Compleet handboek granny squares

In 2018 leerde ik mezelf haken. Ik wilde dat leren omdat ik door het maken van een swap daarmee in aanraking kwam. Later werd haken voor mij een van de manieren om creatief bezig te zijn en om te ontprikkelen. Mijn grootste wens op haakgebied is om een keer een deken te maken van granny squares. Met het compleet handboek granny squares is dit geen uitdaging meer en kan ik nu echt aan de slag gaan.

Inge en haken

Zoals ik net al aangaf ben ik in 2018 begonnen met haken. En nee, de gemaakte dingen waren niet super mooi, maar er zat heel veel liefde en plezier in. Langzaam aan leerde ik steeds beter haken en hielp mijn moeder me met de eerste steken leren. Die wilde ik eerst goed onder de knie hebben voor ik nieuwe steken wilde leren. Alleen is het er nooit meer van gekomen om bij mijn moeder in de leer te gaan. In 2021 overleed ze. Haar wolletjes die ze door de jaren heen heeft verzameld heb ik uitgezocht. Een groot deel heb ik gedoneerd aan school en de opvang van de kinderen. De rest bewaarde ik om voor ieder kind een mooi deken te maken met de bolletjes wol van oma.

Voorkeur voor kleine projectjes

Ik ben meer iemand van de kleine projectjes heb ik de afgelopen jaren ontdekt. Een deken haken, lukt me dan nog steeds niet om het af te maken. Daarom is mijn grote wens ook om dus niet een deken te maken van rechte lijnen, maar van granny squares. Dat zijn kleine behapbare projectjes. Toch vond ik het lastig om daarmee te beginnen.

Het compleet handboek granny squares

Via uitgeverij Deltas mag ik het compleet handboek granny squares reviewen. En dit is dan ook gelijk een stok achter de deur om dan ook echt aan die dekens te beginnen voor de kinderen. Het boek geeft stap voor stap aan hoe je de vrolijke granny squares kan maken. Maar ook welke materialen je nodig hebt. Bij iedere granny square staat ook welke haaknaald je nodig hebt om het te maken. Super fijn vind ik dat. Maar ook staan de betekenissen van de symbolen en afkortingen in het boek vermeld. Maar ook een goede uitleg hoe je tot een bepaalde steek komt. En zoals de naam van het boek al zegt, een compleet handboek dus.

Inge haakt vanuit het compleet handboek granny squares.

Bonte verzameling

Het boek heeft een bonte verzameling van granny squares en dat maakt het juist zo leuk. Zo kan jij je eigen unieke deken of kussen maken met veel verschillende patroontjes. En dit zijn niet allemaal vierkantjes. Het is maar net wat jij wil. Liever geen bonte kleurtjes, dan kies je voor neutrale kleuren. Maak het zo bont als dat je zelf wil.

Wat vind ik van het boek?

Als een project te groot wordt overzie ik het niet meer. Maar met dit boek met duidelijke uitleg is dit boek geschikt voor de beginner en gevorderde haakster en de kleine projectjes krijg ik echt weer zin om te haken. Je ziet snel resultaat. Zijn de plaatjes echt abracadabra dan heb je altijd nog youtube waar je met iemand mee kan kijken hoe je de steek moet maken. Want niet iedereen kan aan de hand van tekst of plaatjes het onder de knie krijgen. Maar terug naar wat ik van het boek vind. Door dit boek is het haken hier weer gaan kriebelen, nadat ik bijna een jaar lang geen haaknaald heb aangeraakt. Ik vind het dus een fijn boek met leuke inspiratie voor het granny square deken dat ik wil gaan maken.

Algemene informatie

Titel: Compleet handboek granny squares

Auteur: Hiroko Aono-Billson

Aantal bladzijde: 192

Uitgeverij: Deltas

ISBN: 978-90-447-6552-6

Te koop bij: Bol., Bruna, het haakbeest en natuurlijk bij de lokale boekhandel.

Prijs: 24,95

Please follow and like us:

1 gedachte over “Compleet handboek granny squares”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial