Muziek geeft een HSP positieve energie

Het zijn net mensen, een HSP. Want vraag je naar hun muzieksmaak, dan krijg je namelijk ook een mooie diversiteit van muziekgenres. De een gaat beter op techno, de ander op klassieke muziek. Daarin zijn we echt niet anders dan andere mensen. Muziek kan een HSP wel diep roeren en positieve prikkels geven. Wat muziek nog meer met een HSP kan doen? Lees dan verder.

Positieve energie

Positieve energie willen we allemaal toch? Muziek kan je die positieve energie geven als je voor jou de juiste muziek hebt gevonden. Muziek die dus echt bij je past. Want die muziek zorgt ervoor dat jij je goed voelt als je er naar luistert.

Muziek werkt ook ontprikkelend voor een HSP

Hoogsensitieve personen verwerken de prikkels diepgaander. Wat er dus op neer komt dat je als HSP veel meer te verwerken hebt dan een niet HSP. Daarom is het voor hoogsensitieve mensen belangrijk om op tijd rust te pakken. Anders stapelen de prikkels zich zo op dat je ze niet meer goed kan verwerken. Dit noemen ze dan overprikkeling. Beter is natuurlijk voorkomen dan genezen, maar als je dan overprikkeld bent is het belangrijk rust te pakken. Ga even zitten of dansen in de kamer met je favoriete muziek.

Muziek geeft een HSP positieve energie

Muziek als zelfzorg

Muziek werkt ontprikkelend, maar is eigenlijk een van de makkelijkste manieren van zelfzorg. Zet je koptelefoon op en zet je favoriete muziek op. En het kan ieder moment van de dag. Tijdens het koken, het ontbijt of een andere maaltijd, gewoon tijdens het drinken van een kopje thee. Maar ook tijdens het huishouden. En met die koptelefoon op met je favoriete muziek, is ineens die afzuigkap of stofzuiger minder heftig qua geluid.

Andere muziek opties voor HSP

Maar naast muziek kan je ook voor geluidsfrequenties kiezen. Je kan dan twee verschillende toonfrequenties afzonderlijk laten afspelen. Het bijzondere is dan dat je brein denkt dat het maar een soort beat hoort. Dit noemen ze binaural beats. Vergelijk het maar met illusies die Esher maakt, maar dan met geluid. Deze zogenoemde binaural beats worden gebruikt om te ontspannen, te mediteren of te focussen. Momenteel wordt er nog veel onderzoek gedaan wat deze beats met ons brein doen. Wil je eens ervaren wat binaural beats is? Zoek dan eens op Spotify naar Buddha Code.

Mijn eigen ervaring als HSP met muziek

Een van de eerste dingen die ik doe als ik in de ochtend beneden kom is de radio aanzetten. De radio staat bij ons bijna de hele dag aan. Als ik aan het schoonmaken ben kies ik voor mijn favoriete muziek op spotify. Dit geeft mij energie om dit vervelende klusje te klaren. Maar ook als ik aan het koken ben luister ik graag naar muziek. Die afzuigkap is echt verschrikkelijk. Soms zitten emoties te hoog om ze echt te laten lopen. Dan zoek ik muziek die me helpt om de tranen te laten lopen. Dat lucht echt zo op. Voor mij is muziek dus echt veel meer dan een liedje. Het maakt emoties los, maar geeft dus ook energie. Muziek tijdens een meditatie vind ik ook fijn werken.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

foto’s zijn van pixabay.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial