten te controleren en specifieke items te vinden zonder de druk van andere klanten in de winkel.

Herhaalbestellingen

Het gemak van herhaalbestellingen bij online boodschappen doen betekent dat hoogsensitieve mensen vertrouwde producten gemakkelijk kunnen verkrijgen zonder de stress van het zoeken naar hen in de winkel.

Online boodschappen doen biedt hoogsensitieve mensen de mogelijkheid om hun boodschappenervaring aan te passen aan hun specifieke behoeften en gevoeligheden, wat kan resulteren in minder stress en meer comfort bij het doen van de weekboodschappen.

Bij welke supermarkten kan je online boodschappen doen?

Er zijn meerdere supermarkten waar je online boodschappen kan doen. Alleen doen ze dat nog niet in alle regio’s. Soms is het wel even kijken of er een supermarkt is die dat doet in jouw regio. Ook zijn er supermarkten die werken met een bezorgbundel. Waardoor je of een vast tijdsblok per week hebt en waarmee je de bezorgkosten kan reduceren.

Picnic

Bij Picnic bestel je via de app op je telefoon of tablet. Picnic rekent geen bezorgkosten en online bestellen kan vanaf € 35,00.

Jumbo

Bij Jumbo kan je online je boodschappen bestellen. Dan kan je ervoor kiezen om ze of zelf op te halen bij het pick up point of laten bezorgen. En via Cashback XL kan je zelfs nog een klein percentage terug krijgen per bestelling. De minimale bestelling voor een pick up point bestelling is € 25,00 en voor thuisbezorgen € 50,00. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het tijdstip en dag.

Een rij winkelwagentjes.

Albert Heijn (AH)

Ook de Albert Heijn bezorgt aan huis. Maar ook daar kan je kiezen voor een pick up point. Voor het online bestellen geldt een minimale besteding van € 50,–. De bezorgkosten zijn afhankelijk van de dag en het tijdstip. Voor de pick up point lijkt geen minimale besteding te zijn. De kosten voor een pick up point bestelling zijn tussen de € 1,00 en € 2,50.

Plus

De Plus werkt eveneens met ophalen in de supermarkt of thuisbezorging. Wat de kosten zijn is online lastig te vinden. Maar ze hanteren een minimale besteding van € 25,00

Hoogvliet

De Hoogvliet supermarkten hebben in sommige regio’s bezorgservice, maar wel altijd een pick up point. Voor het ophalen geldt een minimale besteding van € 25,00 en voor bezorging een minimale besteding van € 50,00.

Coop

De Coop biedt thuisbezorgen aan vanaf €40,00. Ze bezorgen gratis vanaf €70,00. Ook kan je de bestelling bij de Coop in de winkel ophalen.

Ook een online supermarkt is Flink. Om hier te bestellen heb je of een app nodig, maar kan ook via de website. Heel veel informatie is er online niet te vinden.

Spar

Online je weekboodschappen bij je eigen SPAR winkel bestellen of bijvoorbeeld bij een SPAR winkel in de buurt van je werk. Je kunt de bestelde boodschappen laten bezorgen of zelf ophalen in de winkel. Er is geen minimum bestelbedrag en vanaf € 50,00 gratis bezorging.

Deen

Bij DEEN is het mogelijk om een deel van het vertrouwde assortiment uit de schappen ook online te bestellen. Hierbij geldt een minimaal bestelbedrag van € 40,00 voor gratis thuisbezorgen en een minimaal bestelbedrag van € 20,00 voor afhalen in een van de DEEN winkels. Momenteel is bezorging mogelijk in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal, Lelystad, Almere en Amstelveen. Op de site van DEEN kun je direct controleren of ze bij jou bezorgen.

Crisp

Een online supermark en wellicht wat minder bekend is Crisp. Op de site van ze is weinig te vinden, maar wellicht vind je via de app die ze hebben meer informatie.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial