Overijssel: dagjes uit voor een HSP

Voor de dagjes uit in Overijssel heeft Irma haart tips met ons gedeeld. Irma, zelf ook hoogsensitief en moeder van twee prachtige jongens. Toen ze dit deel van de blog schreef in 2019 waren haar jongens 3 en 1 jaar. Ze zaten dus nog midden in de middagslaapjes. Daardoor bleven ze vaak in hun eigen omgeving.

Kinderboerderij Dondertman

Kinderboerderij Dondertman vind je in Holten. In 2019 hadden we een seizoenspas van deze kinderboerderij. En wat mij betreft de leukste hier in de buurt! En volgens de ANWB het leukste dagje uit in Overijssel. Behalve de nodige dieren zoals geitjes, ezels, vogels, schotse hooglanders, hertjes en konijnen zit er ook een hele leuke speeltuin, een springkussen, een skelterbaan én een draaimolen bij! Jan vliegt meestal meteen naar de draaimolen, en daarna wil hij de konijntjes knuffelen. Ties kruipt lekker rond, en vindt alle dieren eigenlijk wel heel interessant. Met minder mooi weer is binnen (in de kelder) ook nog een leuk speeltoestel. Dus als het onverwachts gaat regenen of het is toch wat koud, dan kunnen de kinderen zich hier ook nog even vermaken!

Vader met twee kinderen in een bolderkar bij kinderboerderij dondertman.
op bezoek bij dondertman

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug/Speelbos te NIJVERDAL is een leuk dagje uit in Overijssel met kinderen is het Speelbos in Nijverdal van Staatsbosbeheer. Door de eekhoorntjes te volgen kom je steeds weer bij leuke dingen om te klimmen, kruipen en klauteren! In het buitencentrum kun je ook een opdrachtenboekje halen, leuk voor de wat oudere kindjes! Met Jan zijn we hier vorig jaar een keer geweest, gewoon om lekker te spelen. Maar met andere kindjes van 8 en 10 jaar zijn we hier vaker geweest, en dan is de hele route echt een succes! in het buitencentrum valt ook van alles te zien: weetjes over de dieren uit het bos, leuke spelletjes voor de kinderen. Dus leuk voor het hele gezin!

Lees ook: Ontdek als HSP Giethoorn en Steenwijk

Het lageveld

In Wierden vind je “het Lageveld”, een buitenmeer met strand. Heel erg leuk om in de zomer een middagje heen te gaan om verkoeling te zoeken! Toiletten zijn aanwezig, en er is zelfs een plek waar je mag barbecueën. De entree is gratis.

Zwembad De Kolk

Als het nou geen lekker weer is, dan heb je in Wierden ook nog een binnen zwembad: De Kolk. Ook leuk voor alle leeftijden. Er is een waterspeeltuin, speciaal voor jonge kids. Daar kunnen ze lekker spelen en spetteren. Het ligt ook een stukje van het ‘grote bad’ af, in een rustig hoekje. Zo kunnen ze rustig spelen, zonder ‘last’ van de grote kids. Het recreatie bad is leuk voor oudere kinderen. Met een ‘hoge glijbaan’ van 50 meter, een draaikolk (oh dat is zó spannend!), maar ook een bubbelbad, sauna en buitenbad voor de volwassenen.

Het Mölke

Spelen en eten kan bij Het Mölke in Rijssen. Op vakantiepark Het Mölke kun je eigenlijk van alles doen: Kanovaren, bowlen, met de fluisterboot, zwemmen, klootschieten… Maar waar wij er regelmatig voor heen gaan (vooral leuk met slecht weer), is de binnenspeeltuin en het eten. In de middag even richting het Mölke, de kinderen lekker in de binnenspeeltuin (met zand, klimtoestellen, touwbrug en ballenbak), en wij in het restaurant. Wel even op tijd reserveren, dan kun je vaak bij het raam zitten vanwaar je uitzicht hebt op de binnenspeeltuin. Ties is er echt nog te klein voor, daar moet je bij blijven. Maar voor kindjes vanaf een jaar of 2,5 – 3 is het leuk, maar ook voor oudere kids, die kunnen zich er prima vermaken! Het eten is er ook lekker. Voor de kinderen is er een kindermenu of een pannenkoek. Voor de volwassenen is er ook genoeg keuze zoals bijvoorbeeld saté, zalm en vegetarische gerechten. Ook kun je er prima lunchen of gaan voor koffie met wat lekkers.

Jansen & Jansen

Spelen en eten kan ook bij Jansen & Jansen in Gorssel. Hier zijn we nog niet geweest, maar staat hoog op ons lijstje door de goede verhalen de we hebben gehoord. Bij Jansen & Janssen is een speciaal familierestaurant. Volwassenen kunnen gewoon genieten van hun eten terwijl de kinderen spelen. En als ze honger krijgen staat er een kinderbuffet klaar.

Ook interessant: Gelderland: dagjes uit voor een HSP

Pontje in Deventer

Met het pontje over in Deventer. Niet echt een uitstapje, maar wel heel erg leuk. Ben je van plan om naar Deventer te gaan als dagje uit in Overijssel? Parkeer de auto dan gratis over de IJssel, en ga met het pontje! Voor €1,80 (kinderen t/m 3 jaar gratis) scheelt je veel parkeergeld, én de kinderen vinden het leuk! Zo maak je een middagje shoppen toch nog interessant 😉

Avonturenpad Erve Brooks

Avonturenpad Erve Brooks – Gelselaar is ook een leuk uitje in Overijssel. Het avonturenpad is een leuke activiteit voor alle kinderen. En een voordeel: de route kan ook gelopen worden met kinderwagens en buggy’s. De oudere kinderen kunnen lekker spelen en rennen, zich helemaal uitleven! Voor € 7,50 heb je niet alleen toegang tot het avonturenpad, maar ook tot het Blotevoetenpad. Als je kids van vieze voeten houden, dan is dat ook echt een aanrader! Wij zijn hier nog niet geweest met onze kinderen, maar als Ties kan lopen gaan we zeker een keer!

Dinopark Twente airport

Vakantietip Dinopark Twente Airport te Enscede (alleen in de zomervakantie geopend) 50 bewegende dino’s, dinofossielen zoeken, en op het kinderpad uitzoeken van welke dino de pootafdrukken zijn. Super spannend en heel erg leuk! En voor de échte waaghalzen is er zelfs de mogelijkheid om te overnachten tussen de dino’s!

foto ontvangen van en met toestemming van Irma geplaatst.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial