Zuid Holland: dagjes uit voor een HSP

Ieder gezin heeft weleens de uitdaging om een leuk uitje te vinden in de regio waar ze op vakantie zijn of waar ze wonen. Hoewel we het leuk vinden om thuis te ontspannen, vinden we het ook heerlijk om op pad te gaan. Wat voor ons belangrijk is, is dat we niet over de mensen willen lopen. Daarom zoeken we onze uitjes wel uit. Zodat het voor ons prikkelgevoelige mensen ook leuk is. Ook in de provincie Zuid Holland vind je dagjes uit voor een HSP die ook nog eens betaalbaar zijn en die deel ik graag met je.

Plukkerij Framblij

Ben je in de zomermaanden in de buurt van het Westland, dan is Plukkerij Framblij in Monster. Deze activiteit is een echte zomeractiviteit. Je kan vanaf mei/juni namelijk zelf je frambozen plukken. Onwijs leuk om te doen, maar frambozen en de planten zijn ook heel kwetsbaar. Daarom moet dit ook echt met alle voorzichtigheid gebeuren. Ik vind het altijd er leuk om de kinderen te laten zien waar groente en fruit vandaan komt. Dat het niet zo in de winkel ligt. Naast het fruit plukken kan je je hier ook prima vermaken. Even knuffelen met de dieren of spelen in het speeltuintje. De toegang is gratis. Ga je het fruit plukken, dan betaal voor het geplukte fruit, wat je overigens na betaling ook zo kan opeten. Het is namelijk onbespoten fruit. Houd facebook in de gaten voor de actuele informatie.

Ook leuk om te lezen: Buitenhotel De Vreemde Vogel, leuk voor jong en oud

Avonturia de Vogelkelder

Avonturia de Vogelkelder in Den Haag is een aanrader als het weer het niet toe laat om buiten wat leuks te gaan doen. Het is een grote dierenwinkel, maar voor kinderen een ware belevenis. Zo kan je een spannende speurtocht doen, waarbij je onder andere op zoek gaat naar gekleurde steentjes bij de opgraving. Ook zie je onderweg stokstaartjes en vossen. Maar buiten deze speurtocht om is er ook van alles te zien. Van uilen tot papegaaien en parkietjes, van slangen tot hagedissen (of zoals Beertje ze noemt kleine dino’s), maar ook cavia’s, konijnen, muisjes en vissen. Je kan je hier zeker een paar uurtjes vermaken. Onze kindjes raakte niet uitgekeken.

Natuurspeeltuin Avonturis

Natuurspeeltuin Avonturis – MAASSLUIS is een natuurspeeltuin die ikzelf ook echt geweldig vind. De kinderen vermaakte zich er prima en raakte niet uitgespeeld en dan hebben we nog niet eens de hele speeltuin gehad. Lekker dammetjes bouwen, springen, schommelen, kasteeltjes bouwen in het zand. Maar wat ook geweldig is, deze natuurspeeltuin ligt aan de Nieuwe Waterweg. De route vanaf de Noordzee naar de haven van Rotterdam. Vele boten varen er voorbij. Van de kleine bootjes tot de grote jongens. De kinderen vervelen zich er in ieder geval niet daar. Toegang is gratis. Neem wel je eigen versnaperingen mee, want er is geen horecagelegenheid. Het toilet is een dixie.

Boerderij ‘t Geertje

Boerderij ‘t Geertje in Zoerterwoude is misschien wel het meest bekende dagje uit van Zuid Holland. Op mooie dagen kan het hier erg druk zijn, maar ook dan is het zeker de moeite waard om hier naartoe te gaan. Zeker in de periode dat de jonge geitjes worden geboren. Hoe heerlijk is het om met de kleine geitjes te knuffelen of tegen een vergoeding een flesje te geven. Onze kinderen genoten oprecht van de boerderij. De geitjes, de koeien, varkentjes, kippetjes. Ze hadden ogen te kort. Omdat de toegang gratis is, wordt er gevraagd geen eigen consumpties te nuttigen. Wij aten er overheerlijk ijs gemaakt van geitenmelk. Ook hier kan je zeker een ochtendje of middagje heerlijk vertoeven met de kinderen.

Ook leuk: Zeehonden spotten in Zuid Holland

Boerderij Hoeve Bouwlust

Misschien houden jullie wel van kamperen bij de boer. Boerderij Hoeve Bouwlust in Maasland is naast een camping (er is ook een chalet), maar kan je ook terecht voor een dagje uit in Zuid Holland als boerenhulp. Een onwijs leuke ervaring voor de kinderen. Zelfs onze dochter die echt bang is voor dieren durfde stapje voor stapje zelf een koe te aaien. Koeien voeren en de stal aanvegen, kippen verzorgen, schapen tellen. En ook nog een boerenknecht diploma krijgen. Ook is de boerderij beschikbaar voor kinderfeestjes en teamuitjes. Echt een aanrader, onze kinderen willen er nog een keer naartoe, want het is er echt heel leuk mama!

Inge tussen de Aloë Vera.

Dr. Green

Voor een klein dagje uit in Zuid Holland kan je ook terecht bij DR. GREEN in Naaldwijk. Bij deze kweker kan je naast een interactieve rondleiding ook zelf slijm maken met kinderen. Ook voor volwassenen hebben ze leuke uitjes/workshops.

Voor meer inspiratie in de provincie Zuid Holland kijk dan eens op Genieten in Zuid Holland.

Lees ook: Zeeland: dagjes uit voor een HSP

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial