Gelderland: dagjes uit voor een HSP

Voor de dagjes uit in Gelderland mocht ik gebruik maken van de kennis van Rianne. Ze is moeder van drie prachtige dochters. Er is in Gelderland genoeg te doen en te beleven. Wij kiezen graag uitjes die niet standaard en drukbezocht zijn. De natuur zoeken we graag op, en als het even kan kiezen wij voor betaalbare uitjes. De tips van Rianne lees je hieronder.

Stadspark Berg & Bos in Apeldoorn 

In het Stadspark Berg en Bos in Apeldoorn valt veel te zien en te doen. Grote vijver, uitkijktoren, speelweide met waterspeelplaats. Maar tijdens een wandeling kom je ook wilde zwijnen tegen. Diverse wandelroutes zijn er te volgen. Als je hiernaartoe gaat neem dan een lunch mee, want picknicken kan ook en is aan te raden. Als je kinderen hier eenmaal zijn willen ze niet snel meer weg.

De Spelerij & Uitvinderij in Dieren 

Buiten zijn er bij de spelerij & uitvinderij in Dieren diverse speeltoestellen en speelplekken waarbij de kinderen heerlijk kunnen spelen. Het leuke is dat het geen standaard speeltoestellen zijn. Zo kun je door een rioolbuis lopen en je eigen schaduw vangen. Er zijn ook speeltoestellen die pas werken als je je spierkracht inzet. Binnen in de Uitvinderij kun je creatief aan de slag. Denk aan figuurzagen, je eigen naamplaatje maken, verfspattekeningen maar ook proefjes met piepschuim bootjes. Omdat je gaat werken met machines wordt er regelmatig instructie gegeven. Daarna kun je vrij rondlopen en kiezen waar je zin in hebt. Parkeren is gratis, vanaf 4 jaar betaal je voor de entree €19,50. Hierdoor ook ideaal als dagje uit in Gelderland.

Heggies speelschuur in Emst 

Bij Heggies speelschuur in Ernst kun je voor € 6 kinderen tot 12 jaar binnen en buiten laten spelen. Ouders betalen geen entree en parkeren is gratis.

Kinderboerderij met speeltuin in Epe 

Lekker klimmen, klauteren, springen op de springkussens, skelteren op de skelterbaan, het kan allemaal bij speelparadijs en kinderboerderij de koperen ezel. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen. Tussendoor kun je nog een bezoekje brengen aan de dieren. Naast de vele ezels zijn er ook nog andere dieren te zien. Zoals konijnen, cavia’s, hangbuikzwijnen, kippen, schildpadden en nog veel meer. Voor de entree betaal je €2,-.

Speel- en doepark in Harderwijk  

In een nieuwbouwwijk van Harderwijk vind je het speel- en doepark in het Crescent Park. Je vindt hier een leuke speeltuin. Er is een leuke wandelroute van 4 kilometer waarbij je bij diverse plekjes kunt stoppen om te spelen. Denk aan een piratenschip, kabelbaan, speeltoren met glijbaan.

Bootje varen – Vadesto Hattem 

Voor een leuke activiteiten in en op het water kun je bij Vadesto in Hattem terecht. Er zijn diverse vaartuigen voor op het water te huur. Denk aan klompvaren, waterfiets, kano etc. Ook kun je mee met een rondvaart. De ligging is prachtig zo vlakbij de IJssel, de IJsseluiterwaarden. Prachtig stuk natuur. Dit dagje uit in Gelderland is net even anders.

Bakkerijmuseum Hattem 

Kijken, voelen, ruiken, proeven en zelf aan de slag staat centraal in het Bakkerijmuseum in Hattem. Door middel van een speurtocht loop je door het museum heen. Er valt veel te zien en te leren. Speciaal op zaterdag en in de vakanties zijn er speciale bakdagen voor kinderen. Een aanrader! De bakkers staan altijd klaar met een flinke dosis humor om er met de kinderen een feestje van te maken. En ook te bezoeken met de museumkaart.

IJsboerderij IJscowd Hattem 

Naast het kopen van natuurlijk ijs kunnen bij IJsboerderij IJscowd in Hattem de kinderen hier ook even heerlijk spelen. Op het erf zijn staan verschillende skelters en fietsjes. Maar ook een aantal toestellen zoals een glijbaan, trampoline. Het is klein, maar fijn. Uitgespeeld? Dan kun je nog een kijkje nemen bij de dieren.

Zwemmen bij het Heerderstrand in Heerde 

Op een warme zomerdag lekker zwemmen en spelen? Dat kan in Heerde bij het Heerderstrand. Mooi zandstrand, groen gras en helder zwemwater. Maar ook bij minder warm weer is het een heerlijke plek om uit te waaien, te picknicken of spelletjes te doen. Leuke speeltoestellen maken het spelen met water en zand ook uitnodigend voor kinderen.

Wandelroute Kootwijkerzand 

Wandelen op de grootste zandverstuiving van West-Europa, dat kan met de wandelroute Kootwijkerzand. Er is een leuke wandelroute van 3 km dat door bos en over het zand gaat. Onderweg kun je de uitkijktoren beklimmen en genieten van het uitzicht.

Maisdoolhof en spelen in Voorthuizen 

Voor veel speelplezier, zowel binnen als buiten kun je terecht bij maisdoolhof en spelen in Voorthuizen. In de zomer kun je ook lekker dolen in het maisdoolhof.

Nog een paar tips voor een dagje uit in Gelderland:

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial