Buitenhotel De Vreemde Vogel, onze persoonlijke ervaring

In 2022 kreeg ik van de kinderen een nachtje weg met het hele gezin cadeau voor moederdag. Het duurde even voordat we een datum plande. Hoewel we druk zochten naar een gezinskamer in een hotel, schoot me ineens De Vreemde Vogel in Vlaardingen te binnen. Een buitenhotel, met bijzondere slaapaccomodaties. Hoe we onze overnachting op deze bijzondere plek hebben ervaren, deel ik graag met je.

Buitenhotel De Vreemde Vogel

De Vreemde Vogel in Vlaardingen is een knus en kleinschalig buitenhotel. Het ligt te midden van een groene omgeving en het is er heerlijk rustig. Je vindt het tussen Rotterdam, Delft en de Westlandse kust.

In 10 bijzondere buitenkamers kun je het hele jaar door genieten. Maak het jezelf behaaglijk in combinatie met de sfeervolle inrichting. De kamers van het buitenhotel zijn voorzien van privé-sanitair. In de prijs zit een uitgebreid streekontbijt en bij aankomst zijn de bedden opgemaakt. De Vreemde Vogel is een heel kindvriendelijke plek.

Inchecken kan vanaf 15.00 uur, en uitchecken is gepland om 11.00 uur. Of je kunt ervoor kiezen om je verblijf te verlengen met een “luie dag” en uit te checken om 13.00 uur.

Lees ook: Zuid Holland: dagjes uit voor een HSP

Vlaardingen in de rook van Rotterdam

Vlaardingen is een levendige stad en gemeente aan de Nieuwe Maas. Het valt onder de regio Rijnmond in de provincie Zuid-Holland. Vlaardingen maakt deel uit van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Vlaardingen heeft vooral bekendheid gekregen als een historische haringstad. De tijden van de haringvisserij, ansjovisvangst en kabeljauwvangst behoren tot het verleden. Toch blijft de rijke maritieme geschiedenis van de stad goed zichtbaar, met name rond de Oude Haven en de Koningin Wilhelminahaven.

Wat is er te doen bij De Vreemde Vogel?

Op het terrein van De Vreemde Vogel is er genoeg te doen om je een dagje te vermaken.

Tuincafé

Het jaar rond is op zaterdag en zondag het tuincafé geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. In de schoolvakanties van de regio midden (Nederland) zijn ze iedere dag geopend. In de zomervakantie zijn ze iedere dag open tot 20:00 uur en kan je er ook dineren.

Kombuizerd

Voor de slaapgasten is de kombuizerd een plek waar een kampvuurtje gemaakt kan worden en een drankje gedaan kan worden.

Roeibootjes

De Vreemde Vogel heeft twee roeibootjes tot hun beschikking, die tegen een borg van € 5,00 gratis te gebruiken zijn.

Escaperoom

Een escaperoom die niet op slot gaat en waar het niet gaat om te ontsnappen, maar om de nog laatst levende vogelsoort DiDaDoDo te redden. Aan de hand van puzzels en opdrachten kun je de laatste Dodo vinden. De escaperoom is geschikt voor gezinnen met kinderen in de basisschool-leeftijd (tot +/-12 jaar). Per twee kinderen minimaal een volwassene.

Speurtocht

Op het terrein van De Vreemde Vogel zijn in de bomen diverse vreemde vogels verstopt. Bij de bar kan je vragen om een plattegrond van de gratis speurtocht.

Dieren

Op een afgebakend deel van het terrein van De Vreemde Vogel lopen ook schapen, geiten en kippen. Als kinderen het leuk vinden om ze te voeren, geef het dan aan bij de receptie. Dan houden ze er rekening mee. De dieren worden meestal rond 17:30 uur gevoerd.

Ook interessant: Zeehonden spotten in Zuid Holland

Leuk om te doen in de omgeving met kinderen

In de regio, waar De Vreemde Vogel zit, is veel leuks te doen. Enkele voorbeelden zal ik hieronder met je delen:

Activiteiten voor volwassenen

De Vreemde Vogel heeft niet alleen kamers voor gezinnen ook voor stellen, vriendinnen, vrienden etc. Daarom ook een paar leuke activiteiten voor volwassenen.

Leuke kindvriendelijke restaurants

Alleen in de zomervakantie van de regio Midden (Nederland) is het mogelijk om van de avondkaart te eten bij De Vreemde Vogel. Het grootste deel van het jaar moet je uitwijken naar andere restaurants. Voor volwassenen zijn er tal van leuke restaurants te vinden in Vlaardingen en omgeving. Maar welke restaurants zijn naast de snackbar en fastfoodrestaurants leuk voor kinderen? Dit zijn:

De Vuurvogel

Wij hadden de accommodatie De Vuurvogel. Wij kozen voor deze accommodatie omdat we met zijn vijven zijn. De Vuurvogels is voor acht personen. Je slaapt in een tweepersoonsbedstee. Dat betekende voor ons dat de kinderen ieder een eigen bedstee hadden. Dat vonden ze wel wat.

Op het aanrecht staat een platen speler en er liggen LP’s. Wat heerlijk knus is het om zo’n LP op te zetten. Ook had de vuurvogel naast een CV ook een houtkachel. De woonkamer is voorzien van een driezitsbank en een tafel voor acht personen. Ook is er eigen sanitair aanwezig. Het geheel van de ‘kamer’ zorgt voor een heerlijk knus gevoel.

Bij aankomst krijg je een droomkoffer mee, waarin diverse activiteiten zitten die je binnen kunt doen. Zo zitten er magazines in, kleurplaten, potloodjes, vouwblaadjes. Genoeg vertier. In de woonkamer staat ook nog een boekenmand met verschillende soorten boeken. Ook met slecht weer hoef je je niet te vervelen.

Onze ervaring

Wij kwamen bij De Vreemde Vogel in Vlaardingen voor een nachtje. Ik had het ooit een keer gezien in het programma Bed & Breakfast van de NPO. Vanaf dat moment dacht ik wel, he wat een toffe locatie, maar wel echt dichtbij. Onlangs waren we op de locatie voor een bruiloft. En vlak daarna hebben we besloten daar zelf een nachtje naartoe te gaan. En wat maakt het uit dat je twintig minuten rijden van huis zit. Het was eigenlijk gewoon super fijn om niet zo ver te hoeven rijden.

We zaten er precies in een periode dat er heel veel regen is gevallen in Nederland. Het terrein om onze vuurvogel die we hadden gehuurd was een drassig geheel. Ook kregen we daar nog de nodige regen. Hierdoor hebben we op het terrein zelf weinig gedaan.

Vuurtje stoken

We bestelde bij de boeking ontbijt op bed en een vuurpakket voor de kinderen om marshmallows te roosteren en popcorn te bakken. Stond ik daar op zaterdagavond in de regen met mijn goede gedrag vuurtje te stoken. Ik kreeg natuurlijk wel voor deze actie bonuspunten van mijn kinderen ;-).

Omdat we in de vuurvogel zaten stond er binnen ook een houtkachel. Die hebben we uiteindelijk niet aangestoken. De vuurvogels zelf was een fijne kamer die voor 8 personen is, maar wij zaten er met vijf. Ruim zat. De bedstede waar vier keer een tweepersoonsbed in zat vonden de kinderen geweldig. De bedden zijn breed zat, voor de lange mens iets wat aan de korte kant.

Uit eten en ontbijt

Wij zijn uit eten geweest bij Jofel aan de plas in Vlaardingen. Door het regen zijn we er uiteindelijk met de auto naartoe gegaan, maar als het droog is, is het maar een klein kwartiertje lopen. Een goede tip die ik van mijn oude buurvrouw kreeg.

Het ontbijt werd in een picknick mand bezorgt aan de kamer. Dit zou rond de klok van negen worden bezorgd, maar helaas was er iets mis gegaan, waardoor we om half tien hebben gebeld waar het bleef. Maar het was prima verzorgt ontbijt.

Fijne locatie

Het was jammer dat we door de regen en het drassige terrein wat minder konden ondernemen op het terrein zelf. Ondanks dat we daar wel rekening mee hadden gehouden, zagen de kinderen (en wij zelf ook niet) zo zitten om ons helemaal verrot te laten regenen. Maar we hebben zo genoten bij De Vreemde Vogel dat ik wel nog een keer terug zou gaan, maar dan in het voorjaar. Het is een fijne en rustige locatie. Prima te vertoeven voor hoogsensitieve en niet hoogsensitieve mensen.

Dus zoek je nog eens een unieke locatie om te overnachten, denk dan eens aan De Vreemde Vogel.

Niet alleen om te overnachten

De Vreemde Vogel is niet alleen een plek waar je kan overnachten. Ook is het een geweldige locatie om te trouwen of een ander feestje te geven. Het is dus zeker de moeite waard om met ze in gesprek te gaan voor jou/jullie feestje.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

foto’s zijn eigendom van Inge Beleeft

Please follow and like us:

3 gedachten over “Buitenhotel De Vreemde Vogel, onze persoonlijke ervaring”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial