Noord Brabant dagjes uit voor een HSP

Voor iedere provincie zijn eigen blog met dagjes uit voor een HSP. Godelieve gaat graag met haar zoon op pad en deelde haar dagjes uit voor Noord Brabant. En deze uitjes zijn ook nog eens betaalbaar.

Buitenspeeltuin Vrouwenhof

Ben je op zoek naar een grote speeltuin als dagje uit in Noord Brabant? Dan is buitenspeeltuin Vrouwenhof – Roosendaal een aanrader. Deze speeltuin heeft allerlei glijbanen, klimtoestellen, draaimolens, zandbak met water en een kabelbaan. Voor de ouders is er een terras waar je lekker kunt zitten, maar in de speeltuin zelf zijn ook zitjes gecreëerd. Qua horeca is er van alles te krijgen en de prijzen zijn zeer schappelijk. De speeltuin is overzichtelijk en de entree is € 9,50 voor kinderen vanaf 1 jaar, begeleiders zijn € 2,00. Met mooi weer zijn ze regelmatig extra open, deze info staat op hun facebook pagina. Omdat de speeltuin in het centrum van Roosendaal ligt, is het hier wel betaald parkeren.

Buitenspeeltuin De Bosrust

Hoewel dit geen dagje uit is in Noord Brabant, ligt het wel net over de grens van Nederland tegen Brabant aan. Dit uitje is buitenspeeltuin De Bosrust– Essen (BE). Dit is echt de moeite waard. Het is een overzichtelijke speeltuin met toestellen voor jong en oud. Eventueel de mogelijkheid om tegen betaling te mini-golfen, een maisdoolhof of blote voeten doolhof te doen. Entree is gratis, consumptie op het terras is verplicht. Aanrader, want de lunchkaart is heerlijk. Parkeren is gratis overigens.

Het aardbeienterras

Zelf aardbeien plukken (vanaf half mei!) en natuurlijk opeten? Niets leuker en lekkerder dan dat. Het kan bij het aardbeienterras in Rijsbergen. Hoe leuk is het dat je na het plukken of knippen een heus aardbeien diploma volgt! De kosten waren in 2019 €2,- per geknipt doosje. Voor wat grotere kinderen en volwassenen is de ‘smokkeltocht’ erg leuk om te doen. Zelf heb ik dit nog niet gedaan, maar hoor er leuke verhalen over. Er is een gratis smokkelroute en een route die €1,- per deelnemer kost, hier zit een snoepzakje voor de kinderen bij. Deze laatste is leuk voor grotere groepen en/of speciale gelegenheden.

Ook leuk: Limburg: dagjes uit voor een HSP

Dierenrijk

een súperleuke dierentuin, interactief en kleinschalig, dat is de omschrijving voor Dierenrijk – Nuenen. Het voeren van de maki’s is geweldig, je staat er letterlijk tussenin en ze schromen niet om op je schouders te komen zitten. Elke dag is er een ‘toer de voer’ waarbij je langs verschillende dieren gaat en meer te weten komt over hun gewoontes en leefomstandigheden. Als je wilt, mag je ook zelf voeren, echt heel leuk! Halverwege is er een terrasje waar geluncht kan worden onder toeziend oog van de leeuwen. Qua verkoop is hier alleen een vette hap, in het hoofdgebouw bij de in- en uitgang zijn ook broodjes en gebak te koop. Er staan regelmatig aanbiedingen op vakantieveilingen voor dit dagje uit in Noord Brabant.

Zooparc Overloon

Van hetzelfde kaliber als Dierenrijk is Zooparc Overloon. Een kleinschalig, gezellig, overzichtelijk, mooi aangelegd en vriendelijk personeel. Ze hebben als ik me niet vergis ook een samenwerkingsverband met Dierenrijk. Je komt dichterbij de dieren dan in bijvoorbeeld Blijdorp, maar verwacht geen grote aquariums of hypermoderne structuren. Ook voor dit uitje zou ik vakantieveilingen checken voor je kaartjes koopt.

Splesj

Voor de wat oudere kinderen is Splesj in Hoeven erg leuk. Dit omdat ze minimaal 1 zwemdiploma moeten hebben. Het kan hier op mooie dagen énorm druk zijn, maar is zeker de moeite waard. Alles draait om waterpret, van grote en snelle glijbanen tot gewoon lekker zwemmen en spelen in de zandbak. Tegen betaling kan er gebruik gemaakt worden van de mini-golf. Online een kaartje kopen is goedkoper dan aan de kassa, parkeren kost €4,80.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial