Limburg: dagjes uit voor een HSP

Judith is woonachtig in de provincie Limburg een liefhebber van natuur én van anders dan anders. Natuurlijk kun je in onze mooie provincie ook naar Toverland, Gaia Zoo, mergelgrotten in Valkenburg, struinen in Maastricht en Roermond, en natuurlijk één van de prachtige musea bezoeken. Ik koos voor betaalbare uitjes die minder bekend zijn, maar wel heel bijzonder. Deze dagjes uit in Limburg blijven jou en je kinderen nog lang bij!

Blotevoetenpark in Brunssum

Dé wandelbeleving voor jong en oud! Trek je schoenen en sokken uit en beleef de natuur tot in je tenen! Het grootste blotevoetenpad van de Benelux in BloteVoetenPark Brunssum daagt uit, ontspant en laat je het bos met al jouw zintuigen ervaren! 100% natuurlijk én gezond.

  • Spannende hindernisbanen over de vijver
  • Vrolijke voetenspelletjes en speelcirkel
  • Weldadige modderbaden
  • Kneipp effect door warme en koude ondergronden
  • Spreukenlaan
  • Wensboom en liefdeslaantje
  • Keltisch labyrinth, triade, oneindige cirkel en onthaastingscirkel

Het blotevoetenpad (4 km) is geschikt voor iedereen die goed ter been is. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen de hele route al lopen. Neem het pad langs de hindernis als je deze liever niet neemt. Niks moet, ervaren mag! Een echt HSP proof dagje uit in Limburg.

Landgoed de Hamert in Arcen

Landgoed De Hamert in Arcen is een prachtig natuurgebied met verschillende soorten landschappen. Van bos en heide, tot stroomdalgraslanden en rivierduinen. Langs de oevers van de Maas grazen de Galloway runderen vrij rond en over de heide vind je grazende kudden schapen en geiten. In het natuurgebied lopen paaltjes-wandelroutes met lengtes tussen de 2 km en 8 km. Deze routes kun je ook met elkaar verbinden voor een eigen plan. Speciaal voor kinderen is er de belevingsroute Het Boeiendste Bos. Deze is verkrijgbaar bij Jachthut Op de Hamer. Hier geniet je na afloop van de wandeling tevens van een heerlijke pannenkoek en wat te drinken.

Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert

In het Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert kun je beleven hoe de mensen rond 1900 werkten, woonden, leefden en speelden. De nadruk ligt daarbij op het wonen en werken van de mensen in de Peel. Alle gebouwen van het museum zijn afkomstig uit de omgeving. Ze zijn door vrijwilligers met de hand afgebroken en daarna weer steen voor steen opgebouwd. De woensdagen zijn ‘kinderdoedagen’, waarop de kinderen begeleid met de ambachten kennismaken. Een heel leuke middag voor ouders, opa’s en oma’s met (klein)kinderen. Vrijdag is ‘alles in bedrijfdag’. Een dag waarop echt gewerkt wordt. Er wordt gedemonstreerd en de vrijwilligers vertellen over de liefde voor het vak. Tevens is er een gids aanwezig om je rond te leiden. Een echt levend museum waar het om 15.00 uur gezamenlijk met de bezoekers koffietijd is. Het bakhuis is dan vol in bedrijf, want er wordt gebakken voor het weekend. Het museum is geopend op dinsdag-, woensdag-, vrijdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus is het museum ook op donderdagmiddag geopend. En hier kun je gebruik maken van de museumkaart.

Aardbeienland in Horst

In sprookjesthemapark Aardbeienland in Horst leer je niet alleen alles over aardbeien, je kunt er ook heerlijk spelen, speuren en natuurlijk smikkelen. Het is een park vol hoekjes en gangetjes waar je in kunt kruipen. Ren over het land, hoor van de kabouters hoe je voor een aardbeienplant moet zorgen, maak samen met je ouders of je vriendjes een puzzeltocht en klim op de tractor. Kom genieten van de sprookjesachtige sfeer! Enne, niet bang zijn voor het monster, hij zit op het eiland opgesloten en wordt bewaakt door de aardbeienelfjes. Met een heerlijk terras én een fijne winkel.

Lees ook: Groningen: dagjes uit voor een HSP

Raspberry Maxx in Meijel

Nog niet genoeg van de ‘berries’? Reis dan door naar Meijel en bezoek Raspberry Maxx. Maak een wandeling over de kwekerij d.m.v. een audiotoer met uitleg over het bedrijf en de werkwijze. Voor de kinderen is er een fotospeurtocht. Na een wandeling kun je op het frambozenterras genieten van allerlei lekkers met frambozen zoals verschillende soorten frambozengebak, frambozenijs, toetjes maar ook lunchen is mogelijk. Of geniet van een geheel verzorgde picknick tussen de frambozenstruiken. En natuurlijk blijft er iets aan je handen plakken in de frambozenwinkel.

Lees ook: Landal Hoog Vaals, een weekje weg in de herfstvakantie

Valdeludo in Echt

Ouderwets ravotten in de natuur, ook dat is mogelijk als dagje uit in Limburg. Dat kan bij Valdeludo! Dé plek waar gewoon buiten spelen, buitengewoon spelen wordt. Met een gratis healthy-lemonade bar! Valdeludo is een uit de hand gelopen speeltuin met verschillende attracties voor groot en klein. De speeltoestellen, zoals de klimberg, huttenbouwbos en speelrivier, zijn toegankelijk voor iedereen. De grotere attracties, zoals outdoor lasergame, kinderkartbaan, tubingbaan, hoogteparcours en bungeetrampoline, worden begeleid door de medewerkers. Kom snel naar Timber Town (waar je zelf van alles kunt bouwen), Adventure Land (met hoogteparcours), Laser Town, Bungee Beach én Race Land (mini karts)!

Ezelwandelingen in ‘t Niet (Maasbree)

Een verrassend wandeluitstapje in Limburg is een wandeling door de natuur met een metg-ezel. De ezel draagt de kinderen en/of de bagage. Hij fungeert als ‘t ware als “rugzak op 4 benen.” Kinderen kunnen tijdens de wandeling af en toe uitrusten op de rug van de ezel, waardoor ze een vele langere wandeltocht kunnen volhouden dan zonder ezel. Onze omgeving is uitermate geschikt voor mooie afwisselende tochten met leuke plekjes om uitgebreid te picknicken. In ‘t Niet is een minicamping, dus je kunt je verblijf combineren met een overnachting in eigen kampeermiddel of in een bijzondere trekkershut.

Miljoenenlijn (ouderwetse treinrit) in Simpelveld

Stap in, voor een onvergetelijke rit met de stoom- of dieseltrein langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland! De miljoenenlijn in Simpelveld laat je meevoeren door het betoverende landschap, de bijzondere evenementen en een nostalgische reis terug in de tijd. Koop een normaal ticket, of boek één van de bijzondere arrangementen, zoals een combinatie met het wetenschap en techniek Discoverycenter Continuüm. Of ga voor de Zwart-Express en kom meer te weten over het mijnbouwverleden. Met het Einde Dienst arrangement kun je meekijken na de laatste rit, hoe de stoomloc weer wordt schoongemaakt en klaargemaakt voor de volgende rijdag.

Veel plezier in het prachtige zuiden met jullie dagje uit in Limburg!

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial