Zeeland: dagjes uit voor een HSP

Ook hoogsensitieve gezinnen gaan op pad. Voor dagjes uit in Zeeland mocht ik gebruik maken van de kennis van de van origine uit Zeeland afkomstige Conchita. Ook al woont ze alweer 15 jaar in Friesland, ze gaat nog vaak terug naar daar waar haar roots liggen. Zeeuws Vlaanderen, een veelzijdig stukje Nederland waar van alles te beleven is. Natuurlijk het meest bekend om zijn mooie en schoonste stranden en gezellige dorpjes, maar ook met kinderen valt er veel te beleven. Nu ze zelf mama is van twee prachtige jongens vindt ze het leuk de plekken en uitjes te herontdekken waar ze vroeger als kind zijnde ook veel plezier heb gehad.

Groede Podium te Groede

Vroeger stond Groede Podium beter bekend in Zeeland als dagje uit naar het hertenkamp. Tegenwoordig vernieuwd naar een speel- en infopark geschikt voor jong en oud. Ontdek de historische bunkers, klimmen en klauteren in de speeltuinen of ga kijken bij de herten, pony’s, koeien en schapen. Er is een brasserie en klein winkeltje wat gerund wordt door mensen met een beperking. De toegang is gratis.

Paardenmelkerij Oostburg

Paardenmelkerij Oostburg Hier heb ik heel wat uurtjes doorgebracht, paarden verzorgen, stage lopen en uiteindelijk ook een leuke bijbaan. Inmiddels is de paardenmelkerij van de familie Nortier een bruisende plek qua activiteiten en uitgebreid met een gezellige camping. Van Mei t/m september elke woensdag geopend voor rondleidingen en leuke activiteiten. Tevens zijn er jaarlijks in augustus de trekpaarden feesten met diverse demonstraties waarin de Trekpaarden de hoofdrol spelen. Entree is €7,50 inclusief consumptie, kinderen tot 3 jaar zijn gratis.

Lees ook: Noord Brabant dagjes uit voor een HSP

Het Krekeltje Eede

Bij het krekeltje kun je binnen- en buitenspelen, pannenkoeken eten of juist wat chiquer uit eten. Maar ook lekker ronddwalen in het doolhof van 8.000m2. Er kan van alles in familiepark het krekeltje. Tevens is er een kinderboerderij en het doolhof is makkelijk begaanbaar voor onder andere buggys en rolstoelen. Entree € 2,– per kind, voor het doolhof betaal je € 7,– en zit er 1 consumptie bij in.

Speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet

Een gezellige chaos waar alles kan en alles mag, zo herinner ik mij Speelboerderij Pierewiet. Maar een heerlijk dagje uit in Zeeland. Knutselen, techniek leren op zolder, skelteren, broodjes bakken, dieren knuffelen, binnen en buiten spelen en daarna even bijkomen met een patatje en wat te drinken. Entree € 5,50 per kind, € 3,50 voor het knutselpakket op de techniekzolder en de begeleiding is gratis. Ook zijn honden toegestaan, mits aangelijnd.

Portaal van Vlaanderen in Terneuzen

Unieke ervaring en zo dicht bij de schepen, dat is deze rondvaart over het kanaal van Gent naar Terneuzen of een rondleiding door het sluizencomplex via het Portaal van Vlaanderen. Geniet van het uitzicht in de radartoren of neem een kijkje in de stuurhut. Prijzen zijn vanaf € 8,00 per kind en € 12,00 per volwassene, vooraf reserveren is wenselijk i.v.m. beperkt aantal plaatsen.

Wat ook heel leuk is in de provincie Zeeland

Wil je nou eens een bezoekje brengen aan ‘de overkant’, dus Walcheren of Zuid Beveland.. Neem dan bijvoorbeeld het fiets- voet veerpontje tussen Breskens en Vlissingen en bezoek nog mijn onderstaande tips.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial