Waarom wij fan zijn van video van Sint

Sinterklaas is toch wel echt mijn favoriete tijd van het jaar. Wij laten de Sint niet hoogstpersoonlijk langs komen, maar de kinderen krijgen hier een video van Sint. Om het sfeertje weer te geven hoe fijn dat is, neem ik je mee naar vorig jaar. En tot slot mag ik ook één video van Sint cadeau geven aan een van jullie.

Waarom geen hoog bezoek aan huis?

Om gelijk met de deur in huis te vallen waarom wij de Sint en de pieten niet aan huis laten komen. Dat is omdat het veel te veel spanning oplevert en de kinderen helemaal dichtklappen. Het wordt dan meer een kwelling dan plezier. Daarom hebben wij als alternatief de Video van Sint.

Lees ook: Video van Sint, een uitkomst voor hoogsensitieve kinderen

Sint leest in het grote boek.

Het heerlijk ochtendje is gekomen

Afhankelijk hoe 5 december valt, vieren we in de ochtend al de verjaardag van Sinterklaas. In 2021 viel 5 december op zondag en dus lag er die ochtend een kaart van de Sint op de mat. Samen lazen we deze voor en drie kindjes gingen op de bank klaar zitten. Want de video werd op de tv gestreamd.

Aandachtig luisteren en kijken

Terwijl de video van Sint start zie ik drie gespannen hoofdjes naar de televisie kijken. Ze gaan gelijk mee in het verhaal en hoe gaaf is het dan om je eigen naam te horen, foto’s van jezelf te zien en hoe tof dat de Sint persoonlijke dingen van jou weet. Het lachen om dat zelfs Sinterklaas weet dat een van de kinderen in de neus peutert en je er maar beter mee kan stoppen omdat het niet zo fris is. Ze hebben het er hier nog over. Leuke korte feitjes over het gezin. We hebben er zelf voor gekozen om alleen de kinderen te doen. En hoe gaaf dat de Sint vertelt in de video waar de cadeautjes staan. Bij ons stonden ze in de schuur. Ik heb ze nog nooit zo snel naar buiten zien rennen op schoenen en jas. Die pretoogjes waren onbetaalbaar.

Dit jaar weer?

De kinderen hebben het inmiddels al over de video van Sint. Of ze weer post krijgen. Zou het dan weer in de schuur liggen. Mooi om te zien hoe fijn ze dit ervaren rondom pakjesochtend. Dat het positief indruk heeft achter gelaten en ze er weer naar uitkijken is misschien wel het mooiste compliment. Persoonlijke aandacht zonder die enorme spanning dat hij in huis komt, zorgt ervoor dat wij mooie herinneringen aan deze Sinterklaastijd bewaren. En dat is voor ons de belangrijkste reden dat we fan zijn van Video van Sint.

Wat kan je verwachten bij de video van Sint

Nu ik verteld heb hoe we de video van Sint vinden wil je misschien ook weten wat je kan verwachten. Ten opzichte van vorig jaar is ook dit jaar weer terug bij video van Sint:

 • Een keuze uit DVD of Download of Compleet (download + DVD met veel extra’s)
 • De tijdsduur is ongeveer 14 minuten, bij meerdere personen iets langer
 • Je kunt kiezen uit 6 onderwerpen waarvan 2 optioneel
 • De Sint verklapt de verstopplek (optioneel) of anders een neutraal einde
 • Prijs gelijk aan vorig jaar
 • Kies je voor download? Deze is binnen 1 uur te bekijken
 • Heb je voor de DVD gekozen? Verzending binnen 24 uur via Post.nl  (dus niet binnen 24 uur bezorgen)
 • Voor de mensen uit België bezorging 3 – 4 werkdagen

Wat is er dit jaar nieuw?

Ook dit jaar zijn er weer leuke nieuwe items in de video van Sint. Dit zijn:

 • Dit jaar staat de Video van Sint helemaal in het teken van “Sinterklaas en Snoetje de hulppietenhond”
 • Ruimte voor 10 personen per bestelling 
 • Keuze uit ruim 450 onderwerpen, waaronder 150 splinternieuwe onderwerpen. Ook voor volwassenen is er een ruime keuze
 • Alle onderwerpen zijn vooraf te beluisteren voordat je besteld
 • Je kan 2 verschillende persoonlijke foto’s uploaden per persoon voor in het Grote boek
 • Je kan 3 algemene foto’s uploaden (zoals bv. een vakantie foto, foto huisdier, gezinsfoto
 • Dit jaar weer nieuwe verstopplekken toegevoegd, ook grappige, zoals bv ‘in de koelkast’ (leuk om te gebruiken in combinatie met de Pakjes Puzzel Speurtocht)
 • Dans en zing mee met het populaire Sinterklaasliedje “Pieten feesten op de daken”.

Leuke extra’s om bij te bestellen

Om het feest extra compleet te maken is het mogelijk om nog wat extra’s bij te bestellen. Dit zijn:

 • Post van Sint met 5 verschillende postkaarten en 1 spoed-envelop
 • Pakjes Puzzel Speurtocht met echte houten puzzelstukjes die de weg wijzen naar de pakjes. Dit geeft het feest een extra tintje.
 • 5 Karaokeliedjes met Danspiet
 • 5 Verhaaltjes van Sint (download).

Winactie: een zelf samen te stellen video van Sint

Ben jij na dit blog net zo enthousiast over video van Sint? Zou jij dit ook willen voor in jouw hoogsensitieve gezin? In samenwerking met video van Sint mag ik één video ter beschikking stellen aan mijn lezers. Met deze te winnen code is keuze van bestellen vrij.

Hoe doe je mee met de winactie?

Lees snel wat je moet doen om mee te doen aan de winactie.

 • Laat onder deze blog weten dat je meedoet.
 • Heb je me al gevonden op Facebook en/of Instagram? Wellicht heb je je ingeschreven op de maandelijkse nieuwsbrief. Onwijs gaaf! Mocht je dit nog niet doen, dan zou ik het tof vinden als je dit doet, maar is geen verplichting voor deelname.
 • Het delen van deze blog op Facebook of Instagram zou ik leuk vinden, maar ook geen vereiste voor de winactie.
 • Een geldig e-mailadres bij je reactie is gewenst als je hieronder reageert. Heb ik geen geldig e-mailadres dan kan ik je niet op de hoogte brengen dat je gewonnen hebt.
 • Het heeft geen zin om met meerdere e-mailadressen mee te doen, dan sluit ik je uit van deelname.
 • Je kan tot en met vrijdag 18 november 2022 meedoen aan de winactie.
 • Op zaterdag 19 november 2022 zal ik de winnaar per mail informeren. In verband met de privacy zal er over de winnaar niet worden gecorrespondeerd.
 • Beantwoord de e-mail binnen 48 uur, anders zal ik een andere winnaar kiezen. Let op, regelmatig komt mijn mail in de spambox. Doe je mee, check dan ook even je spambox.
 • Uitgebreide informatie over deelname aan winacties via Inge beleeft kan je hier vinden.
 • Voor deze winactie kan er ook vanuit België worden deelgenomen.

Wil je op de bovenstaande blog reageren, dan kan dat uiteraard door een berichtje hieronder achter te laten, te mailen of via de social media een berichtje te sturen. 

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringsverhalen, reviews van boeken gerelateerd aan hsp abonneer je op dit blog en krijg direct een mailtje als er een nieuwe blog online is. Ook via FacebookInstagramPinterest en Twitter kunnen jullie ons blijven volgen. Zie ik je daar? Wil je maandelijks op de hoogte blijven van tips, een blik achter de schermen en de laatste blogs? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Please follow and like us:

18 gedachten over “Waarom wij fan zijn van video van Sint”

 1. Ik doe heel graag mee. Dat zouden de kinderen erg magisch vinden, en fijn voor de oudste want door zijn autisme en prikkelgevoeligheid zijn intredes en sinterklaasfeesten geen optie. Zo kan hij toch ook meegenieten.

  Beantwoorden
 2. Zo herkenbaar wat je schrijft, ook bij getraumatiseerde kinderen is het oneindig ingewikkeld…. Ik doe dus héél graag mee, niet de spanning van in het echt maar wel écht sinterklaas en persoonlijk… Ik wens jou en je gezin alvast een fijne sinttijd 🧡💜❤️

  Beantwoorden
 3. Dit zouden mijn kids helemaal geweldig vinden. We hebben het vorig jaar ook gedaan en ze hebben het er nog steeds over. Het is echt een ideale inleiding voor pakjesavond

  Beantwoorden
 4. Ik doe graag mee! Wij vieren al een aantal jaar samen pakjesavond bij opa en oma samen met onze kinderen en hun neefje en nichtjes. Het lijkt mij geweldig om deze avond feestelijk te mogen starten met de video van Sint. Waarschijnlijk is dit het laatste jaar dat onze dochter nog geloofd, dan mag de video eigenlijk niet ontbreken, ik ga duimen!

  Beantwoorden
 5. Wat een leuke actie, Inge, hier doe ik graag aan mee! Dit lijkt me gegarandeerd plezier voor onze twee. Gezellig erbij op pakjesavond, zodat mijn dochters helemaal vrolijk springen in ‘t rond

  Beantwoorden
 6. Dit lijkt me echt super leuk!! Ik vier dit jaar samen met mijn zus en neefje Sinterklaas en zus tellen drie kids vol spanning de dagen af! Het lijkt me te gek om de spanning van pakjesavond te breken met zo’n toffe film en bovendien super leuk dat ik zo ook even mijn zus en man kan toespreken

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial