Groningen: dagjes uit voor een HSP

Net als vele andere gezinnen houden hoogsensitieve gezinnen er ook van om op pad te gaan. Althans ons hoogsensitieve gezin wil. Maar wij zoeken de uitjes wel een beetje uit, want we willen ook graag dat het leuk is voor ons als prikkelgevoelige mensen. Ook in de provincie Groningen vind je dagjes uit voor een HSP en die deel ik graag met je. En deze uitjes zijn ook nog eens betaalbaar.

Jump XL Groningen

Ben je in de provincie Groningen op zoek naar een dagje uit dat ook geschikt is voor een HSP als het regent? Dan is Jump XL Groningen een ideaal uitje voor een regenachtige dag. Lekker trampoline springen voor jong en oud. En het springen op een trampoline geeft goede prikkels voor een HSP. Last van het geluid? Kies dan voor oordopjes of de loop earplug.

Familiapark Nienoord Leek

Gewoon spelen, maar dan op een oppervlakte van 30.000m² en met meer dan 80 attracties en speeltoestellen. Dat is mogelijk in het ruime en overzichtelijk Familiapark Nienoord Leek. Daar spelen kan op klimtoestellen, schommels, draaimolens, je uitleven op springkussen. Maar je kunt er ook lekker kliederen bij de zand- en waterplaats of spelen met de speelpaardjes.

Terwijl de kinderen spelen kunnen de ouders of grootouders genieten van de ontspannen sfeer. Heb je een dierenvriend bij je? Deze kan ook nog heerlijke knuffelen met de dieren op de kinderboerderij. Tijdens de weekenden en de vakanties is er een animatieprogramma met veel leuke activiteiten. En voor de treinliefhebbers het park heeft zijn eigen spoorwegen.

Lees ook: Zuid Holland: dagjes uit voor een HSP

Blote voetenpad Opende

Blote voetenpad opende Een stukje wandelen is altijd een goed idee. Heerlijk samen zijn in de natuur. Hoe heerlijk is dat dan om dat ook nog op blote voeten te kunnen doen. Neem even een handdoek mee voor na afloop.

Story World

Story World, Het Nederlandse Museum voor strips, animatie en games Storyworld toont Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games. Storyworld is onderdeel van Forum Groningen en vind je op de zesde verdieping. En daarnaast is de tentoonstelling ook met de museumkaart te bezoeken.

Leestip: HSP op stap: de belevenisboerderij

Legio museum

Legio museum in Grootegast Kijken, bouwen, spelen. Het museum over van alles wat te maken heeft met LEGO®. Het museum is een op zichzelf staande stichting en zijn geen onderdeel van de LEGO®groep. Het is ontstaan uit een samenwerking tussen verzamelaars en bewoners van Grootegast. In dit dorp en in het pand waar het museum zich huisvest heeft wel Lego Nederland zich gehuisvest. De slogan van het museum is “kijken, bouwen, spelen”. Er is ook heel veel LEGO in het museum om zelf mee aan de slag te kunnen!

Kinderboerderij Stadspark

Zoek je een plek waar en dieren zijn en er gespeeld kan worden? Ideaal dus voor jonge gezinnen? Dan is kinderboerderij stadspark – Groningen een plek om naartoe te gaan. Een kinderboerderij blijft altijd leuk als je thuis echte dierenvriendjes hebt. Daarnaast kan er ook heerlijke gespeeld worden door de kinderen. Het beste van twee werelden voor kinderen in een. En ook nog eens betaalbaar.

Deze blogs zijn geschreven uit eigen ervaring. Regelmatig raadpleeg ik bronnen om bepaalde dingen uit te leggen over hoogsensitiviteit. Deze bronnen worden dan bij de blog vermeld. Wil je tips gericht op jou of jouw gezin, raadpleeg dan een HSP coach.

Niet schrikken! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over het product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken en het product te kopen steun je Inge Beleeft. Wil je er meer over weten, kijk dan op affiliate links.

Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial