Mindful Dot-to-Dot, heerlijk om te ontprikkelen

Als blogger en hoogsensitief persoon probeer ik altijd op zoek te gaan naar inspiratie voor jou om te ontprikkelen. In samenwerking met uitgeverij Deltas mag ik de mindful Dot-to-Dot voor jullie uitproberen. Waarom ik deze uitkoos, wat het nut ervan is en wat ik er van vind, mag ik jullie in deze blog allemaal delen. Veel leesplezier.

Een fijne manier van ontspannen

Dot-to-Dot is een geweldige manier van ontspanning om verschillende redenen. Ten eerste vereist het concentratie, wat kan helpen om je gedachten te vertragen en je aandacht te richten op het verbinden van de punten. Het is een eenvoudige activiteit die je in een relaxte flow kan brengen, waardoor je je even kunt losmaken van andere gedachten en stress.

Geeft voldoening

Daarnaast is het voldoening gevend! Terwijl je de punten verbindt, zie je langzaam een afbeelding ontstaan. Deze geleidelijke onthulling van het eindresultaat kan een geluksmomentje zijn. Bovendien is het een activiteit die weinig druk met zich meebrengt; er is geen goed of fout, het gaat puur om het proces.

Een nog te maken bladzijde van mindful Dot-to-Dot.

Creatief bezig zijn

Het is ook een creatieve bezigheid, zelfs al volg je een bestaande reeks punten. Soms kunnen mensen na het voltooien van de dot-to-dot-afbeelding zelfs hun eigen details of toevoegingen bedenken, waardoor er ruimte is voor eigen interpretatie.

Lees ook: HSP zelfzorg tip uitgelicht: Puzzelen ter ontspanning

Het zit hem in de eenvoud

Kortom, dot-to-dot is een fijne manier om te ontspannen omdat het eenvoudig is, je concentratie vereist, voldoening geeft en ruimte biedt voor creativiteit.

Waarom ik koos voor mindful Dot-to-Dot

Als mama van drie ben ik soms aan het rennen van hot naar her. Ook tijdens mijn werk is het soms best hectisch. Het dan even pauze nemen is zo belangrijk. We zijn soms te snel afgeleid en daarom grijpen we in pauzes vaak naar de telefoon. Ik vind dot-to-dot een fijne korte break om te doen. En wilde deze van uitgeverij Deltas weleens proberen.

Een roos gemaakt met dot-to-dot.

Wat vind ik ervan?

Ik vind Dot-to-Dot een heerlijke manier van ontspannen. Een klein project om even de focus te verleggen. Een rustmoment voor jezelf te creëren. Door de ringband zit niet in de weg en daardoor ligt de pagina plat. De dot-to-dot tekeningen zijn niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. De nummering gaat de 100 voorbij. Deze gaat mee in mijn werktas om tijdens het werk even een korte pauze te hebben.

Ideaal voor de feestdagen

Mindful dot-to-dot is echt een aanrader om te vragen voor de feestdagen. Gun jezelf een ruime zeventigtal pauzemomentjes. En heb je de punten aan elkaar verbonden? Dan kan je ze daarna als kleurplaat gebruiken en ze inkleuren. Zo heeft iedere plaat minimaal twee pauzemomenten voor jou.

Lees tip: Laat het los, inspiratiekaarten

Algemene informatie

Titel: Mindful Dot-To-Dot

Aantal bladzijde: 78

Uitgeverij: Deltas

ISBN: 978-90-447-6551-9

Te koop bij: de lokale boekhandel of online

Prijs: € 15,95

Please follow and like us:

1 gedachte over “Mindful Dot-to-Dot, heerlijk om te ontprikkelen”

  1. Wat een leuk boekje. Goeie tip voor de feestdagen.
    Deltas heeft heel veel mooie uitgaves op gebied van zingeving.
    Het punten verbinden werkt zo verhelderend; eerst tast je helemaal in het duister over wat het grote plaatje moet worden, maar door stap voor stap de punten te verbinden, maak je er een geheel van.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial