Ik geloof in mezelf, affirmatiekaarten voor kinderen

Er zijn kinderen met een laag zelfbeeld of blijven hangen in negatieve ideeën. Kinderen met faalangst kunnen vaak ook wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken. Er zijn tal van manieren om met deze gevoelens aan de slag te gaan. De affirmatiekaarten voor kinderen ‘Ik geloof in mezelf‘ kunnen daarbij helpen. In samenwerking met uitgeverij Deltas mag ik deze kaarten reviewen. In dit blog lees je onze ervaring.

Vergroten van zelfvertrouwen bij kinderen

Het vergroten van het zelfvertrouwen is voor kinderen belangrijk voor hun ontwikkeling. Dat kan je op verschillende manieren doen.

  • Moedig positief zelfbeeld aan: denk aan het geven complimenten, benadruk sterke punten en moedig inspanning aan, ook al levert het niet gelijk succes op.
  • Verantwoordelijkheid geven: (hoogsensitieve) kinderen hebben baat bij autonomie. Geef ze taken/verantwoordelijkheden die bij hun leeftijd past. Zo krijgen ze een goed gevoel van een taak volbrengen.
  • Moedig zelfstandigheid aan: laat ze zelf beslissingen nemen en fouten te maken. Van de fouten leren ze.
  • Leer omgaan met frustratie: als iets mislukt kan frustratie ontstaan. Een teleurstelling of frustratie is nodig en normaal om weer te kunnen groeien.
  • Geef ze ondersteuning: waar nodig geef je ze hulp, maar luister eerst naar waar de zorgen zijn. Laat ze zelf proberen het probleem op te lossen. En als ze hulp nodig hebben, bied je die aan.
  • Moedig nieuwe ervaringen aan: geef ze de kans om nieuwe dingen te proberen. Zo vergroten ze hun comfortzone en leren ze nieuwe vaardigheden ontwikkelen.
  • Geef het goede voorbeeld: kinderen leren door te observeren. Goed voorbeeld doet goed volgen.
  • Positieve affirmaties: gebruik positieve gedachten door middel van dagelijkse affirmaties of bemoedigende woorden die ervoor zorgen dat het zelfvertrouwen groeit. Realistische doelen:

Ik geloof in mezelf

De affirmatiekaarten ik geloof in mezelf zijn vrolijk van kleur en bevatten leuke tekeningen die kinderen aan spreken. Maar het belangrijkste zijn de vrolijke gedachten die op de kaarten staan. Deze kunnen een positieve invloed hebben op de eigenwaarden en het zelfvertrouwen van kinderen. Als je goed in je vel zit en vertrouwen hebt in jezelf dan kan je op school, je sport en andere dingen in het dagelijks leven veel meer bereiken.

Hoe te gebruiken

Deze kaarten kan je je (hoogsensitieve) kind voorlezen (voor de kinderen die niet kunnen lezen) of zelf laten lezen. Dat laatste is zelfs nog beter om het ze zelf te laten lezen. Wil je je kind een hart onder de riem steken? Stop dan een kaartje in de tas van je kind. Of leg het klaar op de ontbijttafel als ze een belangrijk moment hebben op school. Maar ook door het kaartje zichtbaar in huis neer te zetten kan het je kind helpen een positieve gedachten over zichzelf te krijgen.

Ik geloof in mezelf kaartje met de originele doos ernaast.

Onze ervaring met de affirmatiekaarten voor kinderen

De kaartjes leggen we hier op de momenten dat het nodig is op hun ontbijtbord. Net even dat extra zetje dat ze nodig hebben. Het is nog te vroeg om te zeggen wat het met de kinderen doet, maar in een update van dit blog zal ik dit zeker aanvullen.

Algemene informatie

Titel: Ik geloof in mezelf

Aantal kaarten: 50

Uitgeverij: Deltas

ISBN: 978-90-447-6481-9

Te koop bij: de lokale boekenwinkel en online

Prijs: € 19,95

Affirmatiekaartenset voor kinderen om het zelfvertrouwen te laten groeien.
Please follow and like us:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial