Review: Hoogsensitief 52 inspiratiekaarten – Sannie Smit

Hoogsensitieve mensen zijn van nature leergierig. Wat deed jij toen je ontdekte dat jij hoogsensitief bent? Ging jij ook op zoek naar boeken om er meer over te weten te komen? Of zocht je op internet naar meer informatie over hoogsensitiviteit? Wellicht kwam je op sites terecht van een van de bekendere coaches of misschien vond je wel dit blog? Grote kans dat jij dus op onderzoek uit ging om meer te weten te komen over hoogsensitiviteit. Er is ook veel te vinden en er komt steeds meer bij. Zowel op internet als in de lectuur over hoogsensitiviteit. Zelf is mijn hoogsensitiviteit mijn passie geworden en neem je graag mee in de wereld over hoogsensitiviteit. In dit blog neem ik je mee met de inspiratiekaarten hoogsensitief van Sannie Smit.

Wie is Sannie?

Sannie Smit (1978) heeft haar eigen praktijk en begeleidt hoogsensitieve personen (HSP). Daarnaast is ze zelf ook hoogsensitief (sensation seeker). Zij ziet hoogsensitiviteit niet meer als een probleem, maar als een mooie eigenschap. In haar eigen praktijk wil ze de mensen die ze begeleidt hetzelfde gevoel geven. Maar ook dat alle hoogsenstieve personen zichzelf accepteren zoals ze zijn.

Inspiratiekaarten hoogsensitief

In haar praktijk kreeg Sannie regelmatig de vraag “hoe kan ik snel en makkelijk beter omgaan met mijn hoogsensitiviteit?” Om daar mee om te gaan willen veel mensen oplossingen van buitenaf hebben, maar vaak wordt de kern vergeten. Dat als je wil omgaan met hoogsensitiviteit, dat je eigenlijk zelf die sleutel bent. Acceptatie is vaak de eerste stap. De inspiratiekaarten hoogsensitief moet je dan ook eigenlijk zien als trainingsmateriaal. Net zoals je moet trainen om een bepaalde afstand te kunnen lopen. Of zoals Sannie mooi beschrijft in haar inspiratiekaarten: “de marathon loop je ook niet in één dag”.

Instructieboekje voor de inspiratiekaarten

Naast de inspiratiekaarten zit er ook een instructieboekje bij. In dit boekje legt Sannie Smit kort uit wat hoogsensitiviteit is. Ook de types hoogsensitieve personen, de kenmerken van hoogsensitiviteit komen kort aan bod. Niet geheel onbelangrijk, want daar is het instructieboekje ook voor, de uitleg hoe de inspiratiekaarten gebruikt moeten worden. Alle kaarten zijn genummerd en hebben een thema. Daarvanuit ga je wekelijks aan de slag met een van de kaarten. Sannie maakte deze kaartenset om je op een positieve, speelse en motiverende manier te leren omgaan met je hoogsensitiviteit.

Lees ook: Doeboek Leef Hoogsensitief, leer jezelf als HSP-er kennen

Welke thema’s gebruikt Sannie

De kaarten zijn in vier soorten thema’s onder te verdelen en daarbij ook gelijk een doel hebben.

  • Gevoelskaarten: deze inspiratiekaarten hebben als doel om je contact te laten maken met je eigen gevoel en hart.
  • Opdrachtkaarten: deze kaarten hebben als doel je te leren om in het dagelijks leven met je hoogsensitiviteit om te gaan.
  • Zelfkenniskaarten: deze inspiratiekaarten hebben tot doel om de bestaande kennis te vertalen naar jezelf, waardoor je jezelf beter gaat begrijpen en daardoor er meer acceptatie komt.
  • Bewustzijnskaarten: deze hebben als doel om je op een liefdevolle manier naar jezelf te laten kijken.

Wat vind ik van de inspiratiekaarten hoogsensitief?

Ik vind het een fijne manier van positief bezig zijn met mijn eigen hoogsensitiviteit. Ben ik er het jaarrond mee bezig? Nee, maar op momenten dat ik het even moeilijk heb is het een heel fijne set om op terug te vallen. Ik gebruik mijn bullet journal om de vraagstukken te beantwoorden. De inspiratiekaarten hoogsensitief zijn zowel fijn voor als je net ontdekt dat je hoogsensitief bent, maar ook als je het al langer weet. Even bewust bezig zijn met je eigen ik en weer terug naar je eigen basis. Leer jezelf beter kennen.

Voor deze blog is er geen sprake van een samenwerking. Ik heb deze kaarten zelf gekocht bij Sannie toen het doeboek uitkwam en kocht ze samen in een combideal.

Please follow and like us:

4 gedachten over “Review: Hoogsensitief 52 inspiratiekaarten – Sannie Smit”

  1. “Bedankt. Ik houd dit in mijn gedachten voor iemand.

    Tip: geef het aan je vriend of vriendin. Als je verkering hebt met iemand waarvan je weet dat ie hoog sensitief is, is dit misschien een leuk idee. Dan kan je samen doorpraten over wat er op de kaartjes staat. Of is het meer voor persoonlijk gebruik? Ik kan dat nu niet checken.

    Beantwoorden
    • Goedemorgen Aritha, Sorry voor mijn late reactie. Het is vooral om jezelf beter te leren kennen als HSP-er, maar het is ook goed te gebruiken om met elkaar erover in gesprek te gaan.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial